DayTrading: Środa 18.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 wrz 2013, 00:00

Wzrost
22
35%
Bez zmian
7
11%
Spadek
33
53%

Liczba głosów: 62

maassk
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 18.09.2013

Nieprzeczytany post autor: maassk »

Specjaliści astrolodzy od wróżenia z gwiazd na FFactory wywróżyli jakoś tak, że do jutra wzrosty/konsola i od jutra spadki :D
mój najnowszy indykator CoinFlip 1.0zl również pokazał spadki

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

BOCZEK pisze:
ZielonaMgielka pisze: Short Oil to nic innego jak spekulacja ze konflikt nie przerodzi sie w wojne.
ropa spada od tygodnia, to nazywasz spekulacją? w zasadzie to powróciła do kanały wzrostowego z którego się wybiła jakiś zcas temu
Dokladnie tak to nazywam. Jak inaczej nazwiesz zachowanie kursu ropy jak nie reakcja na informacje o Syrii?

Polacz sobie ostatnie wydarzenia i porownaj je z kursem ropy i wolatylnascia. Ja tutaj nie spekuluje tylko pisze o zwyklych faktach.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

rozumiem, staram sie złapać trend, który, niestety nie ode mnie zależy. też parę dni temu liczyłem an mega wzrosty, ale trzeba było się przezbroić

-- Dodano: śr 18-09-2013, 11:49 --

poza tym jaka wojna? usa a syria, już bardziej usa a ruskie, skoro ruskie im tam broń dostarczają syrii, to jest konflikt intersesów, a syria to tulko taka zasłona
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

BOCZEK pisze: poza tym jaka wojna? usa a syria, już bardziej usa a ruskie, skoro ruskie im tam broń dostarczają syrii, to jest konflikt intersesów, a syria to tulko taka zasłona
Jaki wazny cel znajduje sie za zaslona jaka jest wedlug Ciebie Syria?

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Z jednej strony chodzi o to ze ludzi sie Tam zabija, a z drugiej ze tą broń dostarczają im Ruscy...,
może źle się wyraziłem z tą zasłona...
a jaka jest syria, nie wiem, nie byłem, nie doświadczyłem, wiem tyle co z mediów.

Inaczej.
Moim zdaniem, jeśli to prawda ze ruskie dostarczają te broń, czy pistolety czy chemie, to usa musiały powiedzieć swoje,
gdyby ruskie tam nic nie manipulowały, a syria produkowała swoją broń dla siebie, niezdolną zagrozić europie ruskom, turcji czy chiną, to była by cisza

schemat podobny do tego w egipcie, zobacz, teraz też sie zabjają, wojna domowa, zlikwidowali dyktatora, a ludzie dalej giną, europa zabepieczyła swoje interere....
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2013, 12:03 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
realprofit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: realprofit »

Jaki wazny cel znajduje sie za zaslona jaka jest wedlug Ciebie Syria?
Taki sam jak Egipt, Libia itp. Po wojnie USA posadziło tam swojego zaufanego "dyktatora", ale marionetki zaczynały sie stawiać, wiec trzeba było narobic zamieszania w kraju, stworzyć i zaopatrzyc jakąś opozycję i obalic niepokornego. Widocznie Assad też zaczął się stawiac. Chodzi tylko o utrzymanie wpływów.

Ale to już lekki OT. Korelacja jasna - jest wojna to ropa droga, nie ma wojny to ropa nie jest droga.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

taka ciekawostka.

bodajże rozliczanie ropy w syrii było (i chyba nadal jest) w dolarach, Asad chciał przejść na parytet euro i mamy niebezpiecznego dyktatora...
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jak na razie hmm

zobaczymy co fed wymysli

Krugman specjalista - syjonista

http://stooq.pl/n/?f=788839
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
realprofit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: realprofit »

Na Ujku M15 wg mojej szybkiej analizy wrócimi do 99.03 i potem w dół do wsparcia 98.63. Chociaż na EJ już powoli zwalnia ta korekta.

Ktoś sie pokusi o analize kabla na M5?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

abcforex

Nieprzeczytany post autor: abcforex »

myslicie ze moze byc jakis mocnejszy ruch na swieczce 5min przed posiedzeniem fedu czyli o 19:55??

Zablokowany