BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

movinghead
Gaduła
Gaduła

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

s_zadora pisze:
juliasent pisze:Zróbcie przysługę swoim klientom i dołączcie do dystrybucji platformy gotowe (i aktualizowane zestawy!) czyli "sets" instrumentów np. Waluty PLN, Waluty JPY, Waluty EUR, Waluty GBP, Waluty AUD, Waluty CAD, Obligacje, Akcje USA, Akcje GB, Akcje IT, Akcje FR, Akcje GPW, Indeksy USA, Indeksy EU, Indeksy Asia, Towary Metale, Towary Agro itp
movinghead pisze:a nie lepiej poszczegolnymi krajami ?
POLAND - FPL20, USDPLN, USDGBP...
U.S.A - FUS100, FUS30, EURUSD, USDGBP
Japan - JP225, JPYUSD itd ??
No właśnie...jak jest lepiej? ;)
Proponuję w tej sytuacji po prostu raz zainwestować kilka minut w stworzenie własnych zestawów walorów i zapisanie ich w platformie. Aby to zrobić, należy wybrać interesujące instrumenty które mają należeć do danego zestawu, następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy w oknie Rynek i z menu kontekstowego wybrać "Zestawy / Zapisz zestaw jako...". Wywołanie danego zestawu tą samą drogą - menu kontekstowe okna Rynek, wybór opcji Zestawy i następnie nazwę zestawu.
ano właśnie... :D zresztą po to też funkcja tworzenia własnych grup została dodana
ale jak ktoś zamiast pomyśleć za siebie kaze pomyslec komus... to wiecie..

ale.. uruchamiajac terminal w smartfonie juz takich opcji nie ma i tutaj akurat
takie grupowanie mogloby byc pomocne... no ale tak jak mowie
jak ktos korzysta z 1-2 walorow i sobie doda do menu oba to nie widze
w czym jest problem naprawde.. :)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Czy na BossaFx jest jakieś minimalne ograniczenie co do wielkości SL? Pytam o konto standardowe, to drugie mnie nie interesuje.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

jasonbourne pisze:Czy na BossaFx jest jakieś minimalne ograniczenie co do wielkości SL? Pytam o konto standardowe, to drugie mnie nie interesuje.
W większości przypadków nie ma. Wyjątki są w tabeli limitów:
http://bossafx.pl/fx/oferta/instrumenty/tabela_limitow/
i najczęściej dotyczą nocnych godzin handlu na mniej płynnych parach.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Panie Sebastianie,

czy kurs MQL (którykolwiek odcinek) przewiduje tworzenie kodu C# dla MT4? Chodzi mi o własne graficzne kontrolki (we wskaźniku lub EA) "pływające" lub zadokowane na wykresie - tylko z wykorzystaniem kodu WindowsForms / WPF, a nie kontrolek MQL (bo są brzydkie). Mój cel to coś w stylu BRE Smart Orders, ale bardziej rozbudowane, no i działające w BOŚ.
Na początek widziałabym taki kalkulator jak mają w BRE - standardowy jako wskaźnik niestety zajmuje mi miejsce na ekranie, a monitor mam bardziej szeroki niż wysoki, stąd przyczepione (i zwijalne) coś z boku dla mnie byłoby lepszym rozwiązaniem.

Jaki poziom klienta trzeba by mieć, aby otrzymać indywidualne konsultacje i fragmenty kodów z tej tematyki? VIP? Super VIP? Mam 100 tys. PLN albo 1 milion PLN zebrać i wtedy się zgłosić po poradę? To niestety trochę zajmie :(

A może ktoś z forum wie czy w PL są szkolenia PRAKTYCZNE (warsztaty) z zaawansowanego MQL + C#?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 13:29 przez juliasent, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

juliasent pisze: A może ktoś z forum wie czy w PL są szkolenia PRAKTYCZNE (warsztaty) z zaawansowanego MQL + C#?
Zapytaj luktoma (FxTech) - wiedzę ma, a o szkoleniach myślał już dłuższy czas temu więc myślę, że to będzie wchodziło w grę ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Raposo, thx za info, zobaczę co tam mają i czy mnie stać :)

Ale mam jeszcze pytanie do BOŚ. Czy przewidujecie migrację na MT5? Bo wtedy cały mój kod i umiejętności MQL4 do kosza pójdą. Jeśli tak, to o którym roku mówimy? 2014, 2015, 2016, 2020?

