Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Break-even - przesunięcie Stop Lossa na punkt 'zero', czyli poziom otwarcia pozycji lub poziom otwarcia pozycji + prowizja.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Czy jestem w stanie zmienic czas pod wykresami na platformie MT4?? Aktualnie pokazuje mi on 2 godziny do tylu w czasu do polskiego.
Dobra, juz wiem. Nie da sie tego zmienic. No coz bede musial inaczej pokombinowac
Dobra, juz wiem. Nie da sie tego zmienic. No coz bede musial inaczej pokombinowac

Jest to czas brokera. Nie zmienisz tego.
Solą życia jest kasa.
Pytanie o dzienne/godzinowe wahania ceny. Bardzo często rynek zamyka mi pozycje na SL, po czym leci w moim kierunku w najlepsze, ale już beze mnie. Staram się zawsze SL ustawiać pod poprzednim dołkiem, lub nad poprzednim szczytem, ale i tak czasami knot świecy zamiata mi pozycje.
Czytałem coś na temat ATR, ale nie chciałbym mieć na monitorze kolejnego wykresu, bo sam wykres ceny jeszcze przysparza mi trochę problemów ;]
Czy jest jakiś inny sposób na wyznaczanie dziennej/godzinowej (w zależności na jakim TF jestem obecnie) zmienności ceny?
Całkiem przypadkiem znalazłem wskaźnik. Czy coś takiego wystarczy?
ps. Dodam tylko, że gram na sesji londyńskiej i nie zostawiam otwartych pozycji na noc.
Czytałem coś na temat ATR, ale nie chciałbym mieć na monitorze kolejnego wykresu, bo sam wykres ceny jeszcze przysparza mi trochę problemów ;]
Czy jest jakiś inny sposób na wyznaczanie dziennej/godzinowej (w zależności na jakim TF jestem obecnie) zmienności ceny?
Całkiem przypadkiem znalazłem wskaźnik. Czy coś takiego wystarczy?
ps. Dodam tylko, że gram na sesji londyńskiej i nie zostawiam otwartych pozycji na noc.
To tzw. wycinanie SL przez rynek. Duzi gracze podciągają kurs do szczytu/dołka, wycinają SL małych graczy i wtedy otwierają już konkretne pozycje we właściwą stronę po lepszej cenie. Ot, taka promocja
.
Skoro wywala Ci wtedy SL i wiesz z czego to wynika to trzeba ustawić SL dalej i przy tym zmniejszyć wolumen lub precyzyjniej wyznaczać punkty wejścia. Co Ci da informacja o zmienności ceny...
Jednak jeśli chodzi o badanie zmienności to do wyboru masz ATR i jego pochodne. Możesz też użyć w/w wskaźnika lub:
http://forexclub.pl/download/wskazniki- ... indicator/
Cudów się tu nie wymyśli.

Skoro wywala Ci wtedy SL i wiesz z czego to wynika to trzeba ustawić SL dalej i przy tym zmniejszyć wolumen lub precyzyjniej wyznaczać punkty wejścia. Co Ci da informacja o zmienności ceny...
Jednak jeśli chodzi o badanie zmienności to do wyboru masz ATR i jego pochodne. Możesz też użyć w/w wskaźnika lub:
http://forexclub.pl/download/wskazniki- ... indicator/
Cudów się tu nie wymyśli.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Panowie i Panie,
moglby mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc jak ustawic podazajacy sl na platformie mt4?
Przykladowo mam pozycje dluga otwarta po kurse 1.3, sl na 1.25 i tp na 1.4. Chcialbym zeby po osiagnieciu poziomu 1.4, sl przesunal sie o 0.1 i podazal juz dokladnie pips za pipsem za kursem, jest to mozliwe?
moglby mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc jak ustawic podazajacy sl na platformie mt4?
Przykladowo mam pozycje dluga otwarta po kurse 1.3, sl na 1.25 i tp na 1.4. Chcialbym zeby po osiagnieciu poziomu 1.4, sl przesunal sie o 0.1 i podazal juz dokladnie pips za pipsem za kursem, jest to mozliwe?
Po otwarciu pozycji
klik na nią prawym przyciskiem myszy w oknie Terminal
Trailing Stop
ustawiasz wartość po przekroczeniu jakiego zysku w pipsach zacznie przesuwać SL o 1 pips.
Żeby TS działał musi być włączona platforma.

Żeby TS działał musi być włączona platforma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dziekuje, jednak nie do konca o to mi chodzilo.
Jezelibym uzyl to do wyzej opisanego przykladu
Jezelibym uzyl to do wyzej opisanego przykladu
To po osiagnieciu 1.4 (liczac, ze nie zostanie zrealizowany tp) sl zaczalby sie przesuwac od poziomu 1.25 co 1 pips. Czy jest mozliwosc zautomatyzowania tego, zeby sl wskoczyl na poziom 1.35 (przy aktualnym kursie 1.4) i przesuwal sie wtedy? Czy musze to zrobic recznie najpierw modyfikujac sl na poziom 1.35 a nastepnie ustalajac ts na 1.4?Przykladowo mam pozycje dluga otwarta po kurse 1.3, sl na 1.25 i tp na 1.4. Chcialbym zeby po osiagnieciu poziomu 1.4, sl przesunal sie o 0.1 i podazal juz dokladnie pips za pipsem za kursem, jest to mozliwe?
Jest to jakaś opcja choć mało wygodna, bo niekoniecznie będziesz wtedy przy komputerze itd.Czy musze to zrobic recznie najpierw modyfikujac sl na poziom 1.35 a nastepnie ustalajac ts na 1.4?
Można jeszcze poszukać jakiegoś rozbudowanego kombajnu z Trailing Stopem, który ma więcej opcji konfiguracji. Czegoś takiego niestety nie znam ale jest duża szansa, że powstało i czeka na Ciebie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Chciałbym zasięgnąć rady, czy dobrze rozumiem zlecenie oczekujące Buy Limit.
Nie jest dla mnie do końca jasne, kiedy zostaje ono aktywowane dla pary ze znaczącym spreadem.
Czy działa to tak, że zlecenie zostaje aktywowane gdy cena najpierw zejdzie (Bid i Ask) poniżej jego poziomu,
aby potem wrócić (Bid i Ask) wyżej ?
Jeśli tak, to co stanie się jeśli zajdzie to bardzo szybko... ot cena opadnie i podskoczy w ramach jednej świeczki M1,
aby potem nadal opadać.
Wtedy zadziała to raczej jak zlecenie Stop.
Dla mnie przydatniejsze wydawałoby się zdefiniowane dwóch poziomów takiego zlecenia.
Poziom dolny - który cena powinna przekroczyć, żeby tylko "odblokować" zlecenie
Poziom górny - który uruchamia je, tylko gdy jest odblokowane.
Nie jest dla mnie do końca jasne, kiedy zostaje ono aktywowane dla pary ze znaczącym spreadem.
Czy działa to tak, że zlecenie zostaje aktywowane gdy cena najpierw zejdzie (Bid i Ask) poniżej jego poziomu,
aby potem wrócić (Bid i Ask) wyżej ?
Jeśli tak, to co stanie się jeśli zajdzie to bardzo szybko... ot cena opadnie i podskoczy w ramach jednej świeczki M1,
aby potem nadal opadać.
Wtedy zadziała to raczej jak zlecenie Stop.
Dla mnie przydatniejsze wydawałoby się zdefiniowane dwóch poziomów takiego zlecenia.
Poziom dolny - który cena powinna przekroczyć, żeby tylko "odblokować" zlecenie
Poziom górny - który uruchamia je, tylko gdy jest odblokowane.