DayTrading: Piątek 30.08.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 sie 2013, 00:00

Wzrost
8
24%
Bez zmian
9
27%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 30.08.2013

Nieprzeczytany post autor: Adam »

xPabloo pisze:
Kusus pisze:Niezdecydowanie na rynku. Chyba nie ma sensu dzisiaj grac.
czyli dzień jak codzień :P
Dlaczego ? mozesz skalpować to codziennie bdziesz miał okazje. Zależy od stylu gry . W tym tygodniu wtorek był bardzo dobry +150pip tyle wystarczy na cały tydzień (oczywiście dla mnie)
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

Ile razy juz tak bylo ze na koniec miesiaca bylo powolne opadanie nawet w ostatni dzien a po wejsciu amerykanow 250 p w gore. Mam jakies nieodparte wrazenie patrzac na dzienne swieczki na edku i kablu ze tak wlasnie dzis bedzie.[/quote]

Obyś się mylił szkoda mojej eseczki by mi było.
Co prawda i tak wydaje mi się że ten spadek to już pod QE jest i raczej poziomu 1.34 szybko nie zobaczymy chyba ze USA nie przykręci kraniku to edward poszybuje na wyższe poziomy...
Co do Syrii to Obama sam rok temu powiedział że jak ktoś użyje broni chemicznej to jego wojska się tam pofatygują - w Syrii jest ropa :P jedyne co ich powstrzymuje to Rosja, aczkolwiek myślę że nie bez powodu te ich BATTLESHIPy tam płyną, a jak wszyscy wiemy nic tak nie napędza gospodarki jak wojna (nie na swoim podwórku).[/quote]
Byczki ropne już podpływają :mrgreen: złoto też może skorzystać :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

xPabloo pisze:
Kusus pisze:
Kundziu pisze:Witajcie.
Może przed wejściem USA zrobią szybkiego nurka na EU do 1.3200 i odbiją? (koniec miesiąca)
Czort jeden wie.
Ile razy juz tak bylo ze na koniec miesiaca bylo powolne opadanie nawet w ostatni dzien a po wejsciu amerykanow 250 p w gore. Mam jakies nieodparte wrazenie patrzac na dzienne swieczki na edku i kablu ze tak wlasnie dzis bedzie.
Co prawda i tak wydaje mi się że ten spadek to już pod QE jest i raczej poziomu 1.34 szybko nie zobaczymy chyba ze USA nie przykręci kraniku to edward poszybuje na wyższe poziomy...
Co do Syrii to Obama sam rok temu powiedział że jak ktoś użyje broni chemicznej to jego wojska się tam pofatygują - w Syrii jest ropa :P jedyne co ich powstrzymuje to Rosja, aczkolwiek myślę że nie bez powodu te ich BATTLESHIPy tam płyną, a jak wszyscy wiemy nic tak nie napędza gospodarki jak wojna (nie na swoim podwórku).
W Syrii nakurat ropy nie ma (jedynie rurociagi z gazem przez nią idą) ale masz rację QE nie dało nic więc trzeba gospodarkę podkręcić starym sprawdzonym sposobem a że przy okazji bedzie parę trupów kto sie tym przejmuje
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

Adam pisze:
Kusus pisze:
Może przed wejściem USA zrobią szybkiego nurka na EU do 1.3200 i odbiją? (koniec miesiąca)
Czort jeden wie.
Ile razy juz tak bylo ze na koniec miesiaca bylo powolne opadanie nawet w ostatni dzien a po wejsciu amerykanow 250 p w gore. Mam jakies nieodparte wrazenie patrzac na dzienne swieczki na edku i kablu ze tak wlasnie dzis bedzie.
Wczoraj próbowałem ale SL zaliczyłem dzisiaj tez spróbuję taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny
Witam, też tak myślę, że możemy w górę poszybować i dlatego 3 minuty temu wsiadłem do windy na edzie 1,3237 i kablu 1,5481.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

co kabelek zrobi ?????

przepięknie ustawiony jest do dalszych spadków.

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

Adam pisze:[Spoiler]
xPabloo pisze:
Czort jeden wie.
Co do Syrii to Obama sam rok temu powiedział że jak ktoś użyje broni chemicznej to jego wojska się tam pofatygują - w Syrii jest ropa :P jedyne co ich powstrzymuje to Rosja, aczkolwiek myślę że nie bez powodu te ich BATTLESHIPy tam płyną, a jak wszyscy wiemy nic tak nie napędza gospodarki jak wojna (nie na swoim podwórku).
W Syrii nakurat ropy nie ma (jedynie rurociagi z gazem przez nią idą) ale masz rację QE nie dało nic więc trzeba gospodarkę podkręcić starym sprawdzonym sposobem a że przy okazji bedzie parę trupów kto sie tym przejmuje[/quote]

[/Spoiler]

Z moich informacji wynika, że jest tam ropa, nie są to jakieś wspaniałe złoża, ale są...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo1 pisze:co kabelek zrobi ?????

spadków? :shock: :mrgreen: :564:

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p611693
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

http://www.zerohedge.com/news/2013-08-2 ... es-creamed

coś o tak zwanym tajmingu ; ) i końcach sesji europejskiej ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:
Bemowo1 pisze:co kabelek zrobi ?????

spadków? :shock: :mrgreen: :564:

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p611693
dobrze wiedzieć o TL, ale PA jest po stronie spadków
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

na kablu miesięczne układają się w coś na kształt gwiazdy porannej; na edku jest testowanie lipcowego młotka, być może jeszcze go we wrześniu potestują mocniej, nie wiem :) kangur miesięczny to jakby przygotowanie do tworzenia trzeciej nogi gwiazdy porannej, ale równie dobrze mogą zlecieć jeszcze z 5 figur, choć wskaźniki dość mocno wychłodzone...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany