BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Jak popatrzymy po wysokich interwałach, gdzie jesteśmy i co robimy, nie byłym pewien wzrostów, może korekty, ale to też dziś nie pewne... :P W1 muszą wyżyłować, by zacząć cykl spadków :) cóż za zbieg okoliczności z tą Syrią... miejsce na wykresie i jazda z wojną... przypadek? nie sądzę :) Nie mamy dziś nic ważnego więc nastroje wojenne powinny ściągać edka w dól, tym bardziej, że jest koniec miesiąca, nierozstrzygnięty atak na syrię, a zyski trzeba by w niepewnych czasach pozbierać za sierpień :)
na h4 uklepaliśmy baze, pytanie pod który kierunek jest ona tworzona :D
1,2800 to jest rejon do wyzerowania, i nie wiem czy tam nie zmierzamy, jak dla mnie cel na przyszły miesiąc całkiem realny.
Sam siedzę na low wczorajszym z Lką i liczę na korektę, ale czy wyłamią się UP, mam co raz mniejsze wątpliwości, za dużo jest na nie.....

Nadzieja na forexie i daleki stop. Zawsze mi się to z tym kojarzy :)
http://www.youtube.com/watch?v=KmoBsNz_fgY

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

w pełnie zgadzam się z Damfry, ja liczyłem na sell na edku ale nie miałem jakoś okazji wejścia ale w longi nie ładowałbym się, możę i zrobią korektę ale równie dobrze mogę zesrać się dół jak ta lala, tak więc życie nadzieją to szybko droga do MC, przerabiałem to.
Ja dzisiaj za dużo nie zamierzam grać siedzę w eur/aud i eur/nzd na sell dzisiaj dołożyłem może jeszcze spórbuje longi na usd/jpy.
Ale ogólnie ja widzę tak gbp/jpy na sell jeżeli usd/jpy long to mogą się ostro zesrać na kablu a co za tym idzie i na edziu bo eur.gbp wygląda ostro spadkowo.
Ale to tylko takie szybkie analizy z kilku wukresów wynika z tego jakby edzio miał się ostro zesrać a co będzie hmm fx pokaze
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bfx zobaczyłem dopiero Twoje eur/gbp jak bym nie grał tego ale to moja opinia, miejsce słabe wg mnie chcą jechać w dół, tak więc lekką korektę mogą robić ale widać wyraźnie że chcą spadać lepiej czekać na korektę i ładować sell wczoraj chwilę siedziałem w eur/gbp na sell ale jakoś wyszedłem bo ta para mi nie słuzy a co za dużo to nie zdrowo.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

czerwinek pisze:w pełnie zgadzam się z Damfry, ja liczyłem na sell na edku ale nie miałem jakoś okazji wejścia ale w longi nie ładowałbym się, możę i zrobią korektę ale równie dobrze mogę zesrać się dół jak ta lala, tak więc życie nadzieją to szybko droga do MC, przerabiałem to.
e
Napisz Czerwieniek jak to widzisz co przemawia za S teraz .. dlaczego wg ciebie S jest bardziej prawdopodobne niz L?
Ja to widzialem tak Trend wzrostowy (przynajmniej H4 wyzsze gorki )..
Nie doszlismy do Strefy down W1 gdzie spodziewal bym sie wiekszego odreagowania...
Nie zrobione nigdzie setup pod sell na wyzszych interwalach (byc moze sie tworzy ale jak dotychczas czegos takiego niezauwazylem)

Malo tego jak na obecna chwile ciagle widze L bez potwierdzenia nizej(nizsze interwaly) jeszcze ale nie gral bym S jak narazie szukal bym L.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Jat am gram tylko na podstawie S/D i powiem Ci w skrócie... Longi przegrały w pierwszy momencie gdy cena doszła 1,3408 (cena weszła w silny obszar sprzedaży)
drugim etapem przegranych byków, było FBO na które gracie, a o dziwo nie widzisz....
trzecią i kolejną porażka było stracenie poziomu 1,333 jako wsparcie i poziom popytu.
4 porażką jest i będzie utracenie kolejnego poziomu na którym się właśnie znajdujemy....
Ja trzymam trejd licząc wyłącznie na korektę, nic więcej ale mój poziom jest mało atrakcyjny ponieważ cena już tu była 3x!kolejnego ataku na low zwyczajnie nie wytrzyma i obsra sie po majtkach.....
Jak mi wybija pozycje dziś juz nie gram.... zleceń na weekend nie zostawiam, byc może będzie atak na syrie i spora luka :)
Sytuacja się rozwiąże dopiero gdy wyjdą z bazy którą klepią... Londyn załadował się nisko, więc jest szansa że będą robić korektę na którą licze. Trzeba obserwować i czekać, trudny orzech rynek ma do rozgryzienia i nie jeden straci tu zęby :D

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Ja licze na up- nie na korekte, licze, ze pojda wyzej rynek pokaze...
Wg tego co widze - a juz pisalem ze Fbo i bo jest dla mnie teraz tylko sygnalem do wejscia na nizszym interwale -lub sygnalem podpowiadajcym- nie ma jeszcze opcji na sell ciagle i uparcie widze bui..
A co do S/d to wydaje mi sie wlasnie ze sie wybronilo .

Jezeli przebijaemy poziom 3254 bedzie otwarta droga do gory

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Mimo sprzecznosci analiz moim zdaniem trzeba grac to co sie widzi samemu ewentualna strata lub zysk wtedy, bedzie tylko i wylacznie nasza zasluga lub kolejny krokiem do madrosci :) Grunt to patrzec na swoje analizy i pilnowc wlasnego sytemu - jezeli nie bedzie szlo wtedy system mozna poprawic.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Trader nie mam czasu teraz się rozpisywać ale tutaj dawałem zrzut jak widzę gdzie mają dojść bo dolnym FBO:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/84940
doszli tam i zawrócili mimo że nie zrobili pięknego FBO jakie bym chciał przy wejściu sell ale zawrócili, więc równie dobrze mogą zrobić korektę i isć dalej down albo i mogą iść bez korekty down. Jak zrobią korektę to będzie normalnie a jak nie zrobią też też :) tylko szybciej to zrobią po prostu co mają zrobić.

EDIT:
dokładnie trader musisz grać co to Ty widzisz, ja widzę co innego i Ty co innego i jest Ok o to chodzi ważne aby grać po swojemu.

EDIT: wszedłem buy usd/jpy, z eur/aud i eur/nzd wyszedłem po jednej pozycji, a po jednej zostawiłem zobaczymy co będzie z tego jestem dobrej dzisiaj myśli :)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Dzięki czerwinek, będę ostrożny. Eurgbp chyba sobie odpuszczę ale eurusd widzę dalej up. Nawet jeśli mają spaśc tak jak piszę Damfry do 1.28 to powinni wykosic tych w shortach. Tak mi się wydaje, może dlatego, że się na tym nie znam :D
Ujek dał mi to co chciałem, Teraz raczej up ale możliwe, że z niższa.
Obrazek

EDIT: Wszedłem jednak w eurgbp, nie mogłem się powstrzymac :D Zaznaczyłem na wykresie jak to widzę. Poza tym usdjpy buy. Mam też audchf sell na BE, +15 teraz, nie mam pojęcia gdzie TP. Czekam aż zawrócą i odwracