Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Gorąca prośba

czy ma ktoś takiego indyka?

ForexScannerQuantumElite.mq4

:roll:

-- Dodano: 05 paź 2013, 01:17 --

w sumie to mam tego indyka tylko nie pracuje. wywala błąd

2;228;;;using of decompiled source code is prohibited

co z tym zrobić?
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

jen-yy pisze:
co z tym zrobić?
opcja A - uiścić należną opłatę autorowi, otrzymasz pełnowartościowy produkt,
opcja B - poszukać na forach za wschodnią granicą, na pewno znajdziesz tylko trzeba się zalogować.
opcja C/A - udzielić autorowi 90-cio dniowej darmowej pożyczki w formie 90-day trial, money back guaranted. Autor obróci Twoją kasą, a Ty zdążysz zrozumieć, że do niczego Ci się to nie przyda.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Damar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Damar »

Posiadam podobny wskaźnik ForexScannerPro jeżeli jesteś zainteresowany daj znać

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Damar pisze:Posiadam podobny wskaźnik ForexScannerPro jeżeli jesteś zainteresowany daj znać

Jeśli mógłbyś podesłać na priv.

z góry dzięki :)
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Panowie poszukuję wskaźnika, który pokaże odchylenie pomiędzy dwoma średnimi albo liniami Tenkan i Kijun z Ichimoku.
Fajnie by było gdyby miał możliwość ustawienia max i min dystansu pomiędzy średnimi np. ustawiamy minimalną odległość na 50 pips a maksymalną na 100 pips i żeby wskaźnik pokazał na wykresie gdzie dwie średnie były od siebie oddalone w tych przedziałach.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

bbq pisze: opcja C/A - udzielić autorowi 90-cio dniowej darmowej pożyczki w formie 90-day trial, money back guaranted. Autor obróci Twoją kasą, a Ty zdążysz zrozumieć, że do niczego Ci się to nie przyda.
Dobrze powiedziane, chociaż ja bym to ujął inaczej.
Każdy wskaźnik jest dobry o ile użytkownik wie i rozumie co się dzieje na wykresie.
Czyli, jeżeli potrafi czytać język wykresu i zawarte w nim informacje.

Jeżeli użytkownik tego nie potrafi i nie rozumie, to żaden wskaźnik nie powie kiedy wchodzić, kiedy wychodzić.

Niestety, ludzie cały czas szukają Świętego Grala Forexu, a on po prostu nie istnieje!

Jedni to w końcu zrozumieją i wezmą się za prawdziwą naukę handlu,
inni niestety będą wiecznie błądzić i szukać sami nie wiedząc czego.

Żeby dać zadość wątkowi, załączam script, który rysuje linę Close świecy.
Wystarczy upuścić (Drag&Drop) script na danej świecy.

Najlepiej na świecy Trendowej.

W ten sposób uzyskujemy linię BO ceny, według której możemy podejmować proste decyzje.

Ależ, oczywiście, kto uwierzy, że to jest aż tak proste?

No i fotka, która to ilustruje, w załączniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Dadas pisze:
bbq pisze: opcja C/A - udzielić autorowi 90-cio dniowej darmowej pożyczki w formie 90-day trial, money back guaranted. Autor obróci Twoją kasą, a Ty zdążysz zrozumieć, że do niczego Ci się to nie przyda.
Każdy wskaźnik jest dobry o ile użytkownik wie i rozumie co się dzieje na wykresie.
Czyli, jeżeli potrafi czytać język wykresu i zawarte w nim informacje.

Jeżeli użytkownik tego nie potrafi i nie rozumie, to żaden wskaźnik nie powie kiedy wchodzić, kiedy wychodzić.

Niestety, ludzie cały czas szukają Świętego Grala Forexu, a on po prostu nie istnieje!

Jedni to w końcu zrozumieją i wezmą się za prawdziwą naukę handlu,
inni niestety będą wiecznie błądzić i szukać sami nie wiedząc czego.

Żeby dać zadość wątkowi, załączam script, który rysuje linę Close świecy.
Wystarczy upuścić (Drag&Drop) script na danej świecy.

Najlepiej na świecy Trendowej.

W ten sposób uzyskujemy linię BO ceny, według której możemy podejmować proste decyzje.

Ależ, oczywiście, kto uwierzy, że to jest aż tak proste?

No i fotka, która to ilustruje, w załączniku.
Jest tu paru, którzy myslą i grają podobnie. I to od dłuższego czasu. Klon Marcin pierwszy przychodzi mi na myśl. ;)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Dadas pisze:
Ja to ujmę inaczej.
Jeśli użytkownik wie i rozumie co się dzieje na wykresie, to już od dawna nie korzysta z "magicznych" wskazników.
Oczywiście pomińmy typowe wskaźniki jak spread, czas, kalkulatory- jednym słowem wskaźniki ułatwiające życie.

ps. pomińmy oczywiście tez grupę prawdziwych programistów.
Zobaczyć na własne oczy, że da się handlować tylko i wyłącznie w oparciu o wskaźniki bez wykresu, też potrafi wprawić w NIEZŁE zdumienie.
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

bbq pisze:
Dadas pisze:
Ja to ujmę inaczej.
Jeśli użytkownik wie i rozumie co się dzieje na wykresie, to już od dawna nie korzysta z "magicznych" wskazników.
Oczywiście pomińmy typowe wskaźniki jak spread, czas, kalkulatory- jednym słowem wskaźniki ułatwiające życie.

ps. pomińmy oczywiście tez grupę prawdziwych programistów.
Zobaczyć na własne oczy, że da się handlować tylko i wyłącznie w oparciu o wskaźniki bez wykresu, też potrafi wprawić w NIEZŁE zdumienie.
Pzdr.
Niby dlaczego w zdumienie, skoro dane do wskaźnika pochodzą z wykresu?
Ten, kto dany wskaźnik napisał, wie najlepiej o co mu chodziło i zawsze
umie dostosować parametry tak, żeby jak najlepiej pasowały do jego koncepcji lub strategii.
Nie ma, więc nic zdumiewającego, że ktoś może trejdować tylko na wskaźniku.
Wiem, bo sam piszę sobie swoje wskaźniki i z pomocą programisty, bardziej skomplikowane pomysły, które mam.
Tylko, że moje wskaźniki nie są oparte na średnich, a na BO i konsolidacjach.
Jedyne średnie jake stosuję to średnie zasięgi, nie tylko D1, ale każdego Tf-u.

Dudosia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dudosia »

Witam
Proszę o dorobienie alarmu do tego wskaźnika, ja już nie daje rady zapętla mi go cały czas i wywala mt4.
Dziękuję i pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