PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota
Bardzo fajny sys. Z mojego punktu widzenia ma jednak powazna wade. Mianowicie miedzy 8.00 a 13.00 nie bardzo mam okazje usiasc przed kompem i skladac zlecenia. Od kilku dni bawie sie tym na demo. Przed wyjsciem do pracy skladam oczekujace zlecenia zgodne z kierunkiem Toptrend. Niestety zdaza sie ze ze do poludnia moje zlecenie realizuje sie a za chwile ten wskaznik zmienia kierunek. Nie bardzo wiem jak to obejsc.
Aby troche zwiekszyc bezpieczenstwo skladam dwa zlecenia:
a) Long 1 lot TP na 161% Fibo z szerokosci red boxa
b) Long 1 lot bez TP lub 261% Fibo.
dodatkowo oczywiscie SL.
I tak dla kilkunastu par walutowych kazdego ranka. Aby troche uproscic cala procedure i zaoszczedzic czas potrzebuje wskaznika ktory automatycznie podawalby poziomy fibo 161 i 261 dla szerokosci red boxa np gdzies w rogu wykresu bez koniecznosci kazdorazowego odmierzania tych poziomow metoda reczna. Czy jest takie narzedzie?
Aby troche zwiekszyc bezpieczenstwo skladam dwa zlecenia:
a) Long 1 lot TP na 161% Fibo z szerokosci red boxa
b) Long 1 lot bez TP lub 261% Fibo.
dodatkowo oczywiscie SL.
I tak dla kilkunastu par walutowych kazdego ranka. Aby troche uproscic cala procedure i zaoszczedzic czas potrzebuje wskaznika ktory automatycznie podawalby poziomy fibo 161 i 261 dla szerokosci red boxa np gdzies w rogu wykresu bez koniecznosci kazdorazowego odmierzania tych poziomow metoda reczna. Czy jest takie narzedzie?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
wskaznik nazywa sie fibos - jest w nim mozlwosc ustwienia ilosci barow wstecz. do chwili biezacej. uwaga po pojawieniu sie baru o wartosci wyzszej automatycznie przeskakuje na niego tak ze w sumie trzeba by potestowac.
Dodano po 2 godzinach:
powiem wam cos w zaufaniu i na ucho czemu ten system jest zajebiscie fajny. bo jak sie rano zlapie troche pieniedzy to potem juz jakos latwiej zarabiac wiecej
Dodano po 2 godzinach:
powiem wam cos w zaufaniu i na ucho czemu ten system jest zajebiscie fajny. bo jak sie rano zlapie troche pieniedzy to potem juz jakos latwiej zarabiac wiecej

-
- Bywalec
NASREDDIN ty musisz być pasjonatem tej szalonej gry!
dzisiaj przeczytałem caly Twój blog na temat Eagla.
Wskaźniki i automaty to jedno a Ty wkładasz Duszę w grę o nazwie FOREX.
Dzięki za posty, uzyskałem bardzo dużo info i mam nadzieję że wystarczy mi konsekwencji.
Nie życzę kasy bo ją masz ale każdego dnia radości z tej zabawy!
PASJA! PRACA! RRADOŚĆ!
dzisiaj przeczytałem caly Twój blog na temat Eagla.
Wskaźniki i automaty to jedno a Ty wkładasz Duszę w grę o nazwie FOREX.
Dzięki za posty, uzyskałem bardzo dużo info i mam nadzieję że wystarczy mi konsekwencji.
Nie życzę kasy bo ją masz ale każdego dnia radości z tej zabawy!
PASJA! PRACA! RRADOŚĆ!
"Znajdź powód, dla którego forex będzie twoją drogą do sukcesu"
Dlaczego na zalaczonym screenie zakres od 0 do 100% nie odpowiada red boxowi czyli faktycznemu zakresowi od min do max? powoduje to zafalszowanie poziomow docelowych wynikajacych z Fibo. Moze z backtestow wyszlo Tobie ze takie podejscie do zakresow jest wlasciwsze?Greg68E pisze:Jesli dorzucisz do tego fibonacci to dopiero jazda w 90% osiaga 150 ja otwieralem trzy pozycje, gdy pierwsz dobijala do 150 zamykalem ja na plusie a dla pozostalych dwoch przestawialem SL na cene zakupu, gdy druga dobijala do 170 zamykalem druga a SL trzeciej przestawialem na 150 gdy trzecia dobijala do 190 zapuszczalem automatyczne przestawianie SL automatem stepstopexpert w odleglosci 20 pipow....
Pozdrawiam
Greg, wlasciwie nie wiem co mam teraz napisac. Oczywiscie masz racje. Moja glowa myslala jedno, a reka pisala cos zupelnie innego. Wcale nie czepiam sie 1 pipsa niedokladnosci w odmierzaniu zniesien. Moje pytanie mialo dotyczyc redboxa. Mianowicie wydaje mi sie ze redbox powinien miec wysokosc rowna max-min, bez dokladek po 10 pips z kazdej strony. Oczywiscie wiem ze jest on rysowany automatycznie i u mnie wyglada dokladnie jak na Twoim screenie. Ale mysle ze odmierzanie zasiegow 161 itp powinno byc dokonywane od poziomow min i max . Tak wlasnie używa sie zniesien w czasie korekt w klasycznej AT. Co o tym myslisz?Greg68E pisze:powinno odpowiadac red box-owi, jesli tak nie jest to dlatego ze, ze wzruszenia reka mi zadrgala
moje podejscie bylo bardzo proste, wyszukanie najlepszej metody i w miare prostego instrumentu do okreslania TP i SL do tak prostego i "mechanicznego" systemu, ktory nawiasem piszac bez potwierdzen innych indykatorow moze dac troche w kosc. Jako ze jednym z moich ulubinych narzedzi jest Fibonacci wybor byl bardzo prosty, zauwaz ze nie ma tu ani zniesien ani formacji potrzebnych do przewidywania kierunku ruchu, tu jest tylko wyznaczenie TP i SL biorac pod uwage sredni zasieg ceny po wybiciu sie z kanalu. Mozesz ustawic staly TP np 50 albo 80 pipow ale mnie to nie zadowolilo, teraz czy ustawisz fibo na max i min a Twoj TP bedzie wynosil 190 czy ustawisz fibo na red box a Twoj TP bedzie wynosil 150 to chyba nie jest az tak istotne, wlasciwie to kwestia gustu a jak mawiali starozytni "de gustibus ..."
Pozdrawiam dubeltowo Greg
Pozdrawiam dubeltowo Greg