BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Może jak nie chcieli iść UP na AUDUSD, to pójdziemy w dół :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

jasiu86 pisze:Chyba z opisywanego Kangura nic jednak nie będzie :)

Fajny układ mamy na Ejku :) możemy wystrzelić up :)
Ejek zgodnie z oczekiwaniem UP :) przy odrobinie szczęścia, pierwszy przystanek 133.50 :) ... a może nawet 134 ? ;)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ja wszedłem przed chwilą usd/jpy buy
zobaczymy co zrobią
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

czerwinek pisze:ja wszedłem przed chwilą usd/jpy buy
zobaczymy co zrobią
Czerwinek mógłbyś wrzucić swoją krzywą equity bo strasznie jestem ciekaw czy są tacy co na BO & FBO zarabiają .....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

hmm wiesz co drendriu zastanawiałem się co to znaczy krzywa equity, rozumiem że jakiś wskaźnik pokazujący przyrost konta.

No to niestety Twojej ciekawości niestaty nie zaspokoję.

Ale do czego Ci to jest do szczęścia potrzebne? Ty masz się skupić na Twojej grze i na swoim tradingu. Co Ci da wykres na którym pokaże że zarabiam albo że tracę, czy dzięki temu będziesz lepszy w swojej grze?
Mogę Cię zapewnić że są osoby, które zarabiają na BO i FBO, tak naprawdę są to wszyscy którzy zarabiają regularnie. Jeżeli ja też będę zarabiał regularnie na wysokich obrotach przez rok dwa lata to będe miał się czym pochwalić. Jednak narazie to nie ma miejsca. A chyba to chciałeś z tego wykresu odczytać.
Szczerz przyznam, że odczuwam czasem na forum jakby niektórzy myśleli, że ja jestem niewiadomo kto w tradingu. Już kiedyś pisałem, że cały czas szukam złotego środka. Oczywiście cały czas wykorzystując BO i FBO natomiast diabeł tkwi w szczegółach. Na tą chwilę nie mam jeszcze idealnego środka, który zawsze pozwoliłby mi wejści wyciągnać na plus ale wierzę że to możliwe. Wg mnie jeżeli ktoś sam nie dojdzie do tego jak ten rynek tak naprawdę działa to i tak prędzej czy później będzie stratny. Ostatnio np. więcej obserwowałem niż grałem i cały czas staram się to do końca zrozumieć.
Wiec podsumowując nie ma znaczenie czy ja mam konto na plus czy na minus czy tracę czy zarabiam, w niczym Ci to nie pomoże a i tak musisz całą drogę niestety sam przejść, chyba że nie chcesz i nie masz ochoty to lepiej się w ogóle z FX nie brać.
Ja natomiast uwielbiam wykresy i lubię na nie patrzeć i sprawie mi to przyjemność dlatego mocno wierzę w mój końcowy sukcesz i wiem że to jest możliwe.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

czerwinek pisze:hmm wiesz co drendriu zastanawiałem się co to znaczy krzywa equity, rozumiem że jakiś wskaźnik pokazujący przyrost konta.
No to niestety Twojej ciekawości niestaty nie zaspokoję.
Wiesz obserwuje forex.nawigator.biz i widze że regularnie pisujesz, wrzucasz screeny, wiec są poszlaki ku temu by stwierdzić, że zarabiasz. Ja próbowałem grywac o Bo-Fbo na kontach demo i zawsze dostałem po dupie (po -30% kapitału odpuszczałem) stąd ta moja ciekawość.

Ze swojej strony wrucam najlepszą krzywą equitu w moim życiu:

Obrazek

...która uzyskałem w oparciu o pogrywanie na formacjach harmonicznych (z MM w wysokości 0,5% na transakcję) według mojej koncepcji opisanej poniżej:

Pattern 0.500 AB.
http://forex-nawigator.biz/forum/patter ... 23516.html

Niestety od jakichś 30 transakcji krzywa przestałą rosnąć wiec odpuściłem temat, stad też ciekawość po ile transakcjach ty Czerwinek jetses w stanie stwierdzić, że ta metoda jednak nie zarabia .....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No to gratuluję swietny wynik. Tez kiedyś grałem HT i nawet fajnie się grało i nawet rzuty wejść dawałem w jakimś dzienniku.
Jeżeli chodzi o BO i FBO to nie wiem co mam Ci napisać, pisałem już wiele razy co o tym myślę, dawałem linki gdzie o tym zacząłem czytać i co mnie w tym zainspirowało. Dla mnie to nie jest metoda żadna anie strategia nie wiem po ilu transakacjach da się stwierdzić czy metoda ta zarabia, jeden stwierdzi po 100 inny po 20 000 zagraniach a jeden nigdy tego nie zobaczy. Jeżeli Thorez pisze że BO i FBO może sprawić że już nigdy nie będę tracił to ja w to wierzę i dąże do tego a soro nie będziemy tracić to zostaje tylko zarabiać.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

daję moje wejście w usd/jpy z interwału H4 ogólnie nie jest to jakieś rewelacyjne wejście ale dla mnie ważne przy ryzykownym wejściu jest ewentualna strata. jest ona koło 10-20 pipsów w zależności od wejścia.

Ogólnie czekam na coś solidniejszego ale dobre wejścia niestety trzeba wyczekać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

czerwinek pisze:daję moje wejście w usd/jpy z interwału H4 ogólnie nie jest to jakieś rewelacyjne wejście ale dla mnie ważne przy ryzykownym wejściu jest ewentualna strata. jest ona koło 10-20 pipsów w zależności od wejścia.

Ogólnie czekam na coś solidniejszego ale dobre wejścia niestety trzeba wyczekać.
Czego brakło do solidnego wejścia? Na eurjpy H4 było ładnie widac. Midas pewnie kosi pipsy właśnie bo cicho siedzi :D Ja się pospieszyłem w nocy i mnie wycieli o 5 pipsów. Wszedłem jeszcze raz ale po gorszej cenie.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

A propos tamtego Fibo i GBP/CAD...

Obrazek

ODPOWIEDZ