BOSSAFX
Re: BOSSAFX
Panie Andrzeju, gdy próbował mnie Pan zaszantażować, obiecał Pan opisać na forum całą sytuację z obszernym komentarzem. A jest tylko komentarz... Mnie obowiązuje tajemnica zawodowa, ale liczę na to, że dotrzyma Pan słowa. Zgodę na publikację mojej korespondencji Pan ma.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
-
- Pasjonat
no problem!s_zadora pisze:Panie Andrzeju, gdy próbował mnie Pan zaszantażować, obiecał Pan opisać na forum całą sytuację z obszernym komentarzem. A jest tylko komentarz... Mnie obowiązuje tajemnica zawodowa, ale liczę na to, że dotrzyma Pan słowa. Zgodę na publikację mojej korespondencji Pan ma.
otóż zgodnie z regulaminem wyłudzili Panowie prawie 600zł opłat za nie korzystanie z serwisu w pakiecie zielonym Max.
Po otwarciu rachunku i zupełnym z niego nie korzystaniu w pierwszym miesiącu daliście taki pakiet za free. W nastepnych miesiacach pomimo braku opłat za pakiet kasowaliście po prawie 300zł(zgodnie z regulaminem).To , ze ktoś nie korzystal z rachunku i było na nim 0 środków nie przeszkadzało Wam pobierać opłaty w ciężar rachunku w kolejnych miesiącach.Który Brok tak postepuje?
Nie ma srodków na opłaty i robi na rachunku ujemny debet.
Pytanie gdybym nie wpłacił kasy przy margin Call też byście nie zamykali pozycji aż do wyzerowania rachunku i doprowadzenia do ujemnego salda.
Taka jest polityka Bossy.
Jak myślicie Panowie --skoro tak chetnie dają debet to w przypadku racjunku Fx-- przy margin call też nie zamkną pozycji i pozwolą wyzerować a nawet wyminusować rachunek???
-- śr 25-09-2013, 21:37 --
Po drugie nie próbowałem Pana szantażować.
Przypominam , że szantaż jest czynem karalnym.Jeżeli takie zdarzenie miało miejsce to proszę powiadomic organy scigania.
Podsumowanie a zarazem przestroga dla potencjalnych klientów.
-otóż, jeżeli Wam się zdarzy otworzyć rachunek w Bossa(rachunek GPW) to w pierwszym miesiacu dostajecie pakiet notowań --Zielony Max zupełnie za free--- to jest ok.
Nastepnie gdybyście nic nie robili(np. trafiliscie do szpitala lub o nim zapomnieli) to wam biada.W nastepnym miesiącu Bossa naliczy za ten pakiet prawie 300zł.Naliczy pomimo , że nie ma środków na koncie(nikt tak nie robi).Ok.Niech im bedzie, ale to mało dla tego Broka bo za miesiąc kolejny naliczą znowu 300zł! nie wazne że rachunek jest z saldem zero--bedzie -600zł.
Tak działa Bossa!!!
To jest wg. nich sposób na biznes.Dobre praktyki Broka to dla nich abstrakcja.
Jeszcze w zamian za anulowanie tych absurdalnych opłat za pakiety żądają przeniesienia rachunku Fx do siebie od innego broka.Kpina i żenada.
Jak grzecznie poinformowałem, że opublikuje te praktyki Broka na Forum, to Pan Zadora pisze , że go szantażuje.
Otóż nie piszę Panie Zadora aby Pana czy Wasze Biuro szantażować tylko dzielę się uwagami o Waszych praktykach-- ku przestrodze potencjalnych klientów.
Czy mam rację czy nie niech każdy sobie odpowie na to pytanie.
Moze jest to jakiś sposób na reklamę Bossy-- kto wie...
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
otóż zgodnie z regulaminem wyłudzili Panowie prawie 600zł opłat za nie korzystanie z serwisu w pakiecie zielonym Max.

Jak można zgodnie z regulaminem coś wyłudzić?
Albo się zgodziliśmy świadomie na regulamin albo się jest ...[autocenzura]
Tak samo jest z każdym bankiem w PL czy za granicą gdy mamy na początku z konto zero opłat i potem pobierają nam opłatę.
