DayTrading: Czwartek 26.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 wrz 2013, 00:00

Wzrost
11
29%
Bez zmian
5
13%
Spadek
22
58%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 26.09.2013

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Kusus pisze:
pedro pisze:
molmomas pisze:myślę że uj może jeszcze trochę podjechać do góry
jeżeli miałoby się orgrh4 zrealizować to możemy jeszcze podjechać przed realizacją ewentualnego gartleya na D1
czyli kierunek 100 :P moze przed łikendem dojdą ;)

dobrze, że wczoraj przesunąłem tego stopa i dołożyłem kapke, niżej wieczorem ;))

-- Dodano: 26 wrz 2013, 08:36 --

o, i eduardo troche urwał : )
?
Na parze eurodolar dzisiejszego ranka, doszło do umocnienia amerykańskiej waluty. Zważywszy na fakt, że posiadałem otwartą pozycję krótką od wartości 1.3530, udało mi się ją zamknąc na akcpetowalnym przeze mnie poziomie zysku.

A pozycję długą na parze USDJPY, otwartą wczoraj przy poziomie 98.600 chciałem zamknąc wieczorem, kiedy doszło do korekty w związku z korelację tej pary oraz indeksem S&P. Ze względu na obniżenie wartości tego indeksu na wczorajszej amerykańskiej sesji notowań, przesunąłem akceptowalną stratę (w związku z większym niż oczekiwałem zyskiem na innym walorze) co okazało się dobrą decyzją, gdyż dzisiejszego poranka doszło do umocnienia japońskiej waluty. Jednocześnie otworzyłem kolejną pozycję na parze USDJPY wczorajszego późnego wieczora, przy poziomie 98.35 co także okazało się dobrą decyzją.

Czy taka odpowiedź wyjaśnia? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

pedro pisze:
Kusus pisze:
pedro pisze:mysle że uj może jeszcze trochę podjechać do góry
jeżeli miałoby się orgrh4 zrealizować to możemy jeszcze podjechać przed realizacją ewentualnego gartleya na D1
czyli kierunek 100 :P moze przed łikendem dojdą ;)

dobrze, że wczoraj przesunąłem tego stopa i dołożyłem kapke, niżej wieczorem ;))

-- Dodano: 26 wrz 2013, 08:36 --

o, i eduardo troche urwał : )

?
Na parze eurodolar dzisiejszego ranka, doszło do umocnienia amerykańskiej waluty. Zważywszy na fakt, że posiadałem otwartą pozycję krótką od wartości 1.3530, udało mi się ją zamknąc na akcpetowalnym przeze mnie poziomie zysku.

A pozycję długą na parze USDJPY, otwartą wczoraj przy poziomie 98.600 chciałem zamknąc wieczorem, kiedy doszło do korekty w związku z korelację tej pary oraz indeksem S&P. Ze względu na obniżenie wartości tego indeksu na wczorajszej amerykańskiej sesji notowań, przesunąłem akceptowalną stratę (w związku z większym niż oczekiwałem zyskiem na innym walorze) co okazało się dobrą decyzją, gdyż dzisiejszego poranka doszło do umocnienia japońskiej waluty. Jednocześnie otworzyłem kolejną pozycję na parze USDJPY wczorajszego późnego wieczora, przy poziomie 98.35 co także okazało się dobrą decyzją.

Czy taka odpowiedź wyjaśnia? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To teraz bedziesz tu wypisywal wszystkie twoje zyskowne wejscia tak?
Stratne tez bedziesz wypisywal czy tylko zyskowne?
Moze bysmy sie wtedy czegos nauczyli.

I pqmietwj ze to temat o daytradingu a nie lista twoich zyskownych transakcji.
Kazdy chce znac twoj punkt widzenia rynku na przyszlosc a nie historie twoich zyskownych zlecen i ile zarobioes/straciles.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 09:09 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

TO skosne zaszalaly jedno ale znowu na oporze sa na NKKIE jak i U J wiec :)))))))))))))

-- Dodano: czw 26-09-2013, 9:13 --

wiec UJ S nike na OPORZE

na SP500 lukana FUtak bo skosne podbily wiec zostanieszybko domknieta patrzac na schemat

Awatar użytkownika
yareck1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: yareck1 »

no niestety trzeba czekać na jakieś ważniejsze dane żeby jakies ruchy większe się zaczęły,
a swoją drogą czy dzisiaj nie przemawia czasem Draghi tylko nie wiadomo o ktorej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową :D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Kusus pisze:

Kazdy chce znac twoj punkt widzenia rynku na przyszlosc a nie historie twoich zyskownych zlecen i ile zarobioes/straciles.
odpowiedziałem na Twój znak zapytania... nie rozumialem o co chodzi, koniec tematu.. nie wpisuje tu tego o czym piszesz, i tak, tu DT i inne fajne dyskusje... no offence, bless! :564:

uj, kierunek up, cel 99.5 - 99.6, gold UP, cel 1343 - wpadlismy w kanał wg mnie : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
yareck1
Gaduła
Gaduła

edek rusza do góry lekko... cel na dzisiaj mysle ostatnie maxy do wyrownania a jutro przebicie i 1.3605
-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową :D

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kiwi na oporze :))) wiec ;)

USD JPY tez wraz z NIKKIE a dane moga byc slabsze i wiec zjazd mozna zaryzkowac pod to S ;) a podwojny szczyt mamy na 1 h :) na U J

kabel juz kombinuja pod dane a czasu jeszcze troche jest 16120 okopr

zigzaki na KIWI i kangoro

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

pedro pisze:
Kusus pisze:

odpowiedziałem na Twój znak zapytania... nie rozumialem o co chodzi, koniec tematu.. nie wpisuje tu tego o czym piszesz, i tak, tu DT i inne fajne dyskusje... no offence, bless! :564:

uj, kierunek up, cel 99.5 - 99.6, gold UP, cel 1343 - wpadlismy w kanał wg mnie : )
Absolutnie cie nie qtakuje tylko zwrocilem uwage.
A to dlatego ze kiedys juz z DT zrobil sie wlasnie smietnik bo ludzie zaczeli wypisywac zamiast analiz to wszystkie swoje jakies wejscia a potem zalic sie. I z watku zrobil sie smietnik. Tak bylo bodaj 2 lata temu po konkurcie na xtb.
Przepraszam jesli cie urazilem i dzieki za wyjasnienie. I sorry, moze nie miales takiej intencji a ja zwyczajnie jestem wyczulony na to od tamtego czasu.

Edek zmierza ku 1.354 chodz ostatnia h4 na to nie wskazuje. Zwroccie uwage na ostatnie kilka swiec h4. Jesli ufav niedalekiej historii powinnismy strzelic dzisiaj na 1.356 przynajmneij.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:
Kusus pisze:

witajcie, własnie mógłbys cos wiecej napisac o goldzie,( jakąs analize albo wejscie w pozycje?) tak troche mnie interesuje w jaki sposób go analizujesz? jakis kanał pisszesz?

Awatar użytkownika
yareck1
Gaduła
Gaduła

jesli chodzi o mnie to Gold planuje na 1345 zamknac L - teraz na fibo siedzi ale mysle ze do gornej bandy kanalu dojdzie i pozniej S do 1307-5 i nizej, ale przy 1345 trzeba bedzie patrzec czy nie wybije dalej do 1373 pod wyzsze fibo

Zablokowany