BO & FBO
Re: BO & FBO

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
odczuwam wrażenie że rynek sam nie wiem gdzie chce iść , na tę chwilę zamknąłem wszystko i jeszcz raz analizuję, trochę pipsów nagrałem ale bardzi mi chodzi aby coś fajnego zagrać ale jak narazie robią roszady, sam jestem ciekawy co zrobią a może nić bo dzisiaj jakiś waznych danych nie ma ale gdzie muszą iść 

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Cisza przed burzą?odczuwam wrażenie że rynek sam nie wiem gdzie chce iść

eurgbp BE +7 odpuszczam bo niedługo do pracy

audchf BE +7
usdjpy nawet się trzyma
kupiłem nzdusd i gbpusd ale z tego drugiego zrezygnowałem bo za godzinke spadam i nie chciałem zostawiac dwóch niezabezpieczonych pozycji...
za 1,30h wazne dane dla usa wtedy pewnie sie ruszy... Fajnie bylo by byc po dobrej stronie bo po takiej konsoli moze byc ciekawe wybicie.
Tylkoze piatek ... i tak jest wlasnie z tym forexem jest tyle samo za jak i przeciw..
Tylkoze piatek ... i tak jest wlasnie z tym forexem jest tyle samo za jak i przeciw..
Mam dwa pytania do autora tematu lub osób, które stosują BO jako podstawy tradingu.
1. Rozumiem, że teorię dalej opieracie na Mighty One lub Thorezie. Padło tam nie raz stwierdzenie, że BO, FBO i ZL są wszystkim na forexie. Bez tego nie byłoby niczego i tylko to wystarcza do gry. Czy po x czasu praktyki i rozumienia tego na swój własny sposób dalej tak uważacie?
2. Często mowa jest o FBO jako zaprzeczenie BO. Inaczej mówiąc, skoro cena nie idzie w jedną stronę (FBO) to musi iść w drugą stronę (BO). A co, kiedy następują kolejne FBO, godzina po godzinie, i kiedy każdy z nich ma knot dłuższy od poprzedniego?
Coś w tym stylu (akurat nie chodzi mi o sugerowanie, że ma spadać. Taki przykład na wykresie mi się trafił).

Zaznaczone obszary.
EURJPY 25 sierpień. TF 1H.
1. Rozumiem, że teorię dalej opieracie na Mighty One lub Thorezie. Padło tam nie raz stwierdzenie, że BO, FBO i ZL są wszystkim na forexie. Bez tego nie byłoby niczego i tylko to wystarcza do gry. Czy po x czasu praktyki i rozumienia tego na swój własny sposób dalej tak uważacie?
2. Często mowa jest o FBO jako zaprzeczenie BO. Inaczej mówiąc, skoro cena nie idzie w jedną stronę (FBO) to musi iść w drugą stronę (BO). A co, kiedy następują kolejne FBO, godzina po godzinie, i kiedy każdy z nich ma knot dłuższy od poprzedniego?
Coś w tym stylu (akurat nie chodzi mi o sugerowanie, że ma spadać. Taki przykład na wykresie mi się trafił).

Zaznaczone obszary.
EURJPY 25 sierpień. TF 1H.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
Czy to aby na pewno jest 25 sierpnia tf h1? Bo ja czegoś takiego u siebie nie widzę.
Wiem, że u różnych brokerów różni się wygląd świec, ale żeby aż tak? Swoją drogą jak wrzucasz screena to fajnie jakby było widać czas + cene, dużo lepiej i przejrzyściej to wygląda
Pozdrawiam
Wiem, że u różnych brokerów różni się wygląd świec, ale żeby aż tak? Swoją drogą jak wrzucasz screena to fajnie jakby było widać czas + cene, dużo lepiej i przejrzyściej to wygląda

