DayTrading: Piątek 04.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 paź 2013, 00:00

Wzrost
15
44%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.10.2013

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Nowy123 pisze:
zeuss pisze:
@nowyadhd123
rozumiem, że masz kłopooty z nadpobudliwością, ale to musisz w końcu usiąść i sprobować się zastanawiac, bo inaczej kariery ci nie wróże w tradingu, lepiej już wklejaj naciągane kliny i rgry jak mupetteam :D
widziałeś kiedyś w historii żeby jakikolwiek kryzys doprowadził do spadku wartości dolara i podnoszenia stóp ??!!

,,17 października to gorąca data dla amerykańskich polityków. Do tego dnia zostanie osiągnięty ustalony obecnie limit zadłużenia (16,7 mld dolarów). Jeśli Republikanie i Demokraci nie doją do porozumienia w sprawie podniesienia tej kwoty, Ameryce grozi niewypłacalność. To pociąga za sobą dodatkowe skutki, m.in. brak możliwości uregulowania zobowiązań wynikających z obsługi długu na rynkach międzynarodowych, spadek wartości dolara, podwyższenie stóp procentowych, zablokowanie rynków kredytowych. Jeśli ten czarny scenariusz się spełni, będzie to pierwsza taka sytuacja w historii USA.''

ty sie o mnie nie boj i o moj trading, zanim zaczniesz gryźć po nogawce to sie zastanów czy ja pisze o kryzysie czy o porządnej korekcie bo mi się wydaje ze pisze o tym drugim

w widziales kiedykolwiek w historii ekonomi by drukowanie pieniadzy w duzych ilościach i przez dl czas doprowadzało do czegos dobrego prócz banki ktora tak szybko nadmuchana moze peknać i zobaczyc bedzie mozna zdrowa korekte
szczegolnie widzac ze qe 3 juz nie działa EFEKT BOGACTWA na ktorym sie wzbogacja bogaci mamy inne czasy kazdy kryzys jest inny szczególnie patrzac ze nie ktore panstwa juz odeszly od USD...

tak jak ty wklejasz jakies analizy i projekcje na walutach tez stwierdzę ze to nasiagactwo i wszyscy naciagaja :lol: :lol: :lol:

tak naciągałem rgr na SP500 ze az sie sprawdzil i dal zarobic od tego sie analizuje i reaguje na bierzaco wiec sie nie musisz martwic o naciągane kliny i rgr :d :d :d

wszystko wyjdzie w praniu przed koncem roku

gdzie ja pisz o upadku dolara bo nie widze

-- Dodano: ndz 06-10-2013, 18:30 --

KAble 1 h 15990 a pozniej na D1 15900

Panowie, musimy pamiętać, że obecnie to rzeczywistość jest naginana na potrzeby kreślenia wykresów przez banksterów, a nie na odwrót. Podchodzenie do tematu w sposób jaki prezentuje prof. Rybiński (upieranie się przy swoim) odzwierciedlany jest później w wycenie naszych portfeli. Nie możemy popadać ze skrajności w skrajność, ale z chłodną głową odczytywać to co się wydarzy.

