AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

buchcik pisze:
NemoN pisze:Potwierdzam, brak rachunku AT.....ale to juz kiedys bylo....
Konsultant twierdzi, że utracili połączenie z dostawcą oprogramowania (to jego słowa) i trwa RESTART ;)
Niby ma informację z godziny 11:10, że restart ma potrwać do pół godzinu :-)
No cóż... BRAWO ;-)

Oczywiście dotyczy to także "zniknięcia" rachunków z serwisu transakcyjnego...
No jednak nie wszystko jest takie oczywiste jak to konsultanci mówią...
O ile platforma wstała, kasa nie zniknęła a nawet jej trochę przybyło bo pozycje we właściwym kierunku nadal otwarte... o tyle czuję się ubezwłasnowolniony jeśli chodzi o finanse, gdyż rachunek w systemie transakcyjnym (www) nadal się nie pojawił... więc kasa jest, ale przelać jej nie można... przynajmniej narazie.
Ot folklor :-D
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Przepraszamy za dzisiejszą niedostępność Platformy Transakcyjnej. Była ona spowodowana problemami technicznymi z systemem (stąd również Państwa rachunki w systemie bankowości internetowej były chwilowo niewidoczne). Pracujemy, aby jak najdokładniej zdiagnozować sytuację i nie dopuścić do jej wystąpienia w przyszłości.

Jeżeli na Państwa rachunkach pojawiły się jakieś nieprawidłowości prosimy o kontakt z infolinią 19503.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

mam nowość na wynalazku, przy logowaniu pojawia mi sie komunikat o jakimś błędzie z certyfikatem bezpieczeństwa ale po zignorowaniu tego okna platforma odpala. Ma ktoś takie coś u siebie?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Komunikat o błędzie certyfikatu pojawia się, gdy certyfikat uwierzytelniający nie został pobrany poprawnie przez aplikację. Czy problem nadal występuje?

Wszystkie rozwiązania są sprawdzane pod kątem bezpieczeństwa przez niezależną firmę zewnętrzną, która dodatkowo potwierdza bezpieczeństwo Platformy Alior Trader. Pomimo błędu certyfikatu Pana środki na pewno są bezpieczne i wspomniany certyfikat nie wpływa na pracę na Platformie Alior Trader.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

Tak, cały czas błąd certyfikatu się pojawia.

Antfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antfx »

Przed godziną ,gdy logowałem się do AT ten sam błąd wystąpił.Konsultant kazał to zignorować ale........

-- pn 30-09-2013, 19:01 --

Przed godziną ,gdy logowałem się do AT ten sam błąd wystąpił.Konsultant kazał to zignorować ale........

-- pn 30-09-2013, 19:01 --

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze:Witam :)
buchcik pisze:Czy działa w alarmie powiadomienie na email ?

W ustawieniach mam skonfigurowany serwer poczty (pytanie tylko czy mogę dowolnego swojego serwera poczty smtp użyć czy to musi być jakiś konkretny?), ustawiłem sobie testowy alarm z wysyłką maila...
Warunki alarmu zostały spełnione, w logu widzę że niby coś zrobił, ale maila żadnego nie otrzymałem...

->16.09.2013 11:29:43 <typ>Script</typ> <src>None</src> <act>Alert: wpłata</act> <mes>Sending email...</mes>

Czy komuś to zadziałało skutecznie (w sensie otrzymania emaila) ?
Mam to samo u siebie. Wyślę informacje do PFSOFTu, może coś źle konfigurujemy, choć nie sądzę by tak było.
W każdym razie dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Coś wiadomo już czy narazie brak informacji?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
buchcik pisze:
MaRCHeW pisze:Witam :)
buchcik pisze:Czy działa w alarmie powiadomienie na email ?

W ustawieniach mam skonfigurowany serwer poczty (pytanie tylko czy mogę dowolnego swojego serwera poczty smtp użyć czy to musi być jakiś konkretny?), ustawiłem sobie testowy alarm z wysyłką maila...
Warunki alarmu zostały spełnione, w logu widzę że niby coś zrobił, ale maila żadnego nie otrzymałem...

->16.09.2013 11:29:43 <typ>Script</typ> <src>None</src> <act>Alert: wpłata</act> <mes>Sending email...</mes>

Czy komuś to zadziałało skutecznie (w sensie otrzymania emaila) ?
Mam to samo u siebie. Wyślę informacje do PFSOFTu, może coś źle konfigurujemy, choć nie sądzę by tak było.
W każdym razie dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Coś wiadomo już czy narazie brak informacji?
Problem został zgłoszony do PFSOFTu. Z informacji jakie otrzymałem nie został on jeszcze naprawiony. Jak tylko to zrobią prześlę Ci stosowną informację.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

matrixtrade
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: matrixtrade »

Witam

Jaka jest aktualna prowizja na parach walutowych w Aliortrade na koncie real? Głównie chodzi mi o EUR/USD. W taryfie raz spotkałem się z prowizją 0,0045% a we wniosku rejestracyjnym jest 0,0075%. Jest jeszcze aktualna promocja z obniżoną prowizją za przeniesienie rachunku z innego BM?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Promocja jest aktualna zgodnie z komunikatem: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ji_OTC.pdf

Prowizja dla osób przenoszących rachunek wynosi 0,0035% dla wszystkich walut przez pierwsze trzy miesiące. Następnie na podstawie obrotów stawka może ulec zmianie, jesteśmy jednak otwarci na negocjacje.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

ODPOWIEDZ