Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
trader_piotrek
Bywalec
Bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: trader_piotrek »

Screeny poszły na PM. Tam różnica była baaardzo duża. Zastanawiam się czy często mamy do czynienia z czymś takim u tego brokera.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Stforex pisze:
Co do podatku, to skoro nie są informacje podawane do urzędu skarbowego, to można to olać jeśli np.
Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych mówi jasno, że masz obowiązek zgłosić zysk lub stratę poniesioną w wyniku handlu na Forex, tak jak w każdym innym przypadku.
Czy możesz olać? Pytanie tylko po co?
Stratę też jest obowiązek 'zgłaszać'? 'Zgłaszać' czyli wypełniać pita. Mnie się wydawało że jest taka możliwość - później można przez afaik 5 lat pomniejszać sobie zysk, natomiast pierwsze słyszę że jest obowiązek zgłaszania straty...

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ? Dziś zgłaszasz, że w 2009 miałeś stratę 10k i dzięki temu nie płacisz podatku ? Tak to nie ma.

ps. przepisy podatkowe lepiej czytać, nie słuchać... zresztą wystarczy spojrzeć na PITa żeby się domyślić że obowiązek masz rozliczyć, cokolwiek tam masz.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

dominik88 pisze:oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ?
A jak wcale nie chcesz nic później odpisywać to co? Jeśli jesteś w stanie podać przepis z którego wynika wprost lu nie wprost taki obowiązek to go podaj.

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

Baton pisze:
dominik88 pisze:oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ?
A jak wcale nie chcesz nic później odpisywać to co? Jeśli jesteś w stanie podać przepis z którego wynika wprost lu nie wprost taki obowiązek to go podaj.
Może po prostu sam poszukaj :) ? A jak nie znajdziesz to poproś swoj US o interpretację zapisu "Obowiązek zgłoszenia zysku (straty) "

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Baton pisze:

Taki obowiązek nakłada ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych :

Rozdział 8
Zeznania podatkowe
Art. 45.
Podatnicy są obowiązani składać urzędom skarbowym zeznanie, według ustalonego wzoru, o wysokości osiągniętego dochodu (poniesionej straty) w roku podatkowym, w terminie do dnia 30 kwietnia roku następującego po roku podatkowym, z zastrzeżeniem ust. 7 i 8.

Jest o tym jeszcze kilka razy w tej ustawie.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

trader_piotrek pisze: I ostatnie moje pytani, a właściwie to wątpliwość. Chodzi o rzecz najważniejszą, czyli samą giełdę. Na pewnym forum znalazłem informację potwierdzoną screenami, iż wykresy na Armadzie różnią się nieco od wykresów brokerów ECN, no i rzeczywiście tak było na screenie. Czy takie sytuacje zdarzają sie często? I jaka jest ich przyczyna?
Czas serwera u Armady to GMT więc wszystkie świece na interwale większym od 1 godziny będą wyglądały inaczej niż u brokera z serwerem czasu innym niż GMT :) Obstawiam, że to główna "przyczyna" ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

trader_piotrek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader_piotrek »

Nie, ten problem dotyczył wykresu na interwale M5 i z pewnością różnica czasu nie była przyczyną. Po prostu w jednym miejscu była ogromna rozbieżność cen.

Co do Armady.
Przy rejestracji wybrałem konto PLN Classic, a założyli mi PLN Exchange. No trudno, niech już będzie. A o darmowych 50 złotych to ni widu ni słychu. Gdzie mogę sprawdzić czy dostałem ten upust na prowizji?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cyb chyba rozwiał wszelkie wątpliwości jeśli chodzi o PIT ;).

Co do różnic w kwotowaniach to wysłałem odpowiedź na PW.
Przy rejestracji wybrałem konto PLN Classic, a założyli mi PLN Exchange. No trudno, niech już będzie. [...]Gdzie mogę sprawdzić czy dostałem ten upust na prowizji?
Wg mnie lepiej, bo 10% rabat prowizji jest na Exchange PLN ;). Oczywiście możesz też otworzyć drugie konto Classic i grać na obu - jak kto lubi. Sprawdzić to możesz wysyłając nam numer konta MT4. Szczegóły już może lepiej załatwmy na PW.
A o darmowych 50 złotych to ni widu ni słychu.
Założyłeś konto powitalne czy mówisz o tych z promocji trwającej do końca października?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

anna.c
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: anna.c »

Gorąco witam wszystkich obecnych i przyszłych inwestorów :)
Zapraszam do założenia konta w Armada Markets, poprzez link zawarty w moim profilu.
Dzieki temu możesz uzyskać niesamowite bonusy. Już na start otrzymasz dodatkowe 125 PLN ! Podpowiem Ci jak możesz uzyskać kolejne 100... Ale to nie koniec, otrzymasz informacje o kolejnych, możliwych bonusach !
Chcesz założyć konto walutowe ? Pomogę Ci uniknąć ogromnych kosztów przelewu walutowego !

Skontaktuj się ze mną na PW, przed założeniem konta. Otrzymasz pierwszą część wskazówek. Pozostałe, jak tylko dopełnisz formalności związane z otwarciem konta w Armada Markets....

Nie zwlekaj... Czekam na Ciebie !

Ania, Twój IB nr 99 !
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 15:57 przez anna.c, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