Delikatnie i bez nerwów

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Re: Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Hej :)

uwaga z USDCHF, bo o 18 Jordan przemawia :)

pozdro

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

O ho ho no wycinke ostrą zrobili, no ale mój byk że po poziomie na EU nie uciekłem : ) przyszło poszło, nadrobi się.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie miałem jak wcześniej napisać. No więc żal pupke ściska, troszkę zbyt pewny byłem i zbyt chciałem zrobić to 100% konta rano :). Ale mimo wszystko wybroniłem połowę konta na dużych stratnych więc teraz się odkuć tylko. Podgląd jest tego co robię w razie gdybym nie miał czasu pisać. GBP USD na longu, obstawione ładnie z TP i oczekującymi sell podzielonymi na dwa. Jeśli nie odwrócą na dłużej to chociaż na korekcie spróbuje na nich zarobić. Konto postawie na nagi bo muszę : ).
Obrazek

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Tekron pisze:Nie miałem jak wcześniej napisać. No więc żal pupke ściska, troszkę zbyt pewny byłem i zbyt chciałem zrobić to 100% konta rano :). Ale mimo wszystko wybroniłem połowę konta na dużych stratnych więc teraz się odkuć tylko. Podgląd jest tego co robię w razie gdybym nie miał czasu pisać. GBP USD na longu, obstawione ładnie z TP i oczekującymi sell podzielonymi na dwa. Jeśli nie odwrócą na dłużej to chociaż na korekcie spróbuje na nich zarobić. Konto postawie na nagi bo muszę : ).
Nie uważasz, że to co robisz ma wspólnego z tradingiem tyle samo co kręcenie ruletką w kasynie ?
Nie odbieraj tego proszę jako atak ale przestrogę, na starcie dziennika napisałeś, że podpinanie konta pod MyfxBook powoduje zamęt. To, że jednak pokazujesz swoje zagrania pokazuje dokładnie co innego a właśnie to, że totalny zamęt widać w tym jak zajmujesz pozycje.
O MM nie ma sensu chyba pisać, myślę, że jesteś świadomy tego co większość ludzi sądzi o grze gdzie sam koszt pozycji ( spread + prowizja, u Ciebie tylko spread ) wynosi w okolicy 8-10% konta.
Nie ukrywasz lotów więc startowy stan konta jest dosyć łatwy do przeliczenia i gra 2-4 lotami przy acc balance rzędu 3000 zł to samobójstwo.
Co do wejść to ciężko zobaczyć tu jakiś sens, chciałbym się mylić.

Co do piramidowania w sposób taki jak Ty to robisz to mam swoje zdanie i w 99 przypadkach na 100 dokładanie prawie całego wypracowanego zysku jako margin kolejnej pozycji kończy się tragicznie ;)
Z entuzjazmu na początku dziennika liczyłem na coś więcej z Twojej strony, jeżeli uważasz ten post za niepotrzebny i atakujący to z góry przepraszam i usunę go lub zedytuje.
Potraktuj to co napisałem tak jak uważasz, wiedz tylko, że z mojej strony to chęć pomocy a nie ataku na Twoją osobę.

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Wuza pisze: Nie uważasz, że to co robisz ma wspólnego z tradingiem tyle samo co kręcenie ruletką w kasynie ?
Nie odbieraj tego proszę jako atak ale przestrogę, na starcie dziennika napisałeś, że podpinanie konta pod MyfxBook powoduje zamęt. To, że jednak pokazujesz swoje zagrania pokazuje dokładnie co innego a właśnie to, że totalny zamęt widać w tym jak zajmujesz pozycje.
O MM nie ma sensu chyba pisać, myślę, że jesteś świadomy tego co większość ludzi sądzi o grze gdzie sam koszt pozycji ( spread + prowizja, u Ciebie tylko spread ) wynosi w okolicy 8-10% konta.
Nie ukrywasz lotów więc startowy stan konta jest dosyć łatwy do przeliczenia i gra 2-4 lotami przy acc balance rzędu 3000 zł to samobójstwo.
Co do wejść to ciężko zobaczyć tu jakiś sens, chciałbym się mylić.

Co do piramidowania w sposób taki jak Ty to robisz to mam swoje zdanie i w 99 przypadkach na 100 dokładanie prawie całego wypracowanego zysku jako margin kolejnej pozycji kończy się tragicznie ;)
Z entuzjazmu na początku dziennika liczyłem na coś więcej z Twojej strony, jeżeli uważasz ten post za niepotrzebny i atakujący to z góry przepraszam i usunę go lub zedytuje.
Potraktuj to co napisałem tak jak uważasz, wiedz tylko, że z mojej strony to chęć pomocy a nie ataku na Twoją osobę.
nic dodać nic ująć :clap:

a co do Twojego wcześniejszego komentarza Tekron ... pozostawię bez komentarza.

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Tekron pisze: -staram się grać na ruchy przynajmniej 30 pkt
-nie zawsze stawiam SL bo czasem pozycja tego nie wymaga, w końcu nawet 300pkt na małej pozycji mi nie zeżre 30% konta nawet
-biorę pod uwagę kilka poziomów by unikać mantry pytań - tak -nie- tak- nie- a może- a jednak nie- nie wiem- cholera- tak- czy nie- góra - czy dół. Takie coś do niczego dobrego nie prowadzi. Lepiej wyznaczyć ramy określone poziomami i próbować wejścia w ten sam kierunek na 3 poziomy, bo po 3 to już za daleki ruch żeby tkwić w tym samym.
- nie przelewarować się, grać pozycjami których się nie boimy jeśli chodzi o wielkość, nie lubię skalpu i nie polecam, mniej nerwów jak człowiek z daleka patrzy na sytuacje i ma większe pole do popisu.
Hej, to wszystko wyjaśnia.
Totalnie odwrócenie wszystkiego co napisałeś :568:

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Było bez nerwów ale z emocjami. Było z olaniem założeń niestety. Nie kasuje postów bo macie racje, kasowałbym tylko bezsensowne bluzgi. Na koncie 1600zł, gra jednostką 0,5 lot, bez SL z TP.
Obrazek

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

krótko i rzeczowo - nie widzę sensu w Twojej grze, a tymbardziej w obracaniu tak wysokim lotem przy tak małym depo... typowa gra "błędnego rycerza" która sprawi że z tych 1600zł zostanie Ci 160zł ;) no i ten brak SL'a...

wytłumacz mi proszę jeszcze tylko jedną rzecz - jak chcesz zarabiać skoro sam napisałeś w poście powyżej że "olewasz założenia"? :roll:

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie mam pojęcia jak :) hmm szybko :D? sprawnie? :D oby ?:D
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak