DayTrading: Piątek 20.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 wrz 2013, 00:00

Wzrost
9
24%
Bez zmian
4
11%
Spadek
24
65%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.09.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

pr7emo pisze: jeśli dużo ludzi spodziewałoby się inflacji, czyli miała by ona być w przyszłości według pewnej grupy osób, to ta grupa osób powinna w jakiś sposób przekonać pozostałą grupę co powodowałoby wczesny owczy pęd
Tą grupą będą właśnie gospodarstwa domowe, co już historia USA pokazała (bańka kredytowa),
a grupa ta nie będzie przekonywać pozostałych - zadziała to automatycznie - dlatego FED będzie (powinien) delikatnie dozować ilość pieniądza
pr7emo pisze: co powodowałoby wczesny owczy pęd
owczy pęd może właśnie zadziałać z opóźnieniem - owczy pęd pojawia się na finiszu - stąd trudno będzie nad tym zapanować (np. już zawarte umowy długoterminowe)
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2013, 08:15 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

hej. Jak dla mie kangur rysuje na m15 trójkącik wzrostowy na 30 pips i szykuje sie do wybicia górą,kiwi tak samo
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Dobry support do S na usd/cad o ktorym wczoraj zaba pisal. Trzeba jeszcze poczekac na h4 ale jak dla mnie to jest do szarpniecia z 30 pipek.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ostroznie z tym cadem, wczoraj ostro podciagneli do gory, a ja kur**a znowu noc nie przespana, bo chcialo mi sie trzymac pozycje przez noc, jak mlody leszcz

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Panowie jak widzicie zloto na dzis i na najblizsze dni?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

w nocy spokoj teraz tez spokojaz dziw

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Bemowo1 pisze:Tą grupą będą właśnie gospodarstwa domowe
tylko na ile świadoma jest ta grupa i czy inflacja jest w jej interesie ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

sureshot pisze:ostroznie z tym cadem, wczoraj ostro podciagneli do gory, a ja kur**a znowu noc nie przespana, bo chcialo mi sie trzymac pozycje przez noc, jak mlody leszcz
Ja to samo. To co zarobilem w niedziele na luce to stracilem w tym tygodniu czyli - 3.8% depo :-)

Czekalem do 4 w nocy na jakies fajne supporty na kiwi kangurach i cadzie ale zapuscilem sie tylko w shorta w usd/cad przy 1.0259 i potem zrobilem hedge short przy 1.0283 no i czekam co dalej. Licze na zjazd w okokice 1.0220 - 1.0230

Fajny moment podazy szykuje sie na edku. Wydaje mi sie ze swieca dzienna zakonczy sie na podobnym poziomie co teraz na edku i w 3 wiedzmy nie bedzie zadnych fajerwerkow :-)
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2013, 09:32 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

inflacji u pejsatych nie ma, bo eksportują ją na cały świat :) jak u nich zacznie się okres +/- 3% inflacji, przy wzroście pkb blisko 0, to mamy drugą Japonię, na dłuższy okres... u nas wzrosną ceny, przez ich miliardy dolarów, u nich nie będą tak szybko wzrastały, bo ich problemem jest zatrzymanie chociaż części tej inflacji u siebie.
jak u nas inflacja pójdzie, ich inflacja, to pociągnie wzrost kosztów pracy, na czym właśnie im zależy przynajmniej od 2008 roku, bo nie da się na samych usługach życ... trzeba miec przemysł, a łatwo go taniej zorganizowac w innych krajach...
obnizenie kosztów pracy u jankesów kosztem chinskich pracowników i wywołanie tam, inflacji (bo waluta chinska panstowo regulowana) ma dac nadzieje na dluzszy wzrost... to jest wojna walutowa pomiedzy janeksami a chinolami.
jak widac, na przykladzie Syrii wojen realnych nikt nie chce, za duzo szumo i malo polityczne, ale wojny walutowe chulają na świecie, i bitwy rozgrywaja sie codziennie. tani dolar jest celem dlugoterminowym bena i spółki, bo exportem na exporcie chcą się budowac dalej i niskimi kosztami pracy, ale cel tel w globalnej wiosce, trzeciej od słońca wg mnie w średnim terminie spowoduje rozpierduche... ale sie rozpisalem :D
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Ciapul pisze:
Bemowo1 pisze:Tą grupą będą właśnie gospodarstwa domowe
tylko na ile świadoma jest ta grupa i czy inflacja jest w jej interesie ?
Ta grupa nie była, nie jest i nigdy nie będzie świadoma jak swoimi decyzjami wpływa na wyniki makro (mikro implikuje makro).
Jest to grupa, której zależy na własnym interesie, stąd jej działania muszą być kontrolowane, - w tym przypadku przez FED.

Czy inflacja jest w jej interesie? - Nie, w jej interesie jest deflacja

Zablokowany