.. czyli czekasz na wojne hehe ?Tomasz196407 pisze: sytuacja zmien się jak w kalejdoskopie.... niestety jak dla mnie dzisiaj za mało krwi.

zwłaszcza na edku zmienność jak angielskiego flegmatyka
.. czyli czekasz na wojne hehe ?Tomasz196407 pisze: sytuacja zmien się jak w kalejdoskopie.... niestety jak dla mnie dzisiaj za mało krwi.
Fakt, tak było często... ale takie pisanie niec nie wnosi poza przypomnieniem, że nie można mieć 100% pewności i grać bezpiecznie.... a imożna na to patrzeć też inaczej... wtedy Grubasy mieli długie pozycje... teraz mogą grać na spadki bo to przecież oni rysują trendy... jak przebije 1.32 w dół to przepaść i potem powiemy żę AT to pokazała. Tyle razy pukaliśmy koło 1.34 i okazje do trwałego puknięcia były... że mogli się przekręcić na spadki (długi okres pod szczytem = dystrybucja). Ale kto wie... jak szarpną w ciągu tygodnia na 1.37 też się nie zająkną anale ale napiszą, że wsparcie 1.32 się obroniło a może QE jednak będzie mniej/później ograniczane albo dobre dane europy + jakaś inflacje etcKusus pisze:Ile razy juz tak bylo ze na koniec miesiaca bylo powolne opadanie nawet w ostatni dzien a po wejsciu amerykanow 250 p w gore. Mam jakies nieodparte wrazenie patrzac na dzienne swieczki na edku i kablu ze tak wlasnie dzis bedzie.Kundziu pisze:Witajcie.
Może przed wejściem USA zrobią szybkiego nurka na EU do 1.3200 i odbiją? (koniec miesiąca)
Czort jeden wie.
xPabloo pisze:Obyś się mylił szkoda mojej eseczki by mi było.Kusus pisze:Ile razy juz tak bylo ze na koniec miesiaca bylo powolne opadanie nawet w ostatni dzien a po wejsciu amerykanow 250 p w gore. Mam jakies nieodparte wrazenie patrzac na dzienne swieczki na edku i kablu ze tak wlasnie dzis bedzie.Kundziu pisze:Witajcie.
Może przed wejściem USA zrobią szybkiego nurka na EU do 1.3200 i odbiją? (koniec miesiąca)
Czort jeden wie.
Co prawda i tak wydaje mi się że ten spadek to już pod QE jest i raczej poziomu 1.34 szybko nie zobaczymy chyba ze USA nie przykręci kraniku to edward poszybuje na wyższe poziomy...
Co do Syrii to Obama sam rok temu powiedział że jak ktoś użyje broni chemicznej to jego wojska się tam pofatygują - w Syrii jest ropajedyne co ich powstrzymuje to Rosja, aczkolwiek myślę że nie bez powodu te ich BATTLESHIPy tam płyną, a jak wszyscy wiemy nic tak nie napędza gospodarki jak wojna (nie na swoim podwórku).
Obama powiedział A więc musi powiedzieć B a B to bombowceCiapul pisze:ciekawy cytat ws syrii, który pokazuje że sytuacja jest patowa :
przeciwko prezydentowi syrii assadowi jest ameryka, po jego stronie – rosja, przeciwko jest arabia saudyjska, „za” – iran; z assadem walczy al-kaida – z którą walczą amerykanie, po stronie rebeliantów stoi turcja, która niespecjalnie lubi się z arabią saudyjską.
każdy dostanie po jednej i się pustynia powiększyCiapul pisze:a na kogo wysle te bombowce ? na assada czy walczącą z nim al-kaide ?
zabije dwie muchy jednym strzałemCiapul pisze:a na kogo wysle te bombowce ? na assada czy walczącą z nim al-kaide ?
A po co zajmować się prognozami czy wróżeniem? Od tego są meteorolodzy lub wróżki.Głupol pisze:Tak zawsze jest , najlepiej analitykom mówi sie o tym co już miało miejsce , zajebiscie dopasowują ideologie do wydarzen które są już historią , dokładnie jak nasi trenerzy piłki nożnej w przerwie meczu rysują na tablicy wydarzenia z boiska i wmawiaja , ze to tak miało być , ze to było zaplanowane .
Najgorsze są prognozy które mówia , albo albo ,..... prognoza bez sensu bo to ,ze bedzie albo albo kazdy beton wie , a jezeli zapytac kogos o konkret w konkretnej sytuacji..... " no zobaczymy , jak sie to rozwinie i takie banialuki " .
Jest tylko jedna skuteczna metoda o której mówil Atlanticos .... odpowiednia wielkosc pozycji do depozytu i nie stop loss tylko hedge dajacy szanse na ten drugi scenariusz z pseudoprognozy , ktory sie rozegra tylko w drugiej kolejnosci
pozdrawiam
zwłaszcza na edku zmienność jak angielskiego flegmatyka[/quote]Bemowo1 pisze:.. czyli czekasz na wojne hehe ?Tomasz196407 pisze: sytuacja zmien się jak w kalejdoskopie.... niestety jak dla mnie dzisiaj za mało krwi.