No i jeszcze czy będzie ten konkurs BossaFX 2013, bo to by mi mogło znacznie przyspieszyć przejście na VIP gdybym wygrała rywalizację VIP albo obie :)
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Pani Julio,
Przede wszystkim dziękuję za wszystkie Pani pytania i zgłaszane dotąd sugestie.
Co do szkoleń z MQL4 bardziej zaawansowanych niż związanych z omówieniem podstawowej składni języka to nie prowadzę ich już w formie cyklicznych spotkań, tylko indywidualnych konsultacji. Program i terminy takich szkoleń / konsultacji każdorazowo ustalam z zainteresowanymi klientami. Wynika to z faktu, że w praktyce są to szkolenia indywidualne lub prawie indywidualne (najwyżej kilka osób). Zainteresowanie nauką samodzielnego programowania w formie zaawansowanej nie jest po prostu tak duże, aby był sens robić to w formie cyklicznej. Dodatkowo zwykle różnych programistów, posiadających już jakieś doświadczenia, interesują często różne tematy. Usługa ta jest dostępna dla klientów z Pakietem VIP (http://bossafx.pl/fx/oferta/pakietvip/), chociaż przyznam że w ramach szkoleń koncentrujemy się na samym MQL4. Szkolimy z tworzenia automatów tradingowych (EA) dla MT4 a nie z programowania jako takiego.
Co do kalkulatora, to na chwilę obecną mogę podpowiedzieć korzystanie z wersji excelowej, jeśli nasz wskaźnik zajmuje zbyt dużo miejsca na wykresie.
juliasent pisze:Czy przewidujecie migrację na MT5? Bo wtedy cały mój kod i umiejętności MQL4 do kosza pójdą. Jeśli tak, to o którym roku mówimy? 2014, 2015, 2016, 2020?
Nie planujemy na chwilę obecną czegoś co można nazwać migracją (= bezwarunkowym zmuszeniem klientów do korzystania z innej platformy). Uspokajam zatem, umiejętności programistyczne powinny Pani jeszcze długo posłużyć. Zresztą dla programisty w pewnym momencie ma coraz mniejsze znaczenie w jakim języku musi kodować, także na pewno inwestycja w taką umiejętność w taki czy inny sposób powinna zaprocentować.
juliasent pisze:No i jeszcze czy będzie ten konkurs BossaFX 2013, bo to by mi mogło znacznie przyspieszyć przejście na VIP gdybym wygrała rywalizację VIP albo obie
Widzę że obserwowała Pani nasze dotychczasowe konkursy i ich formuła dość mocno się ugruntowała - skoro próbuje Pani nawet przewidywać ile będzie kategorii i ile w nich będzie do wygrania :)
Jednak w tym roku mamy inne pomysły na jesień i zimę, choć na razie konkretnych planów nie chciałbym zdradzać.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

s_zadora pisze:W większości przypadków nie ma.
Czyli rozumiem że jak zagram sobie na E/U z SL np. 5 pips sprawa w sądzie mi nie grozi? :wink: Przynajmniej nie ze strony Bossa? :wink:

Zauważyłem że ostatnio bardzo zmieniliście warunki, mniejsza wpłata minimalna, konta microloty, dźwignia chyba została znacząco zwiększona. W sumie to jest ciekawostka, ale tak mnie zastanowiło, dlaczego na koncie microloty jest dostępna większa dźwignia niż na koncie standard? Jak ktoś gra microloty, to przy wpłacie 1000 zł spokojnie mu wystarczy depozytu, natomiast na koncie standard ten 1000 zł to moim zdaniem jednak za mało żeby grać swobodnie, potrzebne jest co najmniej 3-5 koła żeby grać swobodnie 0,1 lota w zależności od systemu. Akurat na moje potrzeby w zupełności wystarczy dźwignia 1:100, ale tak mnie ciekawi po co na micro dźwignia 1:200?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:Czyli rozumiem że jak zagram sobie na E/U z SL np. 5 pips sprawa w sądzie mi nie grozi? Przynajmniej nie ze strony Bossa?
W tym wypadku u nas nie ma żadnych ograniczeń, a jeśli nawet u innych brokerów są to nie przypuszczam aby sądy chciały się takimi sprawami zajmować;)
jasonbourne pisze:Zauważyłem że ostatnio bardzo zmieniliście warunki, mniejsza wpłata minimalna, konta microloty, dźwignia chyba została znacząco zwiększona. W sumie to jest ciekawostka, ale tak mnie zastanowiło, dlaczego na koncie microloty jest dostępna większa dźwignia niż na koncie standard? Jak ktoś gra microloty, to przy wpłacie 1000 zł spokojnie mu wystarczy depozytu, natomiast na koncie standard ten 1000 zł to moim zdaniem jednak za mało żeby grać swobodnie, potrzebne jest co najmniej 3-5 koła żeby grać swobodnie 0,1 lota w zależności od systemu. Akurat na moje potrzeby w zupełności wystarczy dźwignia 1:100, ale tak mnie ciekawi po co na micro dźwignia 1:200?
Tutaj bardziej kompetentni w odpowiedzi będą nasi klienci, w tym także Ci obecni na forum, bo wprowadziliśmy tą zmianę m.in. pod ich wpływem. Tak było zresztą w wielu przypadkach zmian w naszej ofercie - dość wspomnieć hedging na temat zastosowań którego (lub ich braku) sam toczyłem tu zażarte dyskusje. Skończyło się tak, że po prostu znalazł się w ofercie. Podobnie było z mikrolotami i dźwignią 1:200. Kto ma ochotę - korzysta, kto uważa że to zbędne (np. ja osobiście) - nie korzysta.
Natomiast patrząc z perspektywy DM BOŚ to tylko i wyłącznie próba stworzenia oferty spełniającej jak najszersze wymagania traderów.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

s_zadora pisze: Tutaj bardziej kompetentni w odpowiedzi będą nasi klienci, w tym także Ci obecni na forum, bo wprowadziliśmy tą zmianę m.in. pod ich wpływem. Tak było zresztą w wielu przypadkach zmian w naszej ofercie - dość wspomnieć hedging na temat zastosowań którego (lub ich braku) sam toczyłem tu zażarte dyskusje. Skończyło się tak, że po prostu znalazł się w ofercie. Podobnie było z mikrolotami i dźwignią 1:200. Kto ma ochotę - korzysta, kto uważa że to zbędne (np. ja osobiście) - nie korzysta.
Natomiast patrząc z perspektywy DM BOŚ to tylko i wyłącznie próba stworzenia oferty spełniającej jak najszersze wymagania traderów.
Poproszę o zlikwidowanie limitu na maksymalną liczbę pozycji i zleceń oczekujących w rachunku mikro oraz wprowadzenie rynkowych swapów np. na eur/usd, wówczas skorzystam z oferty.

ODPOWIEDZ