Brokers Star
Re: Brokers Star
Wpłacałem PLN na konto w PLN wybierając taką opcję w ICH WŁASNYM panelu do zarządzania kontem.
- krzysiek1960
- Stały bywalec
Stanowczo odradzam tego brokera
Co prawda mają niezłe spready ale przy dynamiczniejszym rynku reqoty praktycznie są przy każdej transakcji (dla porównania mam jeszcze konta u dwóch innych brokerów i u żadnego nie było problemu). Co więcej z niektórych pozycji nie da się wyjść albo nie da się ustawić SL. Pojawiają się komunikaty "Cena nie rynkowa" albo "Rynek zamknięty" i inne bzdury. Szczególnie na rynku złota - nie ma możliwości modyfikacji zlecenia, przynajmniej na tę chwilę. Możesz wstawić zlecenie i jeżeli nie ustawisz SL czy TP od razu to później już nie ma na to szans. Oczywiście mówię o kontach real. Podsumowując - żenada.

co ja kodzę ?
krzysiek1960 pisze:Stanowczo odradzam tego brokeraCo prawda mają niezłe spready ale przy dynamiczniejszym rynku reqoty praktycznie są przy każdej transakcji (dla porównania mam jeszcze konta u dwóch innych brokerów i u żadnego nie było problemu). Co więcej z niektórych pozycji nie da się wyjść albo nie da się ustawić SL. Pojawiają się komunikaty "Cena nie rynkowa" albo "Rynek zamknięty" i inne bzdury. Szczególnie na rynku złota - nie ma możliwości modyfikacji zlecenia, przynajmniej na tę chwilę. Możesz wstawić zlecenie i jeżeli nie ustawisz SL czy TP od razu to później już nie ma na to szans. Oczywiście mówię o kontach real. Podsumowując - żenada.
Na real coś takiego miałeś? Jestem w szoku o niczym takim nie słyszałem. Owszem jakieś zawieszenie mostka może się zdarzyć, ale rekwoty?
Jak masz logi to bardzo proszę prześlij nawet do mnie na marcin.wenus@comparic.pl wyjaśnię tą sprawę. Bo to jest po prostu nieprawdopodobne.
-- czw 18-04-2013, 14:19 --
W związku z uruchomieniem nowej infrastruktury techniczno-systemowej w najbliższym czasie Kienci mogą odczuć pewne niedogodności związane z wydłużonym czasem przetwarzania i pogorszoną jakością egzekucji zleceń.
Zapewniamy, że proces migracji nie będzie miał wpływu na bezpieczeństwo systemu.
Decyzja dotycząca zmiany systemowych jest kontynuacją procesu zmiany technologicznej , zapoczątkowanej na początku 2012 r.
Mamy nadzieję, że nas nowy system transakcyjny pozytywnie zaskoczy naszych Klientów i pozwoli rozwinąć współpracę na długi okres.
Jeszcze raz przepraszamy, naszych wiernych Klientów za wszystkie utrudnienia.
Jeśli byłby jakieś reklamację proszę śmiało wysyłać i radziłbym się wstrzymać z tradingiem na razie.
W przyszłym tygodniu ma wszystko ruszyć na nowej infrastrukturze. Ma być jeszcze lepiej (a było naprawdę dobrze).
Będę dawał znać na bieżąco, a na razie reklamujcie w razie czego.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh pogrążasz się razem z nimi. Według mnie straciłeś właśnie całkowicie wiarygodność. Będę musiał przeglądać Twoje posty, czy nie piszesz po prostu tego za co ci ktoś płaci. ( a więc celowo wprowadzasz w błąd potencjalnych klientów, w celu osiągnięcia korzyści materialnych ).
Właśnie robiłem trejd na złocie. Trejd otwarty, cena się zmienia ( na wykresie ) a w oknie terminala już nie. Co widać na screenie nr 1. Zupełnie inna cena ask na wykresie, zupełnie inna w terminalu...