http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,147 ... iego_.html

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

[b]Nowyadhd123[/b] pisze:a widziales kiedykolwiek w historii ekonomii by drukowanie pieniadzy w duzych ilościach i przez dl czas doprowadzało do czegos dobrego, prócz banki, ktora tak szybko nadmuchana moze peknać i zobaczyc bedzie mozna zdrowa korekte?
szczegolnie widzac ze qe 3 juz nie działa EFEKT BOGACTWA na ktorym sie wzbogacja bogaci mamy inne czasy kazdy kryzys jest inny szczególnie patrzac ze niektore panstwa juz odeszly od USD...
Tak, widzę to cały czas.Ta wielka spekulacyjna bańka, której tak się obawiasz, to najzwyklejsza polityka każdego banku centralnego w celu zapewnienia równowagi na rynku. Pieniądze są nam potrzebne do życia, a gospodarce do funkcjonowania. Im bardziej rozwinięta gospodarka, im więcej produkuje się towarów, im więcej transakcji się dokonuje, tym więcej trzeba pieniędzy (ekonomiści nazywają to zjawisko wzrostem popytu na pieniądz). Jeśli więc PKB wzrasta, trzeba dodrukować pieniądze. I robi to bank centralny, który dba o to, by w gospodarce pieniędzy było akurat tyle, ile trzeba. Problem polega na określeniu: "tyle, ile trzeba". Jeśli pieniędzy jest w gospodarce za mało, pojawiają się kłopoty. Producenci nie mogą sprzedać produktów, bo nabywcom brakuje gotówki, którą mogliby zapłacić. W rezultacie pojawia się presja na spadek cen (tzw. deflacja), a w ślad za nią kłopoty firm, ograniczenie produkcji i wzrost bezrobocia. A jeśli pieniądza w gospodarce jest za dużo, kupujący zaczynają ustawiać się w kolejce do sprzedawców, co powoduje natychmiastowy wzrost cen. Pojawia się inflacja, podkręcana dalej przez inflacyjne podwyżki płac, wiodące do dalszego wzrostu kosztów produkcji i cen.

Problemem nie jest więc fakt drukowania pieniędzy, ale moment, w którym drukuje się ich zbyt wiele. Chodzi o "drukowanie pustego pieniądza", czyli zwiększanie ilości pieniędzy, któremu nie towarzyszy wzrost ilości towarów na rynku.

Jeśli więc dziwisz się temu, że zachodnie rządy od ponad roku drukują bez opamiętania pieniądze, masz dość proste wyjaśnienie. Drukują, bo uważają że w gospodarce jest pieniędzy zbyt mało.

I nie chodzi o to, że pieniędzy nagle ubyło. Skutkiem globalnego kryzysu finansowego jest to, że banki komercyjne całego świata straciły ochotę do udzielania kredytów. To powoduje problemy dla firm, które muszą rezygnować z wielu inwestycji i mogą mieć problemy z finansowaniem bieżącej działalności. A to wiedzie prostą drogą do pogłębienia recesji. Banki centralne starają się więc zachęcić banki komercyjne do zwiększenia aktywności, oferując im bardzo tani kredyt, a więc pieniądze, które mogłyby zostać użyte na udzielanie pożyczek firmom i w ten sposób trafić do gospodarki.

Główny problem leży w tym, że cały ten mechanizm przestał dziś poprawnie funkcjonować. Banki centralne gotowe są pożyczać pieniądze bankom komercyjnym niemal za darmo, na procent bliski zeru. Ale banki komercyjne, które zaciągnęły takie bardzo korzystne pożyczki, w dzisiejszych niebezpiecznych czasach wolą zatrzymać je w formie rezerwy gotówki albo co najwyżej zainwestować w całkowicie bezpieczne obligacje rządowe, zamiast udzielić kredytu firmom. Banki centralne od roku drukują więc pieniądz, który jednak nie trafia wcale do gospodarki, ale pozostaje w systemie bankowym. Inflacja więc się nie pojawia, ale antyrecesyjne efekty w formie pożądanego wzrostu wydatków firm i gospodarstw domowych - też nie. Dziwne, prawda? Ale banki centralne nie widzą innego wyjścia, jak tylko walczyć dziś z recesją, kontynuując politykę druku pieniądza. Mimo świadomości, że w przyszłości owa masa pustych pieniędzy zacznie wypływać na rynek, zmuszając je do zwalczania już nie recesji, ale inflacji.
Obrazek

Niestety nie znam odpowiedzi na EFEKT BOGACTWA na którym wzbogacają się bogaci. Wydaje mi się, że są to nowe zagadnienia z ekonomii fantasy i jeszcze nie znam jej na tyle aby się wypowiadać :rofl:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Nowy123 pisze:
zeuss pisze:
@nowyadhd123
rozumiem, że masz kłopooty z nadpobudliwością, ale to musisz w końcu usiąść i sprobować się zastanawiac, bo inaczej kariery ci nie wróże w tradingu, lepiej już wklejaj naciągane kliny i rgry jak mupetteam :D
widziałeś kiedyś w historii żeby jakikolwiek kryzys doprowadził do spadku wartości dolara i podnoszenia stóp ??!!

