BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

A co sądzicie o USD CHF? Jakieś fbo było dodatkowo dobre RR biorąc pod uwagę drogę do bo

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ja bym poczekał na retest FBO, po odbiciu przestawił się na BE i celował w TP2, ale to pewnie będzie w nocy więc nie dla mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

DigitalSmoke pisze:Ja bym poczekał na retest FBO, po odbiciu przestawił się na BE i celował w TP2, ale to pewnie będzie w nocy więc nie dla mnie.
Zawsze czekasz na retest fbo? Jak to dokładnie wygląda.?

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Np. tak:. Sztuka to zobaczyć w porę taką akcję. Ja tego dzisiaj nie zauważyłem. Ale generalnie wydaje mi się że każdy powinien pracować nad własnymi metodami, bo każdy widzi wykresy inaczej.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Masz racje co nie oznacza ze nie warto poznać metody innych:-) być może spoglądając jak grają inni możemy właśnie na podstawie tego wyciągać wnioski i układać grę pod siebie:-) dziękuję za koncepcje z retestem:-)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

bfx pisze:
czerwinek pisze:daję moje wejście w usd/jpy z interwału H4 ogólnie nie jest to jakieś rewelacyjne wejście ale dla mnie ważne przy ryzykownym wejściu jest ewentualna strata. jest ona koło 10-20 pipsów w zależności od wejścia.

Ogólnie czekam na coś solidniejszego ale dobre wejścia niestety trzeba wyczekać.
Czego brakło do solidnego wejścia? Na eurjpy H4 było ładnie widac. Midas pewnie kosi pipsy właśnie bo cicho siedzi :D Ja się pospieszyłem w nocy i mnie wycieli o 5 pipsów. Wszedłem jeszcze raz ale po gorszej cenie.
Niestety wywaliło na BE 2 pozycje i jedna SL.
Wiesz wejście było OK ale miejsce wg mnie jakoś średni lubię inne miejsca ale próbowałem bo wg mnie warto było gdyż dało się z wąskim SL wejść. natomiast samo wejście było po potwierdzeniu jednak jedyne na co było ich stać do najbliższe ekstremum
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Poniżej wklejam wejścia które mogły być na proficie ale... no właśnie nie jestem pewien dlaczego się nie znalazły. Za wcześnie wchodziłem? Za mały SL dawałem? A może coś innego. Wszystkie te wejścia były na podstawie FBO z D1. \Mam jeszcze dwa podobne wejścia też tak zakończone ale niestety nie da się wkleić w jednym poście.
Na pocieszenie mam to, że kierunek obrałem dobry a przynajmniej taką mam nadzieję...
Pozdrawiam.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

pozytyw pisze:Poniżej wklejam wejścia które mogły być na proficie ale... no właśnie nie jestem pewien dlaczego się nie znalazły. Za wcześnie wchodziłem? Za mały SL dawałem? A może coś innego. Wszystkie te wejścia były na podstawie FBO z D1. \Mam jeszcze dwa podobne wejścia też tak zakończone ale niestety nie da się wkleić w jednym poście.
Na pocieszenie mam to, że kierunek obrałem dobry a przynajmniej taką mam nadzieję...
Pozdrawiam.
Czasami jest tak, że było by zbyt łatwo i robią jeszcze raz fbo. Jeśli dobrze obrałeś kierunek i wycieło ci sl to prawdopodobnie masz właśnie dobrą cenę do wejścia. Ja robię tak; jeśli puści mi sl to stawiam go dużo dalej od wypadku jakby chcieli jeszcze raz wycinac albo jak mnie już wywalą a kierunek pozostaje ten sam to wchodzę ponownie jeśli powstanie kolejne fbo. Miałem tak dzisiaj rano z usdjpy.
Właśnie wali w dół, mam nadzieję, że po kolejną zl a nie dalej. Nie przestawiam na be. Wszedłem też w eurgbp, trochę w połowie ruchu ale z mniejszego interwału wyglądało ładnie.
Obrazek
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Czasami jest tak, że było by zbyt łatwo i robią jeszcze raz fbo. Jeśli dobrze obrałeś kierunek i wycieło ci sl to prawdopodobnie masz właśnie dobrą cenę do wejścia.
Tak, też się nad tym zastanawiałem. Obawiam się jednak, że wchodząc rano w trejd to po wycięciu nie będę miał okazji ponowić bo będę w pracy. Warto jednak przyjrzeć się temu.
Pozdrawiam.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Kto rano wstaje temu forex daje :D
Audchf sell tp ZL H4 0.837
Obrazek
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