I g.... kogo obchodzi czy był w szpitalu czy nie umiał czytać.
Mają nam nie pobierać opłat bo tak!!! a jak nie to napiszemy na nich posta na forum filatelistycznym jacy są do bani!!!
Jak ja nie cierpię takich frustratów którzy za swoje błędy katują innych w internecie... za jakie grzechy!?!?!?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Ja tylko dodam do tego co napisał Pan Andrzej, że Klienci deklarujący regularne obroty mogą u nas liczyć na to, że tego rodzaju zaległości, po indywidualnych uzgodnieniach zostaną rozliczone w prowizjach lub po prostu zwrocie środków na konto - na rynku gdzie prowizji nie ma. Zachęcam zatem do tego rodzaju negocjacji.
Co do promocji Pakietu Zielony MAX w pierwszym miesiącu użytkowania, to uspokajam że nie jest on włączany automatycznie, a Klient musi go sobie samodzielnie aktywować (wystąpić do nas o aktywację).
Co do promocji Pakietu Zielony MAX w pierwszym miesiącu użytkowania, to uspokajam że nie jest on włączany automatycznie, a Klient musi go sobie samodzielnie aktywować (wystąpić do nas o aktywację).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
-
- Pasjonat
daromanchester pisze:otóż zgodnie z regulaminem wyłudzili Panowie prawie 600zł opłat za nie korzystanie z serwisu w pakiecie zielonym Max.![]()
![]()
![]()
Jak można zgodnie z regulaminem coś wyłudzić?
Albo się zgodziliśmy świadomie na regulamin albo się jest ...[autocenzura]
Tak samo jest z każdym bankiem w PL czy za granicą gdy mamy na początku z konto zero opłat i potem pobierają nam opłatę.
I g.... kogo obchodzi czy był w szpitalu czy nie umiał czytać.
Mają nam nie pobierać opłat bo tak!!! a jak nie to napiszemy na nich posta na forum filatelistycznym jacy są do bani!!!
Jak ja nie cierpię takich frustratów którzy za swoje błędy katują innych w internecie... za jakie grzechy!?!?!?
spokojnie kolego.
Opłaty powinny za obsługę konta byc pobierane.Kazdy to wie.
Natomiast za pakiety dodatkowo płatne w 99% biurach(za wyjatkiem Bossa -- dlatego piszę 99 a nie 100%) sa pobierane pod warunkiem, że inwestor ma środki na koncie.Dlatego napisałem, że zgodnie z regulaminem.Fakt tego nie doczytałem i nawet nie przypuszczałem , że może tak być.Nie wal więc głową kolego w mur.Jak jesteś taki kozak to domyśliłbys się, ze tak może być?
Jakie kolega zna biuro lub broka, który pomimo braków środków na koncie pobiera opłaty za pakiet notowań lub jakiś inny.
Każde biuro gdy nie ma srodków to anuluje subskrypcje i tyle.
Idąc tokiem myslenia kolegi to gdybyś zmarł to biuro prze kolejne miesiace naliczałoby opłaty za pakiet- bo nie wyłaczyłeś.
Bądzmy poważni.To nie jest 3 czy 6 zł za rachunek bankowy tylko 300stówki co miesiąc.
-- śr 25-09-2013, 22:46 --
s_zadora pisze:Ja tylko dodam do tego co napisał Pan Andrzej, że Klienci deklarujący regularne obroty mogą u nas liczyć na to, że tego rodzaju zaległości, po indywidualnych uzgodnieniach zostaną rozliczone w prowizjach lub po prostu zwrocie środków na konto - na rynku gdzie prowizji nie ma. Zachęcam zatem do tego rodzaju negocjacji.
Proszę Pana , Pańscy koledzy nie pisali do mnie o deklaracje obrotów(co bez problemu bym uczynił) ale chcieli abym przeniósł
rachunek FX.Najpierw chcieli wyciągu z rachunku --- co dostarczyłem-- a potem przeniesienia.
Zrobię to chętnie jak ktoś mi poda w jaki sposób można przenieść rachunek FX.
