Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Słuchaj Andy... Chciałbym w swojej grze jakoś połączyć skalp, który idzie mi dobrze, z dłuższym trzymaniem pozycji, które idzie mi źle. Zobacz na screena, chodzi mi o to, że wejście jest porzadku, 24p zgarnąłem (przy sl'u 8p) ale jednak czuć ten niedosyt spowodowany tym, że cena poszłą 6 razy dalej. Zamknąłem pozycję ze względu na korektę spadku do sr'a (131.93) i tutaj się pojawia pytanie... Czy były jakieś przesłanki, o których ja nie wiem a Ty wiesz, z powodu których cena poszła tak mocno w górę na ejku i ujku? Czemu ten jen się tak osłabił? Pytam Ciebie, bo uważam, że jesteś jedną z najlepiej znających się osób na grze średnioterminowej i tak jak pisałem, chciałbym to w czym Ty jesteś dobry poprawić u siebie... Patrzyłem na kalendarz z danymi, ale jedyne co było to o 11 (naszego czasu) Consumer Price Index, a cena poszła 3h później jeśli dobrze liczę.

Jakbyś też kiedyś miał trochę czasu i chęci, to bardzo bym chciał zobaczyć (i pewnie nie tylko ja) coś na temat piramidowania Twojego autorstwa..

Swoją drogą to narzekałeś, że dziennik duchów, a teraz Cię duchy pytaniami męczą :mrgreen:

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Dzien dobry :)
Andy grasz ta opcje na eurusd 1.359?Ja sie skusilem w obliczu zamieszania w usa

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Midas pisze:Witam,

Słuchaj Andy... Chciałbym w swojej grze jakoś połączyć skalp, który idzie mi dobrze, z dłuższym trzymaniem pozycji, które idzie mi źle. Zobacz na screena, chodzi mi o to, że wejście jest porzadku, 24p zgarnąłem (przy sl'u 8p) ale jednak czuć ten niedosyt spowodowany tym, że cena poszłą 6 razy dalej. Zamknąłem pozycję ze względu na korektę spadku do sr'a (131.93) i tutaj się pojawia pytanie... Czy były jakieś przesłanki, o których ja nie wiem a Ty wiesz, z powodu których cena poszła tak mocno w górę na ejku i ujku? Czemu ten jen się tak osłabił? Pytam Ciebie, bo uważam, że jesteś jedną z najlepiej znających się osób na grze średnioterminowej i tak jak pisałem, chciałbym to w czym Ty jesteś dobry poprawić u siebie... Patrzyłem na kalendarz z danymi, ale jedyne co było to o 11 (naszego czasu) Consumer Price Index, a cena poszła 3h później jeśli dobrze liczę.

Jakbyś też kiedyś miał trochę czasu i chęci, to bardzo bym chciał zobaczyć (i pewnie nie tylko ja) coś na temat piramidowania Twojego autorstwa..

Swoją drogą to narzekałeś, że dziennik duchów, a teraz Cię duchy pytaniami męczą :mrgreen:

Pozdrawiam, Midas

witam...
skalpujac grasz na niskich interwialach a tam jest najwiecej szumow ktore predzej czy pozniej doprowadza cie do sote .... ale kazdy robi to co lubi...

ja gram na wysokich interwialach H1, H4 , D1 ,W1 , MN

oczywiscie ze bedziesz czuuc niedosyt miedzy skalpem a srednio termin
a pozniej rozczarowanie ze zajales pozycje dobrze a zamknales miernie....
jedynie co mozna w takiej sytuacji zrobic to obserwowac cene na wyzszych interwialach i widzisz dokad cena zmierza i podarzac za za nia....

co do piramidowania to dodaje pozycje na h4 w wzrostowym to na swieczce HL a spadkowym na swieczce LH...

pisalem wczoraj ze yankesy maja iles tam godzin do uchwalenia budzetu.... zaczely sie na niektorych parach zamykanie pozycji i otwieranie odwrotnych bo jaskolki spiewaly ze nie uchwala buzdzetu co tez pozniej stalo sie faktem i jest jak jest....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

andy11 pisze:czy yankesy dogadaja sie w sprawie budzetu...? (zostalo im jakies 20 godzin )

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

DANE (01.10.2013)

Sesja Europejska

11:00 Currency: eur EUR Euro-Zone Unemployment Rate (AUG) 12.1% 12.1%

Sesja Amerykanska
14:58 Currency: usd USD Markit US PMI Final (SEP)53.1

16:00 Currency: usd USD ISM Manufacturing (SEP) 55.0 55.7
16:00 Currency: usd USD Construction Spending (MoM) (AUG) 0.4% 0.6%
16:00 Currency: usd USD ISM Prices Paid (SEP) 55 54

23:00 Currency: usd USD Domestic Vehicle Sales (SEP) 12.10M 12.44M
23:00 Currency: usd USD Total Vehicle Sales (SEP)15.60M 16.02M

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Andy gralem opcje na eurusd?U mnie kurs minimalnie nie siegnal i wywalilo mnie na stopie :/ przy turbulencjach w usa myslalem,ze wyzej dojada :(

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

tak to jest na tej szulernii...

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Jak widzisz gbpnzd?
Dzieki przy okazji :564:
Mam tp na 1.98 ale cos mi sie zdaje,ze tam nie dojda.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

oo to mile zezainteresowales sie ta parka :564:

co ja moge tam widziec skoro tam jezdza golymi jajami po nieheblowanych deskach... :mrgreen:

dokupilem znowu LL na swieczce HL interwial H4 i patrze se... :mrgreen:

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Tez chcialem dobrac,ale sie boje :D Po 1,95 wzialem i tak nie wiem czy sl wyzej przesunac,czy zamknac,czy czekac :D

ODPOWIEDZ