Prawdopodobne się to wydaje.Marcin30 pisze:już lepiej zagrać z Trailing Stopem 10 pips,
znając życie najpierw wyczyszczą SL poniżej 1,334, później SL powyżej 1,34 później wrócą do miejsca z przed 20 i bedą czekać na konferencję Bena
DayTrading: Środa 18.09.2013
Re: DayTrading: Środa 18.09.2013
The only way is up
10 pips, w zeszłym roku były tiki po 30 pipek... luka na starcie była chyba prawie 100 ... na moje nie warto grać dziś z sztywnym SL, lepiej sobie pozycję zrealizować z ręki, taka moja strategia
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- realprofit
- Stały bywalec
No tam na 1.345 mamy ładne extremum. Myśle, że jak przed 20 tam podleci to nad tym poziomem SL i wchodzic w S można. Ale wiadomo, że w takich sytuacjach cena różnie sobie lubi poskakac.
przy takich ruchach trudno zamknąć z ręki pozycjęBOCZEK pisze:10 pips, w zeszłym roku były tiki po 30 pipek... luka na starcie była chyba prawie 100 ... na moje nie warto grać dziś z sztywnym SL, lepiej sobie pozycję zrealizować z ręki, taka moja strategia
tak samo może Ci SL nie zamknąć, ale to zależy od brokera, dlatego nie ma co się rzucać na to szarpanie, i liczyć na SL 20 i TP40,
tylko TP 150 i pakować się w oczywistą oczywistość, bo jak ograniczy QE, to cena na pewno nie bedzie szła na 1,35 i wyżej przez najbliższe dwa dni
-- Dodano: śr 18-09-2013, 13:52 --
chcoż z drugiej strony to forex, wiec może być tak ze rynek zachowa się tak jak się spodziewamy, czyli zaskoczy
tylko TP 150 i pakować się w oczywistą oczywistość, bo jak ograniczy QE, to cena na pewno nie bedzie szła na 1,35 i wyżej przez najbliższe dwa dni
-- Dodano: śr 18-09-2013, 13:52 --
chcoż z drugiej strony to forex, wiec może być tak ze rynek zachowa się tak jak się spodziewamy, czyli zaskoczy

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Ostatnio po kiepskich danych z us rynku pracy nim z reki zamknalem to bylem 1200 zl do tylu
Takze bez stopa mozna sobie niezlej lipy narobic.Wiekszosc osob sie szykuje na S.Nie wiem czy jakiejs pulapki nie zrobia i nie podjada 1.35.

Takze bez stopa mozna sobie niezlej lipy narobic.Wiekszosc osob sie szykuje na S.Nie wiem czy jakiejs pulapki nie zrobia i nie podjada 1.35.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2013, 14:06 przez molmomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Ciekawe jak sie uj zachowa po danych z us? Wzialem S i chyba przed samymi danymi sl przyblize 

Piter, ustaw sobie minutnik, włącz go na 5 po wypowiedzi ben na temat qe,
zobacz co sie działo 13 wrześnie 2012 roku o 20, wykres M1, to zobaczysz jak to było
zobacz co sie działo 13 wrześnie 2012 roku o 20, wykres M1, to zobaczysz jak to było
Tak myślę!
Tak myślę!
gdybym miał tyle kasy co icory i sztucznie podciągał rynek - a to kosztuje, to aby zarobić : częśc dystrybucji plus wywalenie przed godziną 0.