W naszym biurze subskrypcja jest anulowana automatycznie (i tylko tak) po stwierdzeniu przez system braku pokrycia dwóch zaległych opłat za pakiet. Jedna zaległość może się zdarzyć - np. inwestor zakupił akcje a nie dopłacił gotówki lub sprzedał akcje i czeka na rozliczenie należności. Odłączenie pakietu i wielu narzędzi z nim związanych mogłoby w takiej sytuacji zagrażać inwestycjom Klienta. Natomiast brak dwóch wpłat jest dla automatu jednoznacznym sygnałem, że coś jest nie tak i pakiet należy odłączyć aby nie generować dalszych kosztów dla biura. Pakiet Zielony MAX kosztuje 285 PLN (jeśli robi się obrót powyżej 140tys. PLN miesięcznie jest za darmo) nie dlatego że tak sobie wymyśliliśmy, ale dlatego, że tyle kosztują jego elementy składowe - opłaty na rzecz GPW z tytułu notowań dla pełnego arkusza zleceń, opłaty licencyjne za Statikę oraz Amibrokera a także miesięczna prenumerata elektronicznego "Parkietu". Szczegóły tutaj: http://bossa.pl/oferta/gielda/pakiety/
Instrukcja znajduje się tu: http://bossa.pl/oferta/gielda/rachunek/andrzej-sk pisze:Proszę Pana , Pańscy koledzy nie pisali do mnie o deklaracje obrotów(co bez problemu bym uczynił) ale chcieli abym przeniósł rachunek FX.Najpierw chcieli wyciągu z rachunku --- co dostarczyłem-- a potem przeniesienia.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
-
- Pasjonat
Jak to miło, że dbacie o aktywnego inwestora, który zapomnial zapłacić za pakiet lub czeka na rozliczenie i wyłaczenie pakietu byłoby dla niego klęską!! Nie istnieja powiadomienia, że w nastepnym okresie bedzie ten pakiet wyłączony.Skoro jest aktywnym inwestorem to odczyta maila albo info przy logowaniu--to chyba proste--wiec proszę Pana....s_zadora pisze:W naszym biurze subskrypcja jest anulowana automatycznie (i tylko tak) po stwierdzeniu przez system braku pokrycia dwóch zaległych opłat za pakiet. Jedna zaległość może się zdarzyć - np. inwestor zakupił akcje a nie dopłacił gotówki lub sprzedał akcje i czeka na rozliczenie należności. Odłączenie pakietu i wielu narzędzi z nim związanych mogłoby w takiej sytuacji zagrażać inwestycjom Klienta. Natomiast brak dwóch wpłat jest dla automatu jednoznacznym sygnałem, że coś jest nie tak i pakiet należy odłączyć aby nie generować dalszych kosztów dla biura. Pakiet Zielony MAX kosztuje 285 PLN (jeśli robi się obrót powyżej 140tys. PLN miesięcznie jest za darmo) nie dlatego że tak sobie wymyśliliśmy, ale dlatego, że tyle kosztują jego elementy składowe - opłaty na rzecz GPW z tytułu notowań dla pełnego arkusza zleceń, opłaty licencyjne za Statikę oraz Amibrokera a także miesięczna prenumerata elektronicznego "Parkietu". Szczegóły tutaj: http://bossa.pl/oferta/gielda/pakiety/
Instrukcja znajduje się tu: http://bossa.pl/oferta/gielda/rachunek/andrzej-sk pisze:Proszę Pana , Pańscy koledzy nie pisali do mnie o deklaracje obrotów(co bez problemu bym uczynił) ale chcieli abym przeniósł rachunek FX.Najpierw chcieli wyciągu z rachunku --- co dostarczyłem-- a potem przeniesienia.
Chodzi tu o klienta , który nie korzysta z serwisu a wy mu 600zł fundujecie!!
Co do przenoszenia rachunku.
Chyba wyrażnie napisałem, że szło tu o przeniesienie rachunky FX(FOREX!!!!!) a nie GPW.
Odróżnia Pan Szanowny te rodzaje rachunków--zapodająć mi linka!!!
Przesłałem wam wyciąg z rachunku Forex- z obrotami i prowizją.
Dlaczego mi więc Pan proponuje przeniesienie rachunku GPW???
Żenujące jest również Wasze samo podejście do klienta.
