BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

niestety powychodziłem z usd/chf i gbp/usd wkur.. :( mnie strasznie sam już nie wiem doszli do TP1 i obawiam się że to może być koniec choć nie chce mi się wierzyć może ponowie wejścia jak dadzą znać :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

kurcze tak patrzę dobrze ze wyszedłem na jakimś plusie s tych trejdów. Szkoda mi nie wiem czemu miałem klapki na oczach wczoraj pisałem że za szybko na longi na cad/jpy a jak fajnie zrobili wczoraj takie FBO na D1 na fajnym miejscu i dzisiaj kontynuacja i silny ruch w górę. Pewnie dłuższe wzrosty się zapowiadają, będę obserwował może dadzą wejść kiedyś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

czerwinek pisze:silverarrow musiałbyś przejrzeć forum, dawałem kiedyś zrzuty jak ja to widzę, różnie z tymi potwierdzeniami jest że tak powiem na każdą sytuację tam jakieś mam. Ale najwazniejsze to jak na M5 lub M15 zrobią ZL i wicka to takie naprawdę fajne potwierdzenie. Ale wiesz inaczej wygląda potwierdzenie dla mnie na H4 inaczej na H1 a jeszcze inaczej na D1. Ale wszystko zaczyna się od M5 i M15. Nawet jak robią jakiegoś PB na H1 to sprawdzam jak się on formował, dla mnie PB z H1 czy H4 nie ma znaczenie aż tak bardzo wielkiego bardziej mnie interesuje jak on się tworzył czy było tam ZL. Tak więc ciężko tak jednym słowem napisać jakie musisz mieć potwierdzenie. Ogólnie staraj się patrzeć co rynek robi i jak reaguje w danej strefie powinni właśnie robić wybicie czyli momo ZL i następnie lekka korekta i dawać wicka w kierunku odpowiednim.
Czerwinek dzięki za odpowiedź ja staram się właśnie tak grać ale jeszcze muszę się dużo nauczyć :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

dzisiaj nudy na rynku ja tak wszedłem bez przekonania, zobaczymy czy coś będzei z tego

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Gram to samo :D ja dzisiaj naotwieralem pozycji. Euraud zamknelem na +30 jakbym zostawil bylo by TP 55. Jeden maly sl na audchf. Mam dalej otwarte eurusd sell, gbpusd sell, usdcad buy, usdchf buy i audusd sell. W sumnie jakies 150 pipsow jest reraz. Jak widac licze ze dolar sie umocni. Jesli sie myle to zamkne to wszystko.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, ja dzisiaj tylko/aż +40pips na kablu, może jeszcze spadną ale dla mnie już weekend. Filmik wkrótce 8)

Obrazek
Cenka opada

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ja tez przed weekendem powychodzilem

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

ciekawa opcja na S szykuje się na EURGBP. cena zareagowała na opór w okolicach 0.8506. dodatkowo blisko znajdują się poziomy FIBO dla sierpniowo-wrześniowej dużej fali spadkowej.
osobiście widziałbym najchętniej podjazd do 0.8513 i w tym miejscu odbicie w dół tworzące FBO :)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

jasiu86 pisze:ciekawa opcja na S szykuje się na EURGBP.
Masz racje. W sumie fbo już jest, mogą już nie wracac tak wysoko jak napisałeś. Będę obserwował, dzięki :D
Eurusd sell w tym tygodniu? Czy naciągam rzeczywistośc..? :D
Obrazek
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

bfx pisze:Masz racje. W sumie fbo już jest, mogą już nie wracac tak wysoko jak napisałeś. Będę obserwował, dzięki :D
Eurusd sell w tym tygodniu? Czy naciągam rzeczywistośc..? :D
no w sumie tak, aczkolwiek dla mnie idealnym potwierdzeniem było by jeszcze jedne podbicie w górę i dopiero potem mocna reakcja w dół (EURGBP) :)
dodatkowo, podobnie jak Ty, widzę spadki na Edku, a na Kablu chciałbym zobaczyć scenariusz z załącznika ;), co dodatkowo potwierdzało by ruch na południe na EURGBP :)
ewentualnie, żeby wybić SLki, mogli by podbić jeszcze do 0.8530-40 - tam znajdują się kolejne poziomy fibo i TP2 wyznaczone z ostatniej podfali spadkowej (23.09 - 01.10) wg sposobu przedstawionego przez kolegę Ral1n.

a co z tego będzie, to jak zwykle czas pokaże ... przy jutrzejszym dniu wolnym w Japonii, USA, Kanadzie, myślę że poniedziałek może być bardzo nudny :)

pozdrówki :)

ODPOWIEDZ