Pary walutowe o największej zmienności

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Thomas_the_Tank
Bywalec
Bywalec

Re: Pary walutowe o największej zmienności

Nieprzeczytany post autor: Thomas_the_Tank »

freakout pisze:Ja właśnie szukam sobie maksymalnie do 10 par walutowych które w ciągu dnia mają największą zmienność z racji tego że skalpuję na interwale 15-minutowym. Póki co wybrałem sobie EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY, USD/JPY, GBP/JPY oraz GBP/NZD i zastanawiam się co by jeszcze tutaj dorzucić z niskim spread'em... Może resztę par jenowych czyli AUD/JPY, NZD/JPY i CHF/JPY? Ogólnie rzecz biorąc pary jenowe są ze sobą dość mocno skorelowane, chociaż czasami któraś z nich lubi się z tego wyłamać, jak to ostatnio bywało w przypadku USD/JPY :)

Dzięki za pomoc ;)
EUR/AUD potrafi być ciekawe. generalnie większość moich trejdów jest z EUR/JPY. co do Twoich par to nie wiem jaki masz system, ale nie widzę sensu grania i na USD/JPY, GBP/JPY i EUR/JPY, zostań przy jednej, max dwóch z tego. 10 par to za dużo moim zdaniem. ja mam 5 i więcej by mi tylko przeszkadzało

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Pary walutowe o największej zmienności

Nieprzeczytany post autor: freakout »

EUR/AUD z tego co zauważyłem jest parą nazbyt trendową, tzn. często jest jeden silny trend i cena cały czas podąża w tym kierunku, a mi zależy na jak największej zmienności trendu ;) Natomiast jeśli chodzi o pary jenowe to moim zdaniem taka gra ma sens bo często w tym samym momencie lub krótko po pojawia się ten sam sygnał i łatwo zgarnia się pipsy dzięki wysokiej korelacji :)

ODPOWIEDZ