W czasie jak co drugi Brok proponuje Bonusy za sama rejestracje to SZANOWNI PANOWIE Z BOSSA nie chcą anulować zaległych od roku niesłusznie(lub słusznie bo taki sobie ustalili regulamin)prowizji.
O bonusie za wejscie nawet nie wspominają.
Tak polski Broker FX zachęca inwestorów do otwarcia rachunku i gry na nim.
Nie dziwi mnie zatem , ze ludzie wybierają cypryjskich lub innych egzotycznych broków.
Przynajmniej pewnie ci maja normalne podejscie do klienta bo żyją z prowizji.
Bossa nie -- lepiej zgarnąć (idąc w zaparte 600stów) niz mieć klienta i czerpać zysk z prowizji.
Panie Zadora, zastanówcie się co robicie!!!!
Rajcuje Was taka REKLAMA ????
Typowo pazerny Brok--lepiej nie anulować prowizji czy opłat niż mieć klienta i czerpać zysk z prowizji.
Taki model Biznesu prezentuje Bossa.W spektakularny sposób nabić kabzę opłatami niz czerpać zysk uczciwie z prowizji.
Ocenę pozostawiam potencjalnym klientom.
Andrzej, wynika z tego ze sam aktywowałeś ten pakiet a teraz pretensje do całego świata że zostałeś za niego skasowany bo naiwnym było myślenie że aktywowałeś sobie tylko na darmowy miesiąc, lub ze skoro na rachunku brak pieniędzy to nikt nie wystawi tobie rachunkus_zadora pisze: Co do promocji Pakietu Zielony MAX w pierwszym miesiącu użytkowania, to uspokajam że nie jest on włączany automatycznie, a Klient musi go sobie samodzielnie aktywować (wystąpić do nas o aktywację).

-
- Pasjonat
właśnie, że jest to dziwna sytuacja.Nie miałbym pretensji, gdybym aktywował sobie pakiet za który potem przychodzi opłata.Byłoby to normalne.Nie normalne jest to(i nie robi tak nikt ze znanych mi broków), że przedłuża się płatne pakiety na kolejne miesiące pomimo braku opłat za poprzednie i pomimo braku jakiegokolwiek obrotu i środków na koncie.Ink. pisze:Andrzej, wynika z tego ze sam aktywowałeś ten pakiet a teraz pretensje do całego świata że zostałeś za niego skasowany bo naiwnym było myślenie że aktywowałeś sobie tylko na darmowy miesiąc, lub ze skoro na rachunku brak pieniędzy to nikt nie wystawi tobie rachunkus_zadora pisze: Co do promocji Pakietu Zielony MAX w pierwszym miesiącu użytkowania, to uspokajam że nie jest on włączany automatycznie, a Klient musi go sobie samodzielnie aktywować (wystąpić do nas o aktywację)., ogólnie w całej sytuacji niestety ale nie widzę nic dziwnego
Proszę mi podać, jeśli znasz takiego broka, który tak postepuje.
Jest to zwykłe naciąganie i tyle.
Poza tym jak wytłumaczysz pazerność broka, który woli mieć minus na rachunku i nie zarabiać na prowizji zamiast anulować opłatę pobraną w spektakularny sposób??
Inni dają na zachętę aby przyciagnąć klienta wysokie bonusy pieniężne.Bossa nie daje nic i idzie w zaparte robiac sobie reklamę.Uważasz to za normalne podejście do biznesu?
Jak można proponować przeniesienie rachunku FX? Da się to zrobić?? Na czym ma to polegać?To jest profesjonalizm?
Andrzej prawie wszędzie jest tak iż jeśli coś jest płatne i ma m-c darmowy a kolejne są płatne to dezaktywacja/wyłączenie następuje dopiero po 2 nieopłaconych okresach, ( telefon, telewizja, wszystko ),
Drugie pytanie czy sam świadomie aktywowałeś sobie ten pakiet czy zrobił to broker automatycznie? jeśli sam to zrobiłeś bez czytania regulaminu sam sobie jesteś winien i tyle
Drugie pytanie czy sam świadomie aktywowałeś sobie ten pakiet czy zrobił to broker automatycznie? jeśli sam to zrobiłeś bez czytania regulaminu sam sobie jesteś winien i tyle