,,17 października to gorąca data dla amerykańskich polityków. Do tego dnia zostanie osiągnięty ustalony obecnie limit zadłużenia (16,7 mld dolarów). Jeśli Republikanie i Demokraci nie doją do porozumienia w sprawie podniesienia tej kwoty, Ameryce grozi niewypłacalność. To pociąga za sobą dodatkowe skutki, m.in. brak możliwości uregulowania zobowiązań wynikających z obsługi długu na rynkach międzynarodowych, spadek wartości dolara, podwyższenie stóp procentowych, zablokowanie rynków kredytowych. Jeśli ten czarny scenariusz się spełni, będzie to pierwsza taka sytuacja w historii USA.''

ty sie o mnie nie boj i o moj trading, zanim zaczniesz gryźć po nogawce to sie zastanów czy ja pisze o kryzysie czy o porządnej korekcie bo mi się wydaje ze pisze o tym drugim

w widziales kiedykolwiek w historii ekonomi by drukowanie pieniadzy w duzych ilościach i przez dl czas doprowadzało do czegos dobrego prócz banki ktora tak szybko nadmuchana moze peknać i zobaczyc bedzie mozna zdrowa korekte
szczegolnie widzac ze qe 3 juz nie działa EFEKT BOGACTWA na ktorym sie wzbogacja bogaci mamy inne czasy kazdy kryzys jest inny szczególnie patrzac ze nie ktore panstwa juz odeszly od USD...

tak jak ty wklejasz jakies analizy i projekcje na walutach tez stwierdzę ze to nasiagactwo i wszyscy naciagaja :lol: :lol: :lol:

tak naciągałem rgr na SP500 ze az sie sprawdzil i dal zarobic od tego sie analizuje i reaguje na bierzaco wiec sie nie musisz martwic o naciągane kliny i rgr :d :d :d

A ty przestan juz wklejac cudze wykresy i posty i przestan cytowac strony bo robi sie to juz nudne. Poza tym jestes jakims nieogarnietym dyslektykiem i nie da sie kompletnie czytac tego co piszesz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zeuss pisze:
[b]Nowyadhd123[/b] pisze:a widziales kiedykolwiek w historii ekonomii by drukowanie pieniadzy w duzych ilościach i przez dl czas doprowadzało do czegos dobrego, prócz banki, ktora tak szybko nadmuchana moze peknać i zobaczyc bedzie mozna zdrowa korekte?
szczegolnie widzac ze qe 3 juz nie działa EFEKT BOGACTWA na ktorym sie wzbogacja bogaci mamy inne czasy kazdy kryzys jest inny szczególnie patrzac ze niektore panstwa juz odeszly od USD...
Tak, widzę to cały czas.Ta wielka spekulacyjna bańka, której tak się obawiasz, to najzwyklejsza polityka każdego banku centralnego w celu zapewnienia równowagi na rynku. Pieniądze są nam potrzebne do życia, a gospodarce do funkcjonowania. Im bardziej rozwinięta gospodarka, im więcej produkuje się towarów, im więcej transakcji się dokonuje, tym więcej trzeba pieniędzy (ekonomiści nazywają to zjawisko wzrostem popytu na pieniądz). Jeśli więc PKB wzrasta, trzeba dodrukować pieniądze. I robi to bank centralny, który dba o to, by w gospodarce pieniędzy było akurat tyle, ile trzeba. Problem polega na określeniu: "tyle, ile trzeba". Jeśli pieniędzy jest w gospodarce za mało, pojawiają się kłopoty. Producenci nie mogą sprzedać produktów, bo nabywcom brakuje gotówki, którą mogliby zapłacić. W rezultacie pojawia się presja na spadek cen (tzw. deflacja), a w ślad za nią kłopoty firm, ograniczenie produkcji i wzrost bezrobocia. A jeśli pieniądza w gospodarce jest za dużo, kupujący zaczynają ustawiać się w kolejce do sprzedawców, co powoduje natychmiastowy wzrost cen. Pojawia się inflacja, podkręcana dalej przez inflacyjne podwyżki płac, wiodące do dalszego wzrostu kosztów produkcji i cen.

