Brokers Star

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
mir.mor
Bywalec
Bywalec

Re: Brokers Star

Nieprzeczytany post autor: mir.mor »

Mam taki sam komunikat podobnie jak trzech znajomych.... Zgłosiłem chęć wypłaty 1,5 tygodnia temu i do dzisiaj jej nie otrzymałem. Coraz gorzej to zaczyna wyglądać. Dzisiaj miało ruszyć "nowe" biuro, ale widzę że infolnia i chat dalej nie działają....

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Usilnie próbuję wszystkich kontaktów i na razie cisza. Jak będę coś wiedział to dam znać.

Podobno przejęcie przez jakiś duży podmiot się udało - jeśli to prawda to teoretycznie przynajmniej środki na kontach powinny być bezpieczne.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
rob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rob »

Z tego co udało mi się wczoraj dowiedzieć to dzisiaj ma się ukazać oficjalna informacja. Sprawa przejęcia również dzisiaj ma się rozstrzygnąć. Pozycje na rachunkach zostały podobno pozamykane. Jednak na raportach z zamknięcia piątkowego widoczne są jako otworzone. Kolorowo jednak to nie wygląda.....

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Najbardziej razi w oczy brak odpowiedniej informacji. Może warto zapytać tamtejszego regulatora, u którego ponoć BS jest regulowany. Co do serwerów, to istnieje możliwość, że robią po prostu przeprowadzkę.

Trzymam kciuki, żeby sprawa zakończyła się pomyślnie.

Awatar użytkownika
K.Czereśniak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: K.Czereśniak »

Akhh pisze: Podobno przejęcie przez jakiś duży podmiot się udało - jeśli to prawda to teoretycznie przynajmniej środki na kontach powinny być bezpieczne.
Taaa... w emailu dokładniej napisali, że to "weteran z Singapuru" !!! Pamiętam, że kiedyś na allegro sprzedawał "weteran forexu" :mrgreen: . Dokładnej nazwy podmiotu oczywiście nie podadzą, no ale skoro jest weteranem w tych sprawach to mnie to przekonało i uspokoiło :d

W innym emailu podają, że są w trakcie przeprowadzania transakcji zbycia udziałów na rzecz nowego inwestora, a pierwszą intencją nowego udziałowca było zwolnienie dotychczasowych pracowników.

Pamiętam podobną sytuacje, ale dotyczącą bodajże "fundacji" grającej na forexie kasą swoich członków. Prezes przekazał fundację jakiemuś słupowi wraz z dostępem do kont bankowych. Jak kasa znikła to kierował ich do nowego prezesa, bo on już się tym nie zajmuje :568:

Panowie, oni chcą spie******* z naszą kasą :569:

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Komunikat – wygaśnięcie umowy ze strategicznym partnerem

Informujemy Klientów, że w związku z wygaśnięciem umowy zawartej z dostawcą płynności a Brokers Star LTD zaprzestała prowadzić
działalność polegającą na pośrednictwie w zakresie handlu na rynkach finansowych.
Z przykrością jesteśmy zmuszeni do poinformowania o sytuacji i podjęcia decyzji o zlikwidowaniu
pozycji na rachunkach naszych Klientów.
W tym samym czasie serwer został wyłączony i zabezpieczony.
Podkreślamy, że każdy Klient zostanie powiadomiony w odpowiedni sposób w formie e-mailowej na temat dalszych czynności.
Wszelkie pytania i żądania wypłaty prosimy kierować na adres accounts@brokers-star.com
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Uciec raczej nie chcą ale wyjątkowo słabo to wygląda... Nie wiedzieli, że umowa wcześniej wygaśnie? Nie mogli się do tego jakoś przygotować, a tymbardziej ich klientów? Masakra...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mir.mor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mir.mor »

jak na to patrze to celowe dzialanie, organizowali konkurs przed tym "przejeciem" ktory konczyl sie dokladnie 30sierpnia - 4 dni przed zakonczeniem konkursu przestali przetwarzac wyplaty z konta... Dla mnie to wyglada jakby konkurs byl tylko po to by przyciagnac przed "przejeciem" jak najwiecej depozytow.... patrzac tak "przejecie" bardziej wyglada jak celowy upadek...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Sprawa z konkursem teraz wydaje się być śmierdząca - tak jakby rzeczywiście cynicznie miała prowadzić do zebrania depozytów.

Zobaczymy co na to regulator. W końcu to UE, a on bierze za to odpowiedzialność.

Z moich wiadomości gdzie ruszyłem kontakty z branży, wynika że teoretycznie przejmujący ich podmiot ma wypłacić wszelkie zobowiązania i zacząć inną działalność. Na ile to jest prawda nie wiem. Od rana siedzę na telefonach i na skypie pytając kogo się da o co chodzi i jak to zostanie rozwiązane.

Będę dawał znać na bieżąco.
Od Traderów dla Traderów

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

No nerwów bedzie zapewne troche

W pierwszej kolejnosci martwie sie o depozy a dopiero w drugiej o wygrana z konkursu. Z tego co widze troche polakow pozakladalo tam konta

ja dostałem taka informacje na to ze chce mieć kase dopisana z konkursu

info bylo z godziny 21 dnia 5 wrzesnia raczej ich support wtedy nie pracowal ciekawe kto to pisal. Pytanie wyslalem po angielsku odpiwiedz po polsku

Szanowny Kliencie,

Dziękujemy za zgłoszenie odbioru nagrody konkursowej.
W poniedziałek życie firmy wróci do normalności. Z powodu transakcji sprzedaży udziałów
Klienci zostali narażeni na niedogodności związane z komunikacją.
Oficjalne rozwiązanie konkursu przewidujemy przeprowadzić po dokończeniu sprzedaży udziałów nowemu
Inwestorowi.
Za wszelkie problemy serdecznie przepraszamy.

Zespół Brokers Star

ODPOWIEDZ