Na parze eurodolar dzisiejszego ranka, doszło do umocnienia amerykańskiej waluty. Zważywszy na fakt, że posiadałem otwartą pozycję krótką od wartości 1.3530, udało mi się ją zamknąc na akcpetowalnym przeze mnie poziomie zysku.Kusus pisze:?pedro pisze:czyli kierunek 100molmomas pisze:myślę że uj może jeszcze trochę podjechać do góry
jeżeli miałoby się orgrh4 zrealizować to możemy jeszcze podjechać przed realizacją ewentualnego gartleya na D1moze przed łikendem dojdą
dobrze, że wczoraj przesunąłem tego stopa i dołożyłem kapke, niżej wieczorem)
-- Dodano: 26 wrz 2013, 08:36 --
o, i eduardo troche urwał : )
A pozycję długą na parze USDJPY, otwartą wczoraj przy poziomie 98.600 chciałem zamknąc wieczorem, kiedy doszło do korekty w związku z korelację tej pary oraz indeksem S&P. Ze względu na obniżenie wartości tego indeksu na wczorajszej amerykańskiej sesji notowań, przesunąłem akceptowalną stratę (w związku z większym niż oczekiwałem zyskiem na innym walorze) co okazało się dobrą decyzją, gdyż dzisiejszego poranka doszło do umocnienia japońskiej waluty. Jednocześnie otworzyłem kolejną pozycję na parze USDJPY wczorajszego późnego wieczora, przy poziomie 98.35 co także okazało się dobrą decyzją.
Czy taka odpowiedź wyjaśnia?