Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Dlaczego zamykasz audusd zanim zarobi a inne stratne zostawiasz ?
Tyle pootwierałeś wierząc że spadnie a potem zamykasz z małym zyskiem a przecież spada powoli.
EDIT: Zapomniałem pogratulować dojście do 100k które pewnie dziś przekroczy.
GRATULUJE :564:

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

lolek pisze:Dlaczego zamykasz audusd zanim zarobi a inne stratne zostawiasz ?
.
A dlaczego sadzisz ze zarobi?
Jesli nie idzie zgodnie z planem to rozsadnym wyjsciem jest ograniczenie ekspozycji na rynku.
Wuza widze ze dajesz duzy margines na bledy pozwalajac na relatywnie glebolkie DD na equity.
Masz jakis ostateczny cel w ktorym przestaniesz agresywnie budowac depozyt i zaczniesz konserwatywnie zarzadzac ryzykiem ?

Imponujace wyniki :wink:

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Veni pisze:
Analiza prawidłowa w 100%, sam miałem longa praktycznie 50 pipsów od samego dna i przeczekałem na przebicie.

Tylko w głowie pojawia mi jedno pytanie,
skoro wiedziałeś , że kursy dojdą do sierpniowego szczytu to dlaczego pootwierałeś tyle krótkich pozycji o wiele wcześniej?
Również podłączam się do pytania,bo zdziwiło mnie to bardzo szczerze mówiąc że otworzyłeś w takim momencie shorta na AUD/USD.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

ZielonaMgielka pisze:Jesli nie idzie zgodnie z planem to rozsadnym wyjsciem jest ograniczenie ekspozycji na rynku.
No właśnie chodzi o to że idzie zgodnie z planem.
Wuza tak jak by się wycofywał z rynku który idzie w stronę w którą przewidział.
Może uznał że za duży lot dał.
Zobacz na listę transakcji Wuzy tam gdzie ma pozycje na 5 i 6 lot audusd.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

lolek pisze:
ZielonaMgielka pisze:Jesli nie idzie zgodnie z planem to rozsadnym wyjsciem jest ograniczenie ekspozycji na rynku.
No właśnie chodzi o to że idzie zgodnie z planem.
Wuza tak jak by się wycofywał z rynku który idzie w stronę w którą przewidział.
Może uznał że za duży lot dał.
Zobacz na listę transakcji Wuzy tam gdzie ma pozycje na 5 i 6 lot audusd.
2 sprawy :)

Zwykła redukcja ekspozycji przed nocą, 3 dniowy swap który na tej parze jest kolosalny ;)
PA nie wyglądała w ogole na spadkową w momencie zamknięcia, cieszyło mnie wyjście w okolicy BE tymi 11 lotami, jeżeli będzie dalej spadać to super ) zarobię swoje tym co jest otwarte, jeżeli wróci w okolice 0,92 to tam dołożę S.

@Greenhaze ~ W założeniu już powinienem to robić.. ale te okrągłe 100 tys kusi mocno najpierw.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nemojimmy pisze:
Veni pisze:
Analiza prawidłowa w 100%, sam miałem longa praktycznie 50 pipsów od samego dna i przeczekałem na przebicie.

Tylko w głowie pojawia mi jedno pytanie,
skoro wiedziałeś , że kursy dojdą do sierpniowego szczytu to dlaczego pootwierałeś tyle krótkich pozycji o wiele wcześniej?
Również podłączam się do pytania,bo zdziwiło mnie to bardzo szczerze mówiąc że otworzyłeś w takim momencie shorta na AUD/USD.
Plan zakładał stopniowe budowanie pozycji S aż do 0,92 jeżeli cena by tam doszła.
Nie zawsze można mieć rację :) Narazie udało sie wyprowadzić pozycję w bezpieczne miejsce dosyć, z mniejszą ekspozycją i małym zyskiem z wyższych wejść. Tak długo jak h1 nie zamknie się powyżej 0,923 tak długo Aussie jest dla mnie "sell the rallies"
Szybsze wyjścia z pozycji niż zakładał plan to nic innego jak bardzo pro wzrostowe PA, teraz jeżeli dalej będzie spadać to mam nadal dużą ekspozycję na S przy mniejszym ryzyku w razie wybicia w górę, jeżeli zobaczymy ponowny test 0,92 to tam dołożę nowe Shorty, nie wcześniej.

Na tą chwilę pierwszy opór to 0,915 i zobaczymy jak tam cena zareaguje.

Kolejna ważna sprawa to Dzisiajesze dane o rynku pracy i jutrzejsze NFP ze stanów, na 2 tygodnie przed możliwością zmniejszenie luzowania to będą dane na które patrzą wszyscy.

