Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Witam, szybkie pytanko:
Otworzylem wczoraj pozycje sell EUR/GPB z TP 0.8416 i SL 0.8466, cena doszla do 0.8463 i broker zamknal mi pozycje przed osiagnieciem wyznaczonego SL? Czy tak zawsze jest i z czego to wynika?
Otworzylem wczoraj pozycje sell EUR/GPB z TP 0.8416 i SL 0.8466, cena doszla do 0.8463 i broker zamknal mi pozycje przed osiagnieciem wyznaczonego SL? Czy tak zawsze jest i z czego to wynika?
Wynika to z różnic między pozycją BUY i SELL.
Pozycja BUY otwierana jest po cenie Ask ( tej wyższej ), a zyski realizowane są po cenie Bid ( tej widocznej na wykresie ). Zlecenia SELL realizowane są po cenie Bid, ale realizowanie zysków lub strat jest po cenie Ask. Więc dolicz sobie do tego spreed i wyjdzie, że zamknęło dobrze, lecz doliczając spread.
Pozycja BUY otwierana jest po cenie Ask ( tej wyższej ), a zyski realizowane są po cenie Bid ( tej widocznej na wykresie ). Zlecenia SELL realizowane są po cenie Bid, ale realizowanie zysków lub strat jest po cenie Ask. Więc dolicz sobie do tego spreed i wyjdzie, że zamknęło dobrze, lecz doliczając spread.
Solą życia jest kasa.
Personov oczywiście ma rację.... taka rada na tym się nie gra... to tylko do podglądupersonov pisze:Wynika to z różnic między pozycją BUY i SELL.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Hej, mam pytanie odnośnie mt4 i alertów. Mam ustawione kilka alarmów na maila, testowe dochodzą. Czy te alerty istnieją na serverze brokera, czy po wyłączeniu platformy nie dostane maila z powiadomieniem, że cena została osiągnięta?
Te maile wysyłane są z poziomu Mt4. Jak wyłączysz platformę to nic nie dojdzie.
Dzięki za szybką odpowiedź, jest jakiś program, gdzie maile będą wysyłane z servera?Cyb pisze:Te maile wysyłane są z poziomu Mt4. Jak wyłączysz platformę to nic nie dojdzie.
Ok. Dziekuje za wyjasnienie.personov pisze:Wynika to z różnic między pozycją BUY i SELL.
Witam,
jestem tu nowy. Nie chce zakladac nowego tematu i zasmiecac forum wiec zapytam tutaj. Ktorego z tych 3 brokerow byscie polecili? Czy moze cos innego?
Armada, Alior czy BZWBK?
Pierwotnie bylem zdecydowany na Armade ale wyczytalem w ostatnim czasie coraz wiecej negatywnych opinii na jej temat.
BZWBK - slabosc do tego banku gdyz mam tam wszystkie konta
Alior - podobno dobry, znajomy mi poleca
Przewidywany depozyt na start. ok 2 000 zl- 3 0000zl. Gra tylko na glownych parach. Mozliwosc grania za 0.01 lota. Jak widac nie mam jakis wygorowanych wymagan.
Prosze o pomoc i dziekuje.
jestem tu nowy. Nie chce zakladac nowego tematu i zasmiecac forum wiec zapytam tutaj. Ktorego z tych 3 brokerow byscie polecili? Czy moze cos innego?
Armada, Alior czy BZWBK?
Pierwotnie bylem zdecydowany na Armade ale wyczytalem w ostatnim czasie coraz wiecej negatywnych opinii na jej temat.
BZWBK - slabosc do tego banku gdyz mam tam wszystkie konta

Alior - podobno dobry, znajomy mi poleca
Przewidywany depozyt na start. ok 2 000 zl- 3 0000zl. Gra tylko na glownych parach. Mozliwosc grania za 0.01 lota. Jak widac nie mam jakis wygorowanych wymagan.
Prosze o pomoc i dziekuje.
Witaj,
Narzekania w Armadzie dotyczyły głównie poślizgów, które występowały na danych, a duża liczba postów wynika z faktu, że sporo osób z forum ma tam akurat konto. Na dobrą sprawę występują one także w BZ WBK i Aliorze, bo to także brokerzy ECN. Jeśli nie grasz pod dane makro to nie zwracałbym na to uwagi. Kosztowo z tych trzech 2 razy taniej wychodzi Armada, polscy brokerzy mają zbliżone stawki.
Narzekania w Armadzie dotyczyły głównie poślizgów, które występowały na danych, a duża liczba postów wynika z faktu, że sporo osób z forum ma tam akurat konto. Na dobrą sprawę występują one także w BZ WBK i Aliorze, bo to także brokerzy ECN. Jeśli nie grasz pod dane makro to nie zwracałbym na to uwagi. Kosztowo z tych trzech 2 razy taniej wychodzi Armada, polscy brokerzy mają zbliżone stawki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Ja od siebie mogę polecić Admiral Markets i konto admiral.pro. Do końca wakacji była promocja, od września min depozyt 5k. Stała dźwignia 1:100. 5 miejsc po przecinku, mt4, ecn więc bral rekwot. Przez 2 lata korzystalem z rachunku standard. Nie polecam.
AM prowadzi szkolenia przez neta a średnio co 2 tygodnie można się zapisać na LiveTrading i przez 2-3h trejdowac z prowadzącymi.
AM prowadzi szkolenia przez neta a średnio co 2 tygodnie można się zapisać na LiveTrading i przez 2-3h trejdowac z prowadzącymi.
izolacyjne płyty pir