BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

t-time
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BOSSAFX

Post autor: t-time »

Kolejna awaria w BossaFX? pomiędzy 20:40 a 20:47 brak połączenia i dostępu do notowań, na wykresie m.in. EURUSD 7 minutowa luka.

petronelli
Bywalec
Bywalec

Post autor: petronelli »

Aż szkoda takiego dobrego biura jakim było zanim stało sie MM , to co wyprawiaja na Fx to zakrawa o porównanie z XTB z czasów "świetnosci" tego brokera ,może przyczyna tkwi w tym że w Bossie FX są ludzie którzy byli w XTb?
Rozłaczania platformy, rekwotowania aż czasami trudno sie doliczyć ile ich było ! , Zlecenie w jest w trakcie przetwarzania -pernamentny standardzlecenie , zlecenie oczekujące wchodzace po kilku minutach???? Na początku wejścia Bossy w Forex był podnoszony temat czy aby dobrej opinii biura działajacego na GPW nie zepsują powyższymi trikami na Forex i jak widac zmierza to w tym kierunku . ZDECYDOWANIE ODRADZAM TEGO BROKERA FOREX !!!

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Post autor: Jones »

t-time pisze:Kolejna awaria w BossaFX? pomiędzy 20:40 a 20:47 brak połączenia i dostępu do notowań, na wykresie m.in. EURUSD 7 minutowa luka.
potwierdzam :evil:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

t-time pisze:Kolejna awaria w BossaFX? pomiędzy 20:40 a 20:47 brak połączenia i dostępu do notowań, na wykresie m.in. EURUSD 7 minutowa luka
Niestety, rzeczywiście wystąpiła u nas wczoraj awaria w tych godzinach. Wszystkich poszkodowanych przepraszamy i prosimy o składanie ewentualnych reklamacji.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: juliasent »

@Broker
Polecam moim brokerom wdrożenie rozwiązań dostępnych w BRE ECN dot. komunikacji z userami na platformie MT4. Subskrybuję:
+ analizy techniczne
+ analizy makro
+ promocje
+ szkolenia
+ info o nowościach

Potem dostaję automatycznego popupa i nie muszę wchodzić na zakładkę news (przebijając się przez setki wiadomości w poszukiwaniu raportu porannego/dziennego/popołudniowego, który nie wiadomo kiedy się ukaże), nie muszę patrzeć czy są nowe szkolenia, ZMIANY W REGULAMINACH.
A BRE Smart Orders to klasa sama w sobie. Zwłaszcza kalkulator, który nie zajmuje mi cennej przestrzeni na ekranie, gdy tego nie chcę.

Wszystko pod ręką w miejscu, w którym pracuję, czyli w MT4. Bo ani pokój inwestora (XTB), ani strona (BOŚ) nie są miejscami mojej pracy i najchętniej bym tam wcale nie zaglądała (oprócz oczywiście zlecenia przelewu zysków na konto).

Odnośnie szkoleń, to w BRE po rejestracji mam od razu możliwość dodania terminu do MS Outlook (odpowiedni plik do ściągnięcia, nie jest zapewne problemem dla informatyków BOŚ czy XTB przygotowanie takiego pliku w odpowiednim formacie).

To tyle w temacie wyrażania potrzeb przez klientów.

-- sob 24-08-2013, 17:24 --

Witam,

wiadomo już coś na temat tego, czy w tym roku będzie konkurs BossaFX?
Interesuje mnie zwłaszcza ranking VIP (10 tys. PLN na start).

-- sob 24-08-2013, 17:25 --

@admini
Na żadnym forum nie widziałam tak bezsensownego doklejania nowych wiadomości do poprzednich. Wychodzi na to, że najlepiej sobie założyć drugie konto, wpisać "." (kropkę) a potem z pierwszego napisać właściwą odpowiedź.

Co za bezsens!
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

petronelli pisze:Aż szkoda takiego dobrego biura jakim było zanim stało sie MM , to co wyprawiaja na Fx to zakrawa o porównanie z XTB z czasów "świetnosci" tego brokera ,może przyczyna tkwi w tym że w Bossie FX są ludzie którzy byli w XTb?
Rozłaczania platformy, rekwotowania aż czasami trudno sie doliczyć ile ich było ! , Zlecenie w jest w trakcie przetwarzania -pernamentny standardzlecenie , zlecenie oczekujące wchodzace po kilku minutach???? !
Fundamentalny i podstawowy problem bankowości w Polsce jest jeden...
Nie ma problemu w tym że BOŚ jest MM,
Problem patrząc szerzej polega na tym,aby umożliwić bardziej zaawansowanym inwestorom udostępnić prawdziwy ECN,a jeszcze bardziej zaawansowanym dostęp do rynków regulowanych...,nie jak jest w WBK przez maklera...,udostępnia się do rynków finansowych światowych// ponieważ w danym momencie jak potrzebujemy,maklerowi zwyczajnie zachce się na stronę...
A techniczne możliwości już są ,np. CFTC zatwierdza Bloomberg jak SEF Pierwszy na świecie.
BloombergSEF LLC jest pierwszą platformą obrotu finansowego, otrzymała zatwierdzenie przez regulatora amerykańskiego, towaru prowizji futures, aby funkcjonować jako instrumentu realizacji wymiany (SEF).

Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: juliasent »

Moja propozycja dla wszystkich moich brokerów.
Macie w ofercie sporo instrumentów (jedni więcej, drudzy mniej). Jednocześnie instrumenty są pogrupowane w bezsensowny marketingowy sposób (forex1, forex2, emerging55, indices&comm4567, futures55) gdzie mąka jest w jednej grupie z NASDAQ100 i inne bzdury, które może łatwiej wam obsługiwać, ale klientom to przeszkadza.

Zróbcie przysługę swoim klientom i dołączcie do dystrybucji platformy gotowe (i aktualizowane zestawy!) czyli "sets" instrumentów np. Waluty PLN, Waluty JPY, Waluty EUR, Waluty GBP, Waluty AUD, Waluty CAD, Obligacje, Akcje USA, Akcje GB, Akcje IT, Akcje FR, Akcje GPW, Indeksy USA, Indeksy EU, Indeksy Asia, Towary Metale, Towary Agro itp.

Podział jest funkcjonalny i pozwala w łatwy sposób wyszukać odpowiedni instrument na liście Martket Watch. Klienci wrzuci np. Waluty AUD i nie będzie musiał godzinami szukać odpowiedniej pary na liście.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

juliasent pisze:
@admini
Na żadnym forum nie widziałam tak bezsensownego doklejania nowych wiadomości do poprzednich. Wychodzi na to, że najlepiej sobie założyć drugie konto, wpisać "." (kropkę) a potem z pierwszego napisać właściwą odpowiedź.

Co za bezsens!
Zapobiega to bezsensownemu spamowi postami ktory właśnie byś zrobił, nie ma absolutnie żadnej różnicy z punktu widzenia czytającego czy twoja wiadomość będzie w jednym poście odseparowana stosowną adnotacją czy w dwóch/trzech

movinghead
Gaduła
Gaduła

Post autor: movinghead »

juliasent pisze:Moja propozycja dla wszystkich moich brokerów.
Macie w ofercie sporo instrumentów (jedni więcej, drudzy mniej). Jednocześnie instrumenty są pogrupowane w bezsensowny marketingowy sposób (forex1, forex2, emerging55, indices&comm4567, futures55) gdzie mąka jest w jednej grupie z NASDAQ100 i inne bzdury, które może łatwiej wam obsługiwać, ale klientom to przeszkadza.

Zróbcie przysługę swoim klientom i dołączcie do dystrybucji platformy gotowe (i aktualizowane zestawy!) czyli "sets" instrumentów np. Waluty PLN, Waluty JPY, Waluty EUR, Waluty GBP, Waluty AUD, Waluty CAD, Obligacje, Akcje USA, Akcje GB, Akcje IT, Akcje FR, Akcje GPW, Indeksy USA, Indeksy EU, Indeksy Asia, Towary Metale, Towary Agro itp.

Podział jest funkcjonalny i pozwala w łatwy sposób wyszukać odpowiedni instrument na liście Martket Watch. Klienci wrzuci np. Waluty AUD i nie będzie musiał godzinami szukać odpowiedniej pary na liście.
a nie lepiej poszczegolnymi krajami ?

POLAND - FPL20, USDPLN, USDGBP...

U.S.A - FUS100, FUS30, EURUSD, USDGBP

Japan - JP225, JPYUSD itd ??

Zreszta nie rozumiem tego zastrzeżenia, mnie tam to nie robi problemu jak sa pogrupowane i tak uzywam 1-2 walorow i ich sie trzymam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

juliasent pisze:Zróbcie przysługę swoim klientom i dołączcie do dystrybucji platformy gotowe (i aktualizowane zestawy!) czyli "sets" instrumentów np. Waluty PLN, Waluty JPY, Waluty EUR, Waluty GBP, Waluty AUD, Waluty CAD, Obligacje, Akcje USA, Akcje GB, Akcje IT, Akcje FR, Akcje GPW, Indeksy USA, Indeksy EU, Indeksy Asia, Towary Metale, Towary Agro itp
movinghead pisze:a nie lepiej poszczegolnymi krajami ?
POLAND - FPL20, USDPLN, USDGBP...
U.S.A - FUS100, FUS30, EURUSD, USDGBP
Japan - JP225, JPYUSD itd ??
No właśnie...jak jest lepiej? ;)
Proponuję w tej sytuacji po prostu raz zainwestować kilka minut w stworzenie własnych zestawów walorów i zapisanie ich w platformie. Aby to zrobić, należy wybrać interesujące instrumenty które mają należeć do danego zestawu, następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy w oknie Rynek i z menu kontekstowego wybrać "Zestawy / Zapisz zestaw jako...". Wywołanie danego zestawu tą samą drogą - menu kontekstowe okna Rynek, wybór opcji Zestawy i następnie nazwę zestawu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