Sl ustawić się nie da ( screen nr 2 ), zmodyfikować się nie da... Ogólnie nic się nie da....
Nawet jeżeli coś robią, to gdzie ja mam informację o tym ? Nigdzie, bo klienta ma się w poważaniu. Nie mam obowiązku odwiedzać forum aby się dowiedzieć o jakiejś pseudo migracji.
Jeszcze raz, tak samo jak koledzy wyżej - PRZESTRZEGAM

Właśnie robiłem trejd na złocie. Trejd otwarty, cena się zmienia ( na wykresie ) a w oknie terminala już nie. Co widać na screenie nr 1. Zupełnie inna cena ask na wykresie, zupełnie inna w terminalu...
Sl ustawić się nie da ( screen nr 2 ), zmodyfikować się nie da... Ogólnie nic się nie da....
Nawet jeżeli coś robią, to gdzie ja mam informację o tym ? Nigdzie, bo klienta ma się w poważaniu. Nie mam obowiązku odwiedzać forum aby się dowiedzieć o jakiejś pseudo migracji.
Jeszcze raz, tak samo jak koledzy wyżej - PRZESTRZEGAM

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyjaśniam co się dzieje, kontaktuję się i opisuję.Cyb pisze:Akhh pogrążasz się razem z nimi. Według mnie straciłeś właśnie całkowicie wiarygodność. Będę musiał przeglądać Twoje posty, czy nie piszesz po prostu tego za co ci ktoś płaci. ( a więc celowo wprowadzasz w błąd potencjalnych klientów, w celu osiągnięcia korzyści materialnych ).
A takim stwierdzeniem przegiąłeś i to mocno.
Jak był problem pamiętnego poniedziałku to jakoś nie wyciągałeś takich wniosków chociaż kasowało pozycje, dublowało etc. Nagle problemy techniczne i jest jazda po brokerze jakby normalnie ludziom kasę zabierał.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh pisze:Wyjaśniam co się dzieje, kontaktuję się i opisuję.Cyb pisze:Akhh pogrążasz się razem z nimi. Według mnie straciłeś właśnie całkowicie wiarygodność. Będę musiał przeglądać Twoje posty, czy nie piszesz po prostu tego za co ci ktoś płaci. ( a więc celowo wprowadzasz w błąd potencjalnych klientów, w celu osiągnięcia korzyści materialnych ).
A takim stwierdzeniem przegiąłeś i to mocno.
Jak był problem pamiętnego poniedziałku to jakoś nie wyciągałeś takich wniosków chociaż kasowało pozycje, dublowało etc. Nagle problemy techniczne i jest jazda po brokerze jakby normalnie ludziom kasę zabierał.
Jestem bardzo tolerancyjny jeżeli chodzi o awarie. Jak widzisz, nie napisałem nic złego na tego brokera, mimo że były problemy na starcie. Ale nie powiesz mi , że awaria u nich trwa 3 tygodnie ?
W pamiętny poniedziałek miałem przynajmniej informacje co się dzieje i nikt mi nie ściemniał.
I nic nie przegiąłem, podsumujmy fakty :
- Jesteś ich IB
- Bronisz ich mimo że nie znasz sprawy
- Otrzymujesz od nich środki finansowe, za klientów z Twojego polecenia.
No chyba że broker przekazał Ci szczegóły moich operacji, jeżeli tak to kolejny mega minus ( bo niby jakim prawem ujawnia osobom trzecim informacje na temat mojego konta ? ).
W związku z czym mam prawo sądzić, że bronisz brokera dla własnych korzyści. Nigdzie nie stwierdziłem że tak robisz. Ale mam prawo tak myśleć i zaufaj mi, będę to dokładnie sprawdzał.
Ja ich bronię nie znając spawy. Od razu kiedy coś wyszło skontaktowałem się w celu wyjaśnienia o co chodzi.