Problemem nie jest więc fakt drukowania pieniędzy, ale moment, w którym drukuje się ich zbyt wiele. Chodzi o "drukowanie pustego pieniądza", czyli zwiększanie ilości pieniędzy, któremu nie towarzyszy wzrost ilości towarów na rynku.

Jeśli więc dziwisz się temu, że zachodnie rządy od ponad roku drukują bez opamiętania pieniądze, masz dość proste wyjaśnienie. Drukują, bo uważają że w gospodarce jest pieniędzy zbyt mało.

I nie chodzi o to, że pieniędzy nagle ubyło. Skutkiem globalnego kryzysu finansowego jest to, że banki komercyjne całego świata straciły ochotę do udzielania kredytów. To powoduje problemy dla firm, które muszą rezygnować z wielu inwestycji i mogą mieć problemy z finansowaniem bieżącej działalności. A to wiedzie prostą drogą do pogłębienia recesji. Banki centralne starają się więc zachęcić banki komercyjne do zwiększenia aktywności, oferując im bardzo tani kredyt, a więc pieniądze, które mogłyby zostać użyte na udzielanie pożyczek firmom i w ten sposób trafić do gospodarki.

Główny problem leży w tym, że cały ten mechanizm przestał dziś poprawnie funkcjonować. Banki centralne gotowe są pożyczać pieniądze bankom komercyjnym niemal za darmo, na procent bliski zeru. Ale banki komercyjne, które zaciągnęły takie bardzo korzystne pożyczki, w dzisiejszych niebezpiecznych czasach wolą zatrzymać je w formie rezerwy gotówki albo co najwyżej zainwestować w całkowicie bezpieczne obligacje rządowe, zamiast udzielić kredytu firmom. Banki centralne od roku drukują więc pieniądz, który jednak nie trafia wcale do gospodarki, ale pozostaje w systemie bankowym. Inflacja więc się nie pojawia, ale antyrecesyjne efekty w formie pożądanego wzrostu wydatków firm i gospodarstw domowych - też nie. Dziwne, prawda? Ale banki centralne nie widzą innego wyjścia, jak tylko walczyć dziś z recesją, kontynuując politykę druku pieniądza. Mimo świadomości, że w przyszłości owa masa pustych pieniędzy zacznie wypływać na rynek, zmuszając je do zwalczania już nie recesji, ale inflacji.
Obrazek

Niestety nie znam odpowiedzi na EFEKT BOGACTWA na którym wzbogacają się bogaci. Wydaje mi się, że są to nowe zagadnienia z ekonomii fantasy i jeszcze nie znam jej na tyle aby się wypowiadać :rofl:

fantasy efekt bogactwa to realia a nie fantasy zobacz na klase srednia zanikajaca by korzystac z tego efektu wywolywanego przez dodruk - fed trzeba inwestowac a srednia klasa zanika o biednych nie ma co pisac bo oni mysla o splacie dlugow by zyc a nie inwestowac na gieldzi i korzystac z efektu bogactwa jedyna korzyść to maja z tego ze podniosły sie ceny domow i ja kto bernanke szalom przed kongresem odpowiadal ze ludzie przez to czuja sie bogatsi i beda wydaja wiecej ale sie przeliczyl bo myslal ze szybko gospodarka sie podniesie a tu niespodzianka, jakos nie widac to w konsumcji i wydatkach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