Pozdrawiam
chihuahua tak cały czas uważam, żę BO, FBO to jest caly FX, wchodzą pewnie jeszcze inne szczegóły ale BO i FBO wynika z tego jak chodzi rynek. Niby dwa słowa ale przyznam Ci nie jest to takie proste ale może stać się proste i naprawdę można nie tracić już na FX ale wydaje mi się że potrzeba na to kilka ładnych lat i cierpliwości i tak każdy musi sam dojść do wszystkie i sam to zrozumieć.
Z drugiej strony ten Twój rysunek nic nie mówi, ciężko w jakiś sposób go zanalizować. Bo i FBO obowiązuje na każdym TFie więc ogólnie trzeba aby przegląd zrobić z różnych TFów i zobaczyć w jakim kierunku cena idzie. Jeżeli idzie w danym kierunku to wg mnie po drodze może robić różne bajery dla zmyłki ale ważne jest aby wiedzieć gdzie idzie cena oraz w jakim TFie Ty się poruszasz ja niigdy aktualnie nie patrzę na 1 tf w sumie analizuję wszystkie od W1 do M1.
Ja pozmaykałem wszystkow na weekend a jak widzę nie potrzebnie ruszyli z kopyta w nowym miesiącu. No nic zaraz bierzemy się za jakieś analizy i może coś się znajdzie
Pwodzenia na ten tydzień, all
EDIT:
A jeszcze wracając do tematu, samo okreslenie kierunku nie ma jeszcze tak dużego znaczenia chociaż jest bardzo ważne. Zobaczcie, dałbym wszystkie pieniądze na longa na usd/jpy i na sell na eur/aud, eur/nzd jednak mimo iż w miarę przewidziałem kierunek i to co chcą zrobić nie dało mi prawie żadnego zysku. A dzisiaj patrzę na wykresy i aż mnie ściska bo to co chciałem aby zrobili w czwartek i piątek zaczęli robić dzisiaj, więc cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Ja po prostu czuję że jestem już bliski tego co chciałbym u mieć robić jednak ten chyba ostatni krok jest najtrudniejszy do przeskoczenia. Mam nadzieję że go niedługo przeskoczę
Z drugiej strony ten Twój rysunek nic nie mówi, ciężko w jakiś sposób go zanalizować. Bo i FBO obowiązuje na każdym TFie więc ogólnie trzeba aby przegląd zrobić z różnych TFów i zobaczyć w jakim kierunku cena idzie. Jeżeli idzie w danym kierunku to wg mnie po drodze może robić różne bajery dla zmyłki ale ważne jest aby wiedzieć gdzie idzie cena oraz w jakim TFie Ty się poruszasz ja niigdy aktualnie nie patrzę na 1 tf w sumie analizuję wszystkie od W1 do M1.
Ja pozmaykałem wszystkow na weekend a jak widzę nie potrzebnie ruszyli z kopyta w nowym miesiącu. No nic zaraz bierzemy się za jakieś analizy i może coś się znajdzie

Pwodzenia na ten tydzień, all
EDIT:
A jeszcze wracając do tematu, samo okreslenie kierunku nie ma jeszcze tak dużego znaczenia chociaż jest bardzo ważne. Zobaczcie, dałbym wszystkie pieniądze na longa na usd/jpy i na sell na eur/aud, eur/nzd jednak mimo iż w miarę przewidziałem kierunek i to co chcą zrobić nie dało mi prawie żadnego zysku. A dzisiaj patrzę na wykresy i aż mnie ściska bo to co chciałem aby zrobili w czwartek i piątek zaczęli robić dzisiaj, więc cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Ja po prostu czuję że jestem już bliski tego co chciałbym u mieć robić jednak ten chyba ostatni krok jest najtrudniejszy do przeskoczenia. Mam nadzieję że go niedługo przeskoczę

ja już chyba na dzisiaj kończę, nadal nie moge przeboleć bo w piątek miałem 4 pozycje otwarte na longa ale dzisiaj jedna nie chcę kusić i nie czekam do TP (ale na 90% tam dojdą pytanie czy po korekcie czy bez, ja wziąłem co moje).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam to samo. Nie zamykam jeszcze. Niestety gram z telefonu w pracy. Gdzie miales TP?
EDIT: Teraz dopieto zobaczylem twoje TP
wyszedlem jednak
EDIT: Long na eurusd. Jadą do gory czy mi sie wydaje? 30 pips do TP1
EDIT: Teraz dopieto zobaczylem twoje TP

EDIT: Long na eurusd. Jadą do gory czy mi sie wydaje? 30 pips do TP1
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 12:49 przez bfx, łącznie zmieniany 2 razy.