Proszę tutaj moje posty:
"Znam takie przypadki dobrze, ale są powodowane przez błędy nie DD.
Zlecenie może zawiesić się na mostku i można to normalnie reklamować.
Wyślij reklamację i sam się przekonaj.
Na prawdę w coraz mniejszej ilości przypadków winny jest broker. Te czasy już minęły.
Mają swoje problemy z supportem i to nie ulega wątpliwości. Chcą być tani i na razie im wychodzi to bokiem bo nie mają odpowiedniego personelu.
Natomiast ja ich testuję od dawna i egzekucję, poślizgi i spready mają jedne z lepszych.
Na razie są to drobne błędy i praktycznie nikt się nie skarży.
To przecież ewidentnie wina obsługi. Jest to skandal i właśnie rozmawiam o co chodzi. Może powinni poszukać bardziej kompetentnych ludzi."
To jest obrona w ciemno brokera? Ja ich testowałem przed tym jak podpisałem umowę i to że nagle mają problemy nie zależy ode mnie i w każdej chwili może się zmienić.
Jak mam wyciągać takie korzyści majątkowe to czemu w ofercie mam tylko tanich i dobrych brokerów? Dlaczego brak takich brokerów jak u konkurencji płacących kupę kasy za lota? Dlaczego mam brokerów, którzy mają najniższe spready i niską prowizję i płacą niewiele dla IB?
Ja mam mieć z tego korzyści majątkowe?
Jak z brokerem coś nagle zaczyna się dziać wycofuję go z oferty. Tak było z IronFX - zaczęli spamować, źle wyglądało to wizerunkowo i już ich nie było na Comparic.
Tak samo będzie z Brokers Star - zaraz znikną ze strony. Wyjaśnią wszystko, przetestuję ich, że wszystko jest w porządku dopiero się pojawią.
Natomiast takie oskarżenia są bezpodstawne i dobrze o tym wiesz. Nie wiem tylko po co to robisz?
Proszę tutaj moje posty:
"Znam takie przypadki dobrze, ale są powodowane przez błędy nie DD.
Zlecenie może zawiesić się na mostku i można to normalnie reklamować.
Wyślij reklamację i sam się przekonaj.
Na prawdę w coraz mniejszej ilości przypadków winny jest broker. Te czasy już minęły.
Mają swoje problemy z supportem i to nie ulega wątpliwości. Chcą być tani i na razie im wychodzi to bokiem bo nie mają odpowiedniego personelu.
Natomiast ja ich testuję od dawna i egzekucję, poślizgi i spready mają jedne z lepszych.
Na razie są to drobne błędy i praktycznie nikt się nie skarży.
To przecież ewidentnie wina obsługi. Jest to skandal i właśnie rozmawiam o co chodzi. Może powinni poszukać bardziej kompetentnych ludzi."
To jest obrona w ciemno brokera? Ja ich testowałem przed tym jak podpisałem umowę i to że nagle mają problemy nie zależy ode mnie i w każdej chwili może się zmienić.
Jak mam wyciągać takie korzyści majątkowe to czemu w ofercie mam tylko tanich i dobrych brokerów? Dlaczego brak takich brokerów jak u konkurencji płacących kupę kasy za lota? Dlaczego mam brokerów, którzy mają najniższe spready i niską prowizję i płacą niewiele dla IB?
Ja mam mieć z tego korzyści majątkowe?
Jak z brokerem coś nagle zaczyna się dziać wycofuję go z oferty. Tak było z IronFX - zaczęli spamować, źle wyglądało to wizerunkowo i już ich nie było na Comparic.
Tak samo będzie z Brokers Star - zaraz znikną ze strony. Wyjaśnią wszystko, przetestuję ich, że wszystko jest w porządku dopiero się pojawią.
Natomiast takie oskarżenia są bezpodstawne i dobrze o tym wiesz. Nie wiem tylko po co to robisz?
