Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Veni

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Szacunek, ja siedzę w shorcie na USD/CAD od kilku dni i czekam jak walnie a Ty cały czas zarabiasz ;-) Nie boisz się wchodzić w longa tak wysoko?

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wuza czym jest spowadowana Twoja decyzja o pozamykaniu pozycji na kangoo , myslę że to zbyt pochopna decyzja.
Ale... może widzisz coś czego ja nie widzę , gdybyś był tak dobry i rozjaśnił mi umysł w tej kwesti
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Glowniw tym ze czas zaczac chronic kapital i grac z glowa ;) Putin wymachujacy szabelka nie nastraja optymistycznie do zostawiania pozycji na weekend

Stan konta 87 800 ;)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Wuza pisze:Stan konta 87 800 ;)
Jak to się stało że spadek o 13% w ciągu jednego dnia?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

No jak co sie stalo?! Rynek poszedl w przeciwnym kierunku. :roll: dzis -13 w przyszlym tyg +25 przegrana jest czescia wygranej. Co to za zdjecie z tymi jezykami zmien na jakies przyzwoite.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

wojtek1492
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek1492 »

Sory Wuza...zechcesz to admin usunie. Kimkolwiek zajmij sie tradingiem a nie awatarami innych...Ty masz bardzo przyzwoity za to...do reszty sie zgadzam.
Porażka jest dzieckiem strachu i lenistwa.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Wuza pisze:Glownie tym ze czas zaczac chronic kapital i grac z glowa ;)
Przestań "chronić kapitał" i "grać z głową" bo źle na tym wychodzisz. :wink:
A tak na poważnie to myślę że nic się nie stało i to jest normalny koszt szerokiego SL połączonego z piramidowaniem.
Gdyby Wuza otwierał mniejsze pozycje to by były mniejsze straty i mniejsze zyski i nie świętowalibyśmy 100k.
Straty to dobra lekcja do analiz kiedy wychodzić z pozycji i warto to przerobić.
O wiele bardziej mi się podobają takie cięcia niż czekanie aż wróci.
Przynajmniej będziemy mogli drugi raz świętować 100 k :)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Wuza. Czy na pewno w umowie z brokerem DD masz liczony od kwoty początkowej? Tzn. od 10 k$.
@Wojtek1492. Na takie "dolegliwości" skuteczny jest Friends and Foes. Ja stosuję regularnie i chwalę sobie. ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Straty to normalna rzecz, to oczywista sprawa. Trochę zbyt poniosło mnie z wiarą w dobre NFP dzisiaj, rewizja poprzednich danych do ledwo ponad 100k to coś czego raczej nikt nie przewidywał.

Co do dalszej gry to nic się nie zmienia, chciałbym jednak zmniejszyć wielkość pozycji zamiast tylko o tym mówić.

Pozytywny aspekt to fakt, że w takim wypadku jak dzisiaj nie miałem problemu z zamknięciem pozycji ze sporą stratą, to mnie cieszy myśląc o przyszłości w tradingu.

Miłego weekendu i do zobaczenia w niedziele wieczorem :)

JAREK67 pisze:Wuza. Czy na pewno w umowie z brokerem DD masz liczony od kwoty początkowej? Tzn. od 10 k$.
@Wojtek1492. Na takie "dolegliwości" skuteczny jest Friends and Foes. Ja stosuję regularnie i chwalę sobie. ;)
Tak :) mam to na piśmie, to był jeden z warunków które chciałem dostać od nich na piśmie poza umową, dla wyjaśnienia.

Warunek z umowy mówi o spadku o 20% od kwoty początkowej + dodatkowo mam to potwierdzone korespondencją e-mailową i telefoniczną. Gdyby było inaczej to przy sytuacji z Usd/Jpn z przed miesiąca konto zostałoby zamknięte.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Wuza pisze:Straty to normalna rzecz, to oczywista sprawa. Trochę zbyt poniosło mnie z wiarą w dobre NFP dzisiaj, rewizja poprzednich danych do ledwo ponad 100k to coś czego raczej nikt nie przewidywał.

Co do dalszej gry to nic się nie zmienia, chciałbym jednak zmniejszyć wielkość pozycji zamiast tylko o tym mówić.

Pozytywny aspekt to fakt, że w takim wypadku jak dzisiaj nie miałem problemu z zamknięciem pozycji ze sporą stratą, to mnie cieszy myśląc o przyszłości w tradingu.

Miłego weekendu i do zobaczenia w niedziele wieczorem :)

JAREK67 pisze:Wuza. Czy na pewno w umowie z brokerem DD masz liczony od kwoty początkowej? Tzn. od 10 k$.
Tak :) mam to na piśmie, to był jeden z warunków które chciałem dostać od nich na piśmie poza umową, dla wyjaśnienia.

Warunek z umowy mówi o spadku o 20% od kwoty początkowej + dodatkowo mam to potwierdzone korespondencją e-mailową i telefoniczną. Gdyby było inaczej to przy sytuacji z Usd/Jpn z przed miesiąca konto zostałoby zamknięte.
To znaczy, że max DD (liczony od szczytu equity) miałeś okresowo >20 % ? Nie zauważyłem.

ODPOWIEDZ