nikkei fut 1h za chwilę na oporze http://www.investing.com/indices/japan- ... ming-chart
to z jakiego poziomu usdjpy masz większą pewność do esek w obecnym okresie?Takitam pisze:Nie w tym rzecz. Po prostu brak zdecydowania. Pierwsze S zrobiłem wczoraj o 23 i zamknąłem niemal na 0.pr7emo pisze:
ja mam takie doświadczenie odnośnie mm, że jak kapitał chodzi +-20% to nic sobie z tego nie robię, po przekroczeniu 20% straty weryfikuję czy właściwe są jakieś decyzje
Potem jeszcze 3 razy się rozmyślałemWystarczyła ta 1 decyzja przetrzymana do teraz.
Teraz nie widzę S. Według mojego oka odbiło od lini trendu W1, odbiło od kanału i do tego od fibo 61.8 .pr7emo pisze:to z jakiego poziomu usdjpy masz większą pewność do esek w obecnym okresie?Takitam pisze:Nie w tym rzecz. Po prostu brak zdecydowania. Pierwsze S zrobiłem wczoraj o 23 i zamknąłem niemal na 0.pr7emo pisze:
ja mam takie doświadczenie odnośnie mm, że jak kapitał chodzi +-20% to nic sobie z tego nie robię, po przekroczeniu 20% straty weryfikuję czy właściwe są jakieś decyzje
Potem jeszcze 3 razy się rozmyślałemWystarczyła ta 1 decyzja przetrzymana do teraz.
a jak nie to 132 smialo do testuraposo pisze:Zatrzymaliśmy się na wsparciu - czy utrzymamy?138.60 nadal czeka... Wg mnie warto obserwować i jeśli będzie widać tendencję do utrzymania się nad 133.25 to może być dobra okazja do wejścia w L...
diamentu nie widzisz?Nowy123 pisze:U J moze tak 98
-- Dodano: pn 23-09-2013, 21:30 --
![]()
![]()
-- Dodano: pn 23-09-2013, 21:32 --
a jak nie to 132 smialo do testuraposo pisze:Zatrzymaliśmy się na wsparciu - czy utrzymamy?138.60 nadal czeka... Wg mnie warto obserwować i jeśli będzie widać tendencję do utrzymania się nad 133.25 to może być dobra okazja do wejścia w L...
wyciągnąłeś wnioski, czy dalej będziesz nieświadomie weryfikował podobną sytuację?Takitam pisze:Teraz nie widzę S. Według mojego oka odbiło od lini trendu W1, odbiło od kanału i do tego od fibo 61.8 .
Musiałoby coś się przełamać. Wczorajsze S obstawiłem po luce spadkowej licząc na kontynuację. Dobrze pomyślałem, gorzej z wykonaniem
hmmm https://www.tradingview.com/v/1DqUB0Bd/pedro pisze:diamentu nie widzisz?Nowy123 pisze:U J moze tak 98
-- Dodano: pn 23-09-2013, 21:30 --
![]()
![]()
-- Dodano: pn 23-09-2013, 21:32 --
kryski z piątku chyba, albo czwartku wieczor, ale aktualne wciaz
... o ile dobrze to oznaczylem
... still learning
-- Dodano: 23 wrz 2013, 21:35 --
ewentualnie to samo, tylko w góre, zależy gdzie wybije... nie oznaczylem drugiej opcji,
moim zdaniem bez szans... obudzą sie po wolnym i wyciągną up.Nowy123 pisze:to co dzis 98 w nocy na U J
a jakby zrealizowali tego orgr (ale 70 z 90p) to mogliby przejsc do podwojnego szczytu, którego realizacja na wyższych interwałach tworzyłaby z kolei RGR z zasiegiem 0.895kk.dreamer pisze:Kangurek w ciekawym miejscu, okaze sie czy wyrysuja orgra czy nie