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Nie będę tu spamował, więc napisz mi na PW gdzie Cię oskarżam ? Bo oskarżenie to powinno wyglądać na zasadzie : Zrobiłeś to to to, tak tak tak.
Ja piszę, jakie odnoszę wrażenie. Wrażenie, to nie oskarżanie.
To tyle z offtopu.
Ja piszę, jakie odnoszę wrażenie. Wrażenie, to nie oskarżanie.
To tyle z offtopu.
- krzysiek1960
- Stały bywalec
A właśnie, zapomniałem napisać o tym, że po wejściu w trade wykres się zawiesza i cena w terminalu także stoi. Oczywiście modyfikacji nie da się zrobić. Akhh piszę oczywiście o koncie REAL. Pzdr!
co ja kodzę ?
Przeważnie nie proszony się nie wtrącam, ale o co tutaj chodzi???
Jestem u nich od miesiąca i mam dostęp do 4 rachunków. W tym czasie nie miałem ani jednej rekwoty, ani jednej zwiechy, kilka przerw w połączeniu (kilkusekundowe), ale nie wiem czy to ich wina czy mojego netu (zakładam że to moja wina bo inne platformy od innych brokerów w tym samym czasie również przerywały połączenia), transakcje wchodzą ładnie i bezproblemowo. Biorąc pod uwagę, że przechodziłem różnych brokerów, pewnie około 10 realnych rachunków, to Brokers Star wygląda zupełnie przyzwoicie. Do mobilnego dostępu poprzez VPS też nie mam zastrzeżeń.
Pomijam tutaj oczywiście numer ze zmianą waluty deponowanego depozytu, bo na to wytłumaczenia nie ma.
Zupełnie nie mogę zrozumieć tego ataku na tego brokera. Ja osobiście nie dopatrzyłem się żadnych niedociągnięć z ich strony, które by ich wykluczały. Drobnych elementów zawsze możemy się doszukać...
Co do wypłaty pieniędzy się nie wypowiadam, bo tego nie robiłem. Zarzucany brokerowi problem z płynnością, którego niestety nie da się zweryfikować, też wydaje mi się dziwny. Artykuł z grudnia, a wtedy jeszcze praktycznie w Polsce, zdaje się że nie istnieli.
Myślę Panowie, że personalne ataki nic nie wniosą do problemu, a tylko skomplikują sprawę.
Jestem u nich od miesiąca i mam dostęp do 4 rachunków. W tym czasie nie miałem ani jednej rekwoty, ani jednej zwiechy, kilka przerw w połączeniu (kilkusekundowe), ale nie wiem czy to ich wina czy mojego netu (zakładam że to moja wina bo inne platformy od innych brokerów w tym samym czasie również przerywały połączenia), transakcje wchodzą ładnie i bezproblemowo. Biorąc pod uwagę, że przechodziłem różnych brokerów, pewnie około 10 realnych rachunków, to Brokers Star wygląda zupełnie przyzwoicie. Do mobilnego dostępu poprzez VPS też nie mam zastrzeżeń.
Pomijam tutaj oczywiście numer ze zmianą waluty deponowanego depozytu, bo na to wytłumaczenia nie ma.
Zupełnie nie mogę zrozumieć tego ataku na tego brokera. Ja osobiście nie dopatrzyłem się żadnych niedociągnięć z ich strony, które by ich wykluczały. Drobnych elementów zawsze możemy się doszukać...
Co do wypłaty pieniędzy się nie wypowiadam, bo tego nie robiłem. Zarzucany brokerowi problem z płynnością, którego niestety nie da się zweryfikować, też wydaje mi się dziwny. Artykuł z grudnia, a wtedy jeszcze praktycznie w Polsce, zdaje się że nie istnieli.
Myślę Panowie, że personalne ataki nic nie wniosą do problemu, a tylko skomplikują sprawę.