korzystając z tego bogaci gdzies juz kiedys podawalem jak to wyglada odnośnie spadku sredniej klasy w USA
Obrazek
tak jak podawane bylo tez gdzies mialem linka odniesienie % grajacych w USA na giełdzie gdzie spadek byl dramatyczny i jest do tera....kto ma pchac ta konsupcje ??? spoleczenstwo ktore sie rozwarstwilo splacajace swoje dlugi dostajace marna prace lub na pol etatu tez podawane bylu jak naprawde wyglada tam rynek pracy i nagle BERNANKE oswieciolo go z tym hahahah ostatnio a nigdy o tym nie wspominal szczególnie w czasie wyborów OBAMY hahaha i po o slabosci rynku pracy nagle sobie przypomnial jak rentownisci juz byly przy 3 % 10 lotaki i by je zbic jednak drukujemy tyle samo dalej i oslabiamy dolca :))).....piszesz o kredytach i inflacji inflacja w USa jest juz ponad 2 % tez tu byla poruszana kwestia metotologi liczenia jej :)) baki nie daja kredytow a komu maja dawac :)) nie dosc ze zaostrzone sa warunki ich dawania wiem po Siostrze i szwagru po mimo ze ma firme ja kto wyglada a co dopiero zwyklym obywatela ktorzy nie maja wlasnego biznesu z slabo platnymi pracami lub nie pwenymi umowami ktorzy nie odbili sie od dna lub slacaja dlugi lub oszczedzaja...zobacz na studentow tez bylo tutja podawane jaki tam stopien jest zadluzenia juz na starcie jesli znajda prace wchodza kredytami do splaty a hdzie tu znales maja dobrze platna prace i brac kredyty np na dom mieszkanie itp itd nie mowie ze wszyscy ale tez byla nie raz tabelka podawana tego problemu http://www.zerohedge.com/news/2013-01-0 ... an-bailout

co nie co sie poprawilo porownujac 2012-2013 a 2010 rok lecz FED sie przeliczyl c odo wzrostu gospodarczego i szybkieg owyjscia z kryzysu

powiedz mi kto mial zarobic jak nie bogaci ktorzy mieli pieniadze by zainwestowac lub doinwestowac i sie jeszcze bardziej wzbogacic odrabiajac z NADATKIEM jesli mieli straty w bessie

proste BOGACI stali sie jeszcze bogatsi a szary a biednych przybylo ot to taka fantasy realna ktora sie dokonała

nie wiem ile czasu zajmie to wszystko by ta hossa miala silne fundamenty a nie opierajace sie na dodruku jedynie lecz jak ruszy inflacja a zapwene ruszy i to w szybkim tepie i mocno to sie moga barrrooodzo zdziwic jak i bedzie przyspieszone splacanie dlugu USA przez "swiat" do poki USD jest główna waluta :))

nic dodac nic ujac mamy chory system stworzony przez banksterow lecz oni dobrze wiedzieli co tworza i po co to tworza :)))) musi sie zmienic pokolenie i z tym b..rdelem cos zrobic cos smienic Kennady chcial lecz skonczyl jak skonczyl :))
lecz kazde mocarstwo kiedys upada....ale pewnie tego nie dozyjemy :) jak i planowanej globalizacji :)))

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

PROGNOZY

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

leon1001
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: leon1001 »

no i edek otwarł się po 1,3542 :D

i pnie się do góry - już 1,3551 .....

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze:uote="Nowy123"]
zeuss pisze:
@nowyadhd123

A ty przestan juz wklejac cudze wykresy i posty i przestan cytowac strony bo robi sie to juz nudne. Poza tym jestes jakims nieogarnietym dyslektykiem i nie da sie kompletnie czytac tego co piszesz.[/quote]

Kusus

cudze wykresy ahahah dobre padalem hahahahah zaraz Ci wkleje http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost7008868

mam nadzieje ze ci zamkne ta jadaczke odnośnie oszczerstw z wklejaniem cudzych wykresow :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: mysle ze nie jesteś tu nowy ale jesteś tym frustratem co mnie kiedy posadzal o nie jedna rzecz a zostal zbanowany i jeszcze na mnie winę zwalał ze to prze zemnie bana dostał MAM RACJE ???? czy sie myle

jesli kogoś o cos posądzać to miej na to dowody :mrgreen: :mrgreen: jak sie nie da czytac to nie czytaj PROSTE

