DayTrading: Poniedziałek 23.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 wrz 2013, 00:00

Wzrost
10
23%
Bez zmian
6
14%
Spadek
28
64%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 23.09.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Coluche pisze:Bill Gates: można zredukować liczbę ludności

Multimiliarder Bill Gates zaproponował na konferencji poświęconej zmianom klimatycznym, by ograniczyć szkodliwą emisję dwutlenku węgla m.in. przez zredukowanie liczby ludności na ziemi o nawet 15 proc. Jego zdaniem, można to osiągnąć dzięki realizacji specjalnych programów „zdrowia reprodukcyjnego”, a także przez zastosowanie odpowiednich szczepionek.

Gates wydał miliony dolarów na eksperymenty ze szczepionkami. – Dzisiejszy świat liczy 6,8 mld ludzi.. .i zbliży się do 9 mld. Obecnie, kiedy wykonaliśmy sporo dobrej roboty w zakresie: badań nad szczepionkami, służby zdrowia, usług zdrowia reprodukcyjnego, możemy zredukować liczbę tę od 10 do 15 proc. – mówił na konferencji w Cancun.

Bill Gates nie jest jedynym miliarderem zaangażowanym w działalność na rzecz zmniejszenia liczby ludności na świecie. Jednak, jak zauważają obserwatorzy, jego wypowiedź budzi poważne dylematy.

Mike Adams z pisma „The Natural News” pisze, że wypowiedź Gatesa nie była pomyłką, czy jakimś przejęzyczeniem. Była dobrze przygotowaną, świadomie poprowadzoną prezentacją. Zatem powstaje pytanie, co przez to chciał powiedzieć Gates?

Adams sugeruje, że jego wypowiedź: „wykonaliśmy sporo dobrej roboty w zakresie badań nad szczepionkami” wyjaśnia poniekąd, dlaczego na świecie jest tak ogromna presja, by się szczepić przeciwko wszystkiemu. Obawia się, że szczepionki, które tradycyjnie mają wspomagać zdrowie pacjentów, mogą zostać wykorzystane, by im zaszkodzić. Adams zauważył, że badania wykazały, iż osoby standardowo poddające się szczepieniu przeciw grypie sezonowej są bardziej podatne na wirus grypy H1N1. Może to być zatem jeden ze sposobów ograniczenia liczby ludności, o którym mówił Gates.

Szczepionki mogą działać w taki sposób, że będą wyniszczać organizm w dłuższym okresie np. 20-30 lat, powodując stopniowe zwyrodnienie niektórych organów, albo mogą zawierać substancje, powodujące bezpłodność.

Adams pisze, że nie bez powodu Bill i Melinda Gates’owie wydają miliony dolarów na prowadzenie zaawansowanych badań nad szczepionkami. Fundacja Gatesów wspiera także programy sterylizacyjne, realizowane w mniej zamożnych państwach.
GRUPA Bilderberg plan znany

-- Dodano: pn 23-09-2013, 19:13 --

kable znowu czapa na 16060 wyciwgneli 1 h i czapowanie :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Takitam pisze:
pr7emo pisze:no to chyba trend mid spadkowy na uj, szkoda że mały intra range :x
Obecnie dotarło do dolnej kanału. Sam jestem ciekawy co dalej.
Tak ps. tak dzisiaj zamieszałem z UJ, że jeszcze na tym straciłem. :lol:
zamknąłeś pozycję czy jeszcze posiadasz na minusie?

-- Dodano: pn 23-09-2013, 19:23 --

na edziu kilka dni temu była laga daily up
historycznie patrząc na daily charcie to edzio powinien rosnąć dalej
dajcie się ponieść analizie fundamentalnej co do eu :wink:

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

pr7emo pisze:
Takitam pisze:
pr7emo pisze:no to chyba trend mid spadkowy na uj, szkoda że mały intra range :x
Obecnie dotarło do dolnej kanału. Sam jestem ciekawy co dalej.
Wszystko zamknięte. Straciłem orientację.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kk.dreamer pisze:Żabka zerknij fachowym okiem na Kangurka na h1, wygląda jakby zaczynał rysować prawe ramię orgr. Co o tym myślisz?
widziałem to, ale sądzę że się nie zrealizuje...jednak to tylko forex :564: na kangurze czekam na potwierdzone wybicie kanału wzrostowego i wchodzę w S
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

kk.dreamer pisze:Żabka zerknij fachowym okiem na Kangurka na h1, wygląda jakby zaczynał rysować prawe ramię orgr. Co o tym myślisz?
z tym Kangurem to bym uważał, bo coraz głośniej RBA mówi, że zbyt drogi jest aud a oni mają troche zapasu na stopach procentowych...
na ujku również liczę na udział siły wyższej i ruch w stronę 100...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Ciapul pisze: z tym Kangurem to bym uważał, bo coraz głośniej RBA mówi, że zbyt drogi jest aud a oni mają troche zapasu na stopach procentowych...
podpisuję się pod tym... podobnie jest z kiwi... na razie werbalnie interweniują ale jak ich pinokio Ben i jego polityka wkurzy to może być wodospad więc wzrosty powinny raczej wyhamować ...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Ciapul pisze:
z tym Kangurem to bym uważał, bo coraz głośniej RBA mówi, że zbyt drogi jest aud a oni mają troche zapasu na stopach procentowych...
na ujku również liczę na udział siły wyższej i ruch w stronę 100...
kangur jeszcze taki drogi nie jest porownujac wykres z KIWI :) co do ostatniego wzrostu i drożyzny dla danego raju ;)

Kiwi jest wysoko w porownaniu do KAngura gdzie narzekali ze waluta za mocna

a UJ nikie na oporze po przerwie patrzc na SP500 powinni cofnac wraz z U Jkiem chyba ze znnoeu dzien bez ruchow - konsola
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Takitam pisze:
pr7emo pisze:
Takitam pisze: Obecnie dotarło do dolnej kanału. Sam jestem ciekawy co dalej.
Wszystko zamknięte. Straciłem orientację.
może za ciężka pozycja nastroszyła ci pietra :lol:

ja mam takie doświadczenie odnośnie mm, że jak kapitał chodzi +-20% to nic sobie z tego nie robię, po przekroczeniu 20% straty weryfikuję czy właściwe są jakieś decyzje

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

pr7emo pisze:
ja mam takie doświadczenie odnośnie mm, że jak kapitał chodzi +-20% to nic sobie z tego nie robię, po przekroczeniu 20% straty weryfikuję czy właściwe są jakieś decyzje
Nie w tym rzecz. Po prostu brak zdecydowania. Pierwsze S zrobiłem wczoraj o 23 i zamknąłem niemal na 0.
Potem jeszcze 3 razy się rozmyślałem :lol: Wystarczyła ta 1 decyzja przetrzymana do teraz.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

patrz na UJ to na skosnych pewnie bedzie boczniak

Zablokowany