Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
o 12 też wszedłem w longa na tej parze, ale mnie to pewnie jak zwykle na stopie wywali 

Aud/Usd ~
Żółta strefa będzie ważna tak długo jak nie zobaczymy zamknięcia h1 powyżej 0,907 ~
Ewentualne przebicie poziomu 0,91 otwiera drogę do testu szczytów z Sierpnia.
Sell limit przy 0,9064 został trafiony.
Żółta strefa będzie ważna tak długo jak nie zobaczymy zamknięcia h1 powyżej 0,907 ~
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wuza co do podejścia fundamentalnego, przy takich parach jak aud/usd, usd/cad, ndz/usd patrzysz tylko na fundamenty dolara lub euro, czy szukasz też fundamentów dla drugiej strony?
Grasz czasem na surowcach?
Edit:
Co myślisz o longu na EUR/AUD z poziomu 1.446 czyli najbliższej strefy S/D?

Grasz czasem na surowcach?
Edit:
Co myślisz o longu na EUR/AUD z poziomu 1.446 czyli najbliższej strefy S/D?

Można prosić o jakąś argumentacjeWuza pisze:Usd/Cad Long średnia cena 1,052. Grubsze wejście, ciaśniejszy stop.

Oparte na podstawie trendu wzrostowego na D1?
Przepraszam, że trochę późno.Wuza pisze:Dzisiaj na spokojnie ~
...
Aud/Usd aktualnie Short ze średnią ceną 0,9011 ~ Wcześniej Short z 0,9046 zamknięty na + 28.
...
Czy mógłbyś zdradzić co spowodowało zaskakująco precyzyjne wejście - "short 0,9046" z wt 03-09-2013 ? Wyszło Prawie co do pipsa.
Jakieś krótkie L/T?
Przypadek 

@ext3
Nie wiem czy tym kierował się Wuza, ale śmiem stwierdzić że były to pivot pointy, TP też się zgadza. W załączniku domniemany dowód
Nie wiem czy tym kierował się Wuza, ale śmiem stwierdzić że były to pivot pointy, TP też się zgadza. W załączniku domniemany dowód

"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"
trust512 pisze:@ext3

Usd/Cad zamknięty ~ +21 od średniej ceny ~
PBK Australi i czas spać )
Stan konta 98 461 $
PBK Australi i czas spać )
Stan konta 98 461 $
Analiza prawidłowa w 100%, sam miałem longa praktycznie 50 pipsów od samego dna i przeczekałem na przebicie.Wuza pisze:Aud/Usd ~
Tylko w głowie pojawia mi jedno pytanie,
skoro wiedziałeś , że kursy dojdą do sierpniowego szczytu to dlaczego pootwierałeś tyle krótkich pozycji o wiele wcześniej?
Sam będę szukał miejsca do zajęcia krótkiej pozycji, ale jeszcze kawałek wyżej, jak nie na pierwszym targecie to na drugim (kolor żółty).
Jeżeli popatrzeć na weekly to jeszcze jedna bariera zostaje do pokonania żeby AUD poszedł w górę, wręcz odleciał.
Pozdrawiam
P.S. jeżeli nie chcesz żebym wstawiał jakiekolwiek analizy to napisz, dziennik się czyta przyjemnie (szczególnie analizy)