Tyle pootwierałeś wierząc że spadnie a potem zamykasz z małym zyskiem a przecież spada powoli.
EDIT: Zapomniałem pogratulować dojście do 100k które pewnie dziś przekroczy.
GRATULUJE

A dlaczego sadzisz ze zarobi?lolek pisze:Dlaczego zamykasz audusd zanim zarobi a inne stratne zostawiasz ?
.
Również podłączam się do pytania,bo zdziwiło mnie to bardzo szczerze mówiąc że otworzyłeś w takim momencie shorta na AUD/USD.Veni pisze:
Analiza prawidłowa w 100%, sam miałem longa praktycznie 50 pipsów od samego dna i przeczekałem na przebicie.
Tylko w głowie pojawia mi jedno pytanie,
skoro wiedziałeś , że kursy dojdą do sierpniowego szczytu to dlaczego pootwierałeś tyle krótkich pozycji o wiele wcześniej?
No właśnie chodzi o to że idzie zgodnie z planem.ZielonaMgielka pisze:Jesli nie idzie zgodnie z planem to rozsadnym wyjsciem jest ograniczenie ekspozycji na rynku.
2 sprawylolek pisze:No właśnie chodzi o to że idzie zgodnie z planem.ZielonaMgielka pisze:Jesli nie idzie zgodnie z planem to rozsadnym wyjsciem jest ograniczenie ekspozycji na rynku.
Wuza tak jak by się wycofywał z rynku który idzie w stronę w którą przewidział.
Może uznał że za duży lot dał.
Zobacz na listę transakcji Wuzy tam gdzie ma pozycje na 5 i 6 lot audusd.
Plan zakładał stopniowe budowanie pozycji S aż do 0,92 jeżeli cena by tam doszła.Nemojimmy pisze:Również podłączam się do pytania,bo zdziwiło mnie to bardzo szczerze mówiąc że otworzyłeś w takim momencie shorta na AUD/USD.Veni pisze:
Analiza prawidłowa w 100%, sam miałem longa praktycznie 50 pipsów od samego dna i przeczekałem na przebicie.
Tylko w głowie pojawia mi jedno pytanie,
skoro wiedziałeś , że kursy dojdą do sierpniowego szczytu to dlaczego pootwierałeś tyle krótkich pozycji o wiele wcześniej?
Above pisze:Wuza...napisałbym coś o tych AUDUSD ale to mija się z celem - masz po prostu swój system i tyle. Ja bym nie otwierał tam gdzie Ty bo zrobili nowy HH ale to, że wiesz co robisz pokazałeś wynikami. Mam nadzieję, że utrzymasz to i już zawsze tak będzie. Poza tym miałeś wypocząć po konkursie a tego nie zrobiłeś - szkoda, oby nie miało to wpływu na Twoje decyzje - ja tam nie wiem jak się czujesz - ale mówię ogólnie bo są takie rzeczy jak standardowe procedury które są aksjomatami i mają rację nie ważne kim byśmy nie byli - w tym wypadku mówię o wypoczynku.
Do innych: wszelkie dyskusje raczej nie mają sensu odnośnie jego postępowania - to jest jego strategia a to, że jemu służy widać na wynikach. Ewenement...inni paplają ozorami a dzienników nie pokazują a tu nie dość, że wszystko jawne to jeszcze na dużych kwotach operuje.
Szacun i pozdrawiam, powodzenia!
W żadnym wypadku pytając o AUD/USD nie miałem na celu żadnego "ataku"Above pisze:
Do innych: wszelkie dyskusje raczej nie mają sensu odnośnie jego postępowania - to jest jego strategia a to, że jemu służy widać na wynikach. Ewenement...inni paplają ozorami a dzienników nie pokazują a tu nie dość, że wszystko jawne to jeszcze na dużych kwotach operuje.
Dzięki za odpowiedźWuza pisze: Plan zakładał stopniowe budowanie pozycji S aż do 0,92 jeżeli cena by tam doszła.
Nie zawsze można mieć racjęNarazie udało sie wyprowadzić pozycję w bezpieczne miejsce dosyć, z mniejszą ekspozycją i małym zyskiem z wyższych wejść. Tak długo jak h1 nie zamknie się powyżej 0,923 tak długo Aussie jest dla mnie "sell the rallies"
Szybsze wyjścia z pozycji niż zakładał plan to nic innego jak bardzo pro wzrostowe PA, teraz jeżeli dalej będzie spadać to mam nadal dużą ekspozycję na S przy mniejszym ryzyku w razie wybicia w górę, jeżeli zobaczymy ponowny test 0,92 to tam dołożę nowe Shorty, nie wcześniej.
Nemojimmy pisze:W żadnym wypadku pytając o AUD/USD nie miałem na celu żadnego "ataku"Above pisze:
Po prostu byłem ciekawy i zadałem pytanie,po to jest forum,bo zdaję sobie z tego sprawę że Wuza jest o wiele dalej niż ja jeśli chodzi o trading.Ja dopiero raczkuję a on tam już jakiś poziom osiągnął.
Dzięki za odpowiedźWuza pisze: Plan zakładał stopniowe budowanie pozycji S aż do 0,92 jeżeli cena by tam doszła.
Nie zawsze można mieć racjęNarazie udało sie wyprowadzić pozycję w bezpieczne miejsce dosyć, z mniejszą ekspozycją i małym zyskiem z wyższych wejść. Tak długo jak h1 nie zamknie się powyżej 0,923 tak długo Aussie jest dla mnie "sell the rallies"
Szybsze wyjścia z pozycji niż zakładał plan to nic innego jak bardzo pro wzrostowe PA, teraz jeżeli dalej będzie spadać to mam nadal dużą ekspozycję na S przy mniejszym ryzyku w razie wybicia w górę, jeżeli zobaczymy ponowny test 0,92 to tam dołożę nowe Shorty, nie wcześniej.
No ciekawe jak cena zareaguje na ten opór,w sumie będzie to dosyć kluczowe.
A taka moja "psychologiczna" rada- Staraj się nie myśleć o tych 100 tyś,a jestem pewien że szybko ten poziom przejdziesz