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Nowy123 pisze:
Kusus pisze:uote="Nowy123"]
zeuss pisze:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,147 ... #BoxBizTxt
@nowyadhd123

A ty przestan juz wklejac cudze wykresy i posty i przestan cytowac strony bo robi sie to juz nudne. Poza tym jestes jakims nieogarnietym dyslektykiem i nie da sie kompletnie czytac tego co piszesz.

cudze wykresy ahahah dobre padalem hahahahah zaraz Ci wkleje http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost7008868

mam nadzieje ze ci zamkne ta jadaczke odnośnie oszczerstw z wklejaniem cudzych wykresow :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: mysle ze nie jesteś tu nowy ale jesteś tym frustratem co mnie kiedy posadzal o nie jedna rzecz a zostal zbanowany i jeszcze na mnie winę zwalał ze to prze zemnie bana dostał MAM RACJE ???? :lol: :lol: :lol: :lol: to tyle
To moj pierwszy i ostatni nick na tym forum. Od teraz za kazdym razem jak zobacze ze cos czyjegos wklejasz to zglaszam to do administracji. Kilka razy sie zdarzylo ze wkleiles moja analize i dlatego zwracam ci uwage. To tyle. Poza tym pisz posty tak zeby dalo sie to czytac bo to w koncu forum publiczne.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze:
Nowy123 pisze:uote="Nowy123"]
@nowyadhd123

A ty przestan juz wklejac cudze wykresy i posty i przestan cytowac strony bo robi sie to juz nudne. Poza tym jestes jakims nieogarnietym dyslektykiem i nie da sie kompletnie czytac tego co piszesz.[/quote]

mam nadzieje ze ci zamkne ta jadaczke odnośnie oszczerstw z wklejaniem cudzych wykresow :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: mysle ze nie jesteś tu nowy ale jesteś tym frustratem co mnie kiedy posadzal o nie jedna rzecz a zostal zbanowany i jeszcze na mnie winę zwalał ze to prze zemnie bana dostał MAM RACJE ???? :lol: :lol: :lol: :lol: to tyle[/quote]

To moj pierwszy i ostatni nick na tym forum. Od teraz za kazdym razem jak zobacze ze cos czyjegos wklejasz to zglaszam to do administracji. Kilka razy sie zdarzylo ze wkleiles moja analize i dlatego zwracam ci uwage. To tyle. Poza tym pisz posty tak zeby dalo sie to czytac bo to w koncu forum publiczne.[/quote]

Kusus
ahahahahah

to mnie rozsmieszyles jeszcze bardziej i dalej szczekasz to teraz zgłoś kolege wyzej co wkleił prognozy tez nie swoje tylko z innego linka spodane
skończ sie ośmieszać człowieku jesli ktoś ma cos ciekawego pokazania i jakies ciekawe prognozy to sie dzieli nimi

ja twoje analizy wklejam o czym ty piszesz czloweku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a teraz mi podaj gdzie wkleilem twoja analize czekam ???????????????

a teraz biegni do modera i naskarż ze wkleilem linki i podobno nie swoje nalizy t otyl bo szkoda dalej z toba frustracie dyskutować a jesli zaczniesz dalej mnie o cos posadzac to Cie dam do ignorow i zglosze moderowi

a wklejac tutaj uzytkownicy moga ciekawe linki odnośnie analiz co zabronicz im ?????

-- Dodano: ndz 06-10-2013, 20:24 --

http://theelliottwavesufer.blogspot.com ... -long.html

http://theelliottwavesufer.blogspot.com ... -long.html

a teraz biegni do admina bo wkleiłem analize Edka i kabla pod fale nie swoja analize lecz nie raz pomocne byly jak dla mnie co do E J i moze komus tez pomoga i o to wlasnie chodzi by sobie pomagac jak tego nie rozumiesz to....

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Zablokowany