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza...napisałbym coś o tych AUDUSD ale to mija się z celem - masz po prostu swój system i tyle. Ja bym nie otwierał tam gdzie Ty bo zrobili nowy HH ale to, że wiesz co robisz pokazałeś wynikami. Mam nadzieję, że utrzymasz to i już zawsze tak będzie. Poza tym miałeś wypocząć po konkursie a tego nie zrobiłeś - szkoda, oby nie miało to wpływu na Twoje decyzje - ja tam nie wiem jak się czujesz - ale mówię ogólnie bo są takie rzeczy jak standardowe procedury które są aksjomatami i mają rację nie ważne kim byśmy nie byli - w tym wypadku mówię o wypoczynku.

Do innych: wszelkie dyskusje raczej nie mają sensu odnośnie jego postępowania - to jest jego strategia a to, że jemu służy widać na wynikach. Ewenement...inni paplają ozorami a dzienników nie pokazują a tu nie dość, że wszystko jawne to jeszcze na dużych kwotach operuje.

Szacun i pozdrawiam, powodzenia!
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Above pisze:Wuza...napisałbym coś o tych AUDUSD ale to mija się z celem - masz po prostu swój system i tyle. Ja bym nie otwierał tam gdzie Ty bo zrobili nowy HH ale to, że wiesz co robisz pokazałeś wynikami. Mam nadzieję, że utrzymasz to i już zawsze tak będzie. Poza tym miałeś wypocząć po konkursie a tego nie zrobiłeś - szkoda, oby nie miało to wpływu na Twoje decyzje - ja tam nie wiem jak się czujesz - ale mówię ogólnie bo są takie rzeczy jak standardowe procedury które są aksjomatami i mają rację nie ważne kim byśmy nie byli - w tym wypadku mówię o wypoczynku.

Do innych: wszelkie dyskusje raczej nie mają sensu odnośnie jego postępowania - to jest jego strategia a to, że jemu służy widać na wynikach. Ewenement...inni paplają ozorami a dzienników nie pokazują a tu nie dość, że wszystko jawne to jeszcze na dużych kwotach operuje.

Do końca zarządzania kontem konkursowym jeszcze ponad 2 miesiące ;)
Znając tempo tego jak przebiegał kontakt w sprawie umowy to pewnie z 2-3 tygodnie potrwa od zamknięcia konta do przelewu pieniędzy więc wtedy będzie czas na całkowity odpoczynek od wykresu.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Above pisze:

W żadnym wypadku pytając o AUD/USD nie miałem na celu żadnego "ataku" ;)

Po prostu byłem ciekawy i zadałem pytanie,po to jest forum,bo zdaję sobie z tego sprawę że Wuza jest o wiele dalej niż ja jeśli chodzi o trading.Ja dopiero raczkuję a on tam już jakiś poziom osiągnął.
Wuza pisze: Plan zakładał stopniowe budowanie pozycji S aż do 0,92 jeżeli cena by tam doszła.
Nie zawsze można mieć rację :) Narazie udało sie wyprowadzić pozycję w bezpieczne miejsce dosyć, z mniejszą ekspozycją i małym zyskiem z wyższych wejść. Tak długo jak h1 nie zamknie się powyżej 0,923 tak długo Aussie jest dla mnie "sell the rallies"
Szybsze wyjścia z pozycji niż zakładał plan to nic innego jak bardzo pro wzrostowe PA, teraz jeżeli dalej będzie spadać to mam nadal dużą ekspozycję na S przy mniejszym ryzyku w razie wybicia w górę, jeżeli zobaczymy ponowny test 0,92 to tam dołożę nowe Shorty, nie wcześniej.
Dzięki za odpowiedź :D

No ciekawe jak cena zareaguje na ten opór,w sumie będzie to dosyć kluczowe.

A taka moja "psychologiczna" rada- Staraj się nie myśleć o tych 100 tyś,a jestem pewien że szybko ten poziom przejdziesz :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nemojimmy pisze:
Above pisze:

W żadnym wypadku pytając o AUD/USD nie miałem na celu żadnego "ataku" ;)

Po prostu byłem ciekawy i zadałem pytanie,po to jest forum,bo zdaję sobie z tego sprawę że Wuza jest o wiele dalej niż ja jeśli chodzi o trading.Ja dopiero raczkuję a on tam już jakiś poziom osiągnął.
Wuza pisze: Plan zakładał stopniowe budowanie pozycji S aż do 0,92 jeżeli cena by tam doszła.
Dzięki za odpowiedź :D

No ciekawe jak cena zareaguje na ten opór,w sumie będzie to dosyć kluczowe.

A taka moja "psychologiczna" rada- Staraj się nie myśleć o tych 100 tyś,a jestem pewien że szybko ten poziom przejdziesz :)

Nie odbieram takich pytań jako atak spokojnie ;)
Jestem świadomy tego, że wystawiając swoją gre w 100% na "pokaz" będą padać pytania wygodnie i mniej wygodne.
Jestem też świadomy tego, że nie każde moje wejście jest perfekcyjne, zdarzają się słabsze lub bardzo słabe, ostatnio częściej co tłumacze trochę aspektem psychologicznym i brakiem cierpliwości ale mam nadzieje nad tym popracować.

ODPOWIEDZ