Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
-
- Bywalec
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Screeny poszły na PM. Tam różnica była baaardzo duża. Zastanawiam się czy często mamy do czynienia z czymś takim u tego brokera.
Stratę też jest obowiązek 'zgłaszać'? 'Zgłaszać' czyli wypełniać pita. Mnie się wydawało że jest taka możliwość - później można przez afaik 5 lat pomniejszać sobie zysk, natomiast pierwsze słyszę że jest obowiązek zgłaszania straty...Stforex pisze:Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych mówi jasno, że masz obowiązek zgłosić zysk lub stratę poniesioną w wyniku handlu na Forex, tak jak w każdym innym przypadku.Co do podatku, to skoro nie są informacje podawane do urzędu skarbowego, to można to olać jeśli np.
Czy możesz olać? Pytanie tylko po co?
oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ? Dziś zgłaszasz, że w 2009 miałeś stratę 10k i dzięki temu nie płacisz podatku ? Tak to nie ma.
ps. przepisy podatkowe lepiej czytać, nie słuchać... zresztą wystarczy spojrzeć na PITa żeby się domyślić że obowiązek masz rozliczyć, cokolwiek tam masz.
ps. przepisy podatkowe lepiej czytać, nie słuchać... zresztą wystarczy spojrzeć na PITa żeby się domyślić że obowiązek masz rozliczyć, cokolwiek tam masz.
A jak wcale nie chcesz nic później odpisywać to co? Jeśli jesteś w stanie podać przepis z którego wynika wprost lu nie wprost taki obowiązek to go podaj.dominik88 pisze:oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ?
Może po prostu sam poszukajBaton pisze:A jak wcale nie chcesz nic później odpisywać to co? Jeśli jesteś w stanie podać przepis z którego wynika wprost lu nie wprost taki obowiązek to go podaj.dominik88 pisze:oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ?

Baton pisze:A jak wcale nie chcesz nic później odpisywać to co? Jeśli jesteś w stanie podać przepis z którego wynika wprost lu nie wprost taki obowiązek to go podaj.dominik88 pisze:oczywiście że masz zgłaszać stratę, bo niby na jakiej podstawie miałbyś ją później odpisać ?
Taki obowiązek nakłada ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych :
Rozdział 8
Zeznania podatkowe
Art. 45.
Podatnicy są obowiązani składać urzędom skarbowym zeznanie, według ustalonego wzoru, o wysokości osiągniętego dochodu (poniesionej straty) w roku podatkowym, w terminie do dnia 30 kwietnia roku następującego po roku podatkowym, z zastrzeżeniem ust. 7 i 8.
Jest o tym jeszcze kilka razy w tej ustawie.
Czas serwera u Armady to GMT więc wszystkie świece na interwale większym od 1 godziny będą wyglądały inaczej niż u brokera z serwerem czasu innym niż GMTtrader_piotrek pisze: I ostatnie moje pytani, a właściwie to wątpliwość. Chodzi o rzecz najważniejszą, czyli samą giełdę. Na pewnym forum znalazłem informację potwierdzoną screenami, iż wykresy na Armadzie różnią się nieco od wykresów brokerów ECN, no i rzeczywiście tak było na screenie. Czy takie sytuacje zdarzają sie często? I jaka jest ich przyczyna?

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
-
- Bywalec
Nie, ten problem dotyczył wykresu na interwale M5 i z pewnością różnica czasu nie była przyczyną. Po prostu w jednym miejscu była ogromna rozbieżność cen.
Co do Armady.
Przy rejestracji wybrałem konto PLN Classic, a założyli mi PLN Exchange. No trudno, niech już będzie. A o darmowych 50 złotych to ni widu ni słychu. Gdzie mogę sprawdzić czy dostałem ten upust na prowizji?
Co do Armady.
Przy rejestracji wybrałem konto PLN Classic, a założyli mi PLN Exchange. No trudno, niech już będzie. A o darmowych 50 złotych to ni widu ni słychu. Gdzie mogę sprawdzić czy dostałem ten upust na prowizji?
Cyb chyba rozwiał wszelkie wątpliwości jeśli chodzi o PIT
.
Co do różnic w kwotowaniach to wysłałem odpowiedź na PW.
. Oczywiście możesz też otworzyć drugie konto Classic i grać na obu - jak kto lubi. Sprawdzić to możesz wysyłając nam numer konta MT4. Szczegóły już może lepiej załatwmy na PW.

Co do różnic w kwotowaniach to wysłałem odpowiedź na PW.
Wg mnie lepiej, bo 10% rabat prowizji jest na Exchange PLNPrzy rejestracji wybrałem konto PLN Classic, a założyli mi PLN Exchange. No trudno, niech już będzie. [...]Gdzie mogę sprawdzić czy dostałem ten upust na prowizji?

Założyłeś konto powitalne czy mówisz o tych z promocji trwającej do końca października?A o darmowych 50 złotych to ni widu ni słychu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Gorąco witam wszystkich obecnych i przyszłych inwestorów 
Zapraszam do założenia konta w Armada Markets, poprzez link zawarty w moim profilu.
Dzieki temu możesz uzyskać niesamowite bonusy. Już na start otrzymasz dodatkowe 125 PLN ! Podpowiem Ci jak możesz uzyskać kolejne 100... Ale to nie koniec, otrzymasz informacje o kolejnych, możliwych bonusach !
Chcesz założyć konto walutowe ? Pomogę Ci uniknąć ogromnych kosztów przelewu walutowego !
Skontaktuj się ze mną na PW, przed założeniem konta. Otrzymasz pierwszą część wskazówek. Pozostałe, jak tylko dopełnisz formalności związane z otwarciem konta w Armada Markets....
Nie zwlekaj... Czekam na Ciebie !
Ania, Twój IB nr 99 !

Zapraszam do założenia konta w Armada Markets, poprzez link zawarty w moim profilu.
Dzieki temu możesz uzyskać niesamowite bonusy. Już na start otrzymasz dodatkowe 125 PLN ! Podpowiem Ci jak możesz uzyskać kolejne 100... Ale to nie koniec, otrzymasz informacje o kolejnych, możliwych bonusach !
Chcesz założyć konto walutowe ? Pomogę Ci uniknąć ogromnych kosztów przelewu walutowego !
Skontaktuj się ze mną na PW, przed założeniem konta. Otrzymasz pierwszą część wskazówek. Pozostałe, jak tylko dopełnisz formalności związane z otwarciem konta w Armada Markets....
Nie zwlekaj... Czekam na Ciebie !
Ania, Twój IB nr 99 !
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 15:57 przez anna.c, łącznie zmieniany 1 raz.