Plan to podstawa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Kazik
Gaduła
Gaduła

Re: Plan to podstawa

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Piter80 pisze:W tej sytuacji i tak niewiele mam do stracenia :)

te 100zl i tak jest spisane na straty.

http://www.mql5.com/en/charts/849374/eu ... ycyjny-bre

Jak masz takie założenie, to napewno się sprawdzi.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

To nie jest zalozenie.Raczej oplata za nauke.Oplata,z ktora od poczatku sie liczylem.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Ja przez ponad pół roku miałem 100 zł. i przez kilka miesięcy nie otwarłem pozycji tylko robiłem analizy.
Potem robiłem testy żeby się przekonać czy warto więcej wpłacać.
Moim zdaniem lepiej trenować na minimalnym koncie niż robić miliony procent na demo.
Jeśli Twoim zdaniem 100 zł. to tylko drobne przeznaczone na stracenie to znaczy że nie szanujesz pieniędzy.

Nazwałeś temat "Plan to podstawa" ale nie widzę tego planu albo plan nie działa i nie ma zaplanowane co zrobić gdy plan zawiedzie.
Źle się czuje gdy muszę kogoś krytykować. Na razie ten temat zasługuje na nazwę "Porażający brak planu" :wink:
Pozdrawiam.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Plan jest.Zalozylem dziennik,zeby sie go trzymac.Na demo szlo mi super.
Gubi mnie zachlannosc i wlasnie nie trzymanie sie planu.Chce za duzo i za szybko.
Dzieki za krytyke.Po to zalozylem ten dziennik :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

lolek pisze:...
Nazwałeś temat "Plan to podstawa" ale nie widzę tego planu albo plan nie działa i nie ma zaplanowane co zrobić gdy plan zawiedzie.
Źle się czuje gdy muszę kogoś krytykować. Na razie ten temat zasługuje na nazwę "Porażający brak planu" :wink:
Pozdrawiam.
Miałem napisać to samo wczoraj ale ugryzłem się w hmm... palce? Może gdy szczegółowo opiszesz ten plan w journalu będziesz miał większą presję żeby się go trzymać?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Wiem
Moj plan to zarobic najwiecej jak sie da :D
Gram na odbicia od stref S/D,PA na wyzszych TF h1,h4,d1
Gubi mnie wchodzenie w zloto i jakis gowniane proby skalpow.
Jakis nienormalny jestem.Na Demo super,raczej dobrze odczytuje rynek(wczorajwrzucilem pare wykresow u Andyego w dzienniku.A co do czego to zamiast grac to co rysuje to wchodze w zloto po szybkie pieniadze:/
I szybko je trace.Jutro zaksieguja kolejna wplate.
1000zl
Ostatni w tym roku.Jak sie nie ogarne to do konca roku demo,albo psychiatra :D
Wejscia po 0,05 l i jak bede mial mocne podstawy to bede piramidowal.Dzis kabel i edek mi troche uciekly,ale moze skosni podciagna.Zobacze jak odpale kompa rano.
Dzieki za komentarze :)
Jutro wrzuce wykresy jesli cos bede gral.Prawdopodobnie kabel i edek.Ale zobacze jutro.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Może pora szczerze podejść do tematu i napisać na czym polega S/D i PA.. zwłaszcza, że robisz małe sl a grasz na dużych TF.
Jak już zdecydujesz iść do psychiatry.. napisz mi co stwierdził :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

jesli sie wybiore do psychiatry to dam znac :lol:
To co zalozylem,ze bede robil a to co robie to 2 rozne rzeczy :?
mialy byc wysokie interwaly i jak byly to bylo ok.Pozniej poczulem sie super traderem i zaczalem otwierac pozycje z polca,w dodatku przez telefon :wpale:
Zeby szybko zarobic pare zloty i moc wieksza pozycja grac dlugoterminowo.

Mysle,ze jestem jakims ukrytym hazardzista,albo cos takiego :roll:

ten tydzien przelal szale goryczy.Kilka dni czekalem zeby ustawic sie na S na kablu i edku i oczywiscie chcialem dorobic na niskich interwalach :oops:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Hm.
Ja nie wierze w Twój plan na SD + PA. Nawet sam plan ;]
Ale skoro o planie mowa. Zakładam, że fx dostarcza CI dużo wrażeń.. wiążesz z nim cele itd.. Jeśli robisz coś innego i widzisz FX.. wykresy, ale nie plan, nie TP z planu.. to tych wrażeń jest za dużo. Możesz myśleć o fx, wykresach nawet 24h jeśli jesteś w stanie.. i potencjalnie pewnie tak sie dzieje nawet jak śpisz.. ale nie mozęsz doprowadzić do sytuacji w której zanika trzeźwość.. czyli wiesz, że to co robisz jest złe, ale dopiero po czasie. Z drugiej strony presja na profity. Musisz zdecydować o planie.. albo plan.. albo planowanie planu.. albo życie w iluzji na tematu planu. Tylko mi nie mów, że łatwo mi mówić.
Hehe.. ważne jest co masz w głowie.. tzn. to jak się widzisz w środku. Jakby to powiedział Jason.. to jak myłśenia nastolatka o sexie :D Musisz mieć inne zajęcie by o tym nie myśleć ;] W pewnym sensie trudno się nasycić.. a tak na prawdę chodzi o łatwą sposobność uzależnienia się od emocji. Dobrymi lekcjami jest co zdaje się juz napisano.. widzieć okazje ale celową ja przepuścić.. po to żęby wyrobić sobię zdolność do podchodzenia z dystansem. Po czasie taka trzeźwość pozwala w stosownych momentach szybko zareagować bez dylematów.. jednak to wymaga praktykowania. To wg mnie właśnie wtedy następuje procel planowania, układania strategi, optymalizowania i utrwalania dobrych praktyk z przemyśleniem różnych aspektów, w tym wdrożenia siebie w rynek w różnych opcjach czasu (praca, synchronizacja itd.). Mniej więcej co miesiąc są te same newsy AF, czas itd.. w teorii 1kwartał dałoby dobrze przystosowanie. Trzeba tylko dobrze wysilić pamięć.. a nie stosować paniczne myślenie.. acz.. poznanie sibie ma swoje plusy.. w różnych skrajnych przypadkach. Komfort to rozumienie siebie. Skoro stać Cię na kolejne dopłaty, to częściowo taki jest, teraz dystans. Tudzież do SD,PA.. polecam karteczkę na monitorze.. KOMFORT, STRATEGIA, DYSTANS, TIMING, MM.
Ciężko rozstać się z emocjami. W sumie to fizjologia.. do oderwania. Dobry film, a jeszcze lepiej jakieś ćwiczenia fizyczne, sport itd..
Może Ci się przyda.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

gbpjpydaily.png
Dzieki wielkie,dokladnie tak jest :D
NA demo i na poczatku byl luzik,jak zaczely sie zyski to sie popsulo.Gdzies czytalem,ze najgorsze co moze byc to zaczac przygode z fx od zyskow.Wydawalo mi sie to dziwne,ale juz sie sam przekonalem.

nowe postanowienia :mrgreen:
gra tylko na d1-ograniczy to czas spedzany przy forexie.

Bo juz jestem zmeczony.Zarywaniem pracy,wolnego czasu...
to naprawde choroba :)
ciekawe jak to wszystko trzeba na wlasnej skorze odczuc.Dobrze,ze chociaz na gpw mam zyski :lol:

mozliwe wejscia na jutro
gbpjpydaily.png
gbpjpydaily.png
i wizja zlota,nie koniecznie na jutro
xauusddaily.png

obserwuje tez kilka innych par.

Reptile
nie wiem czy to PA i S/D ale ja to tak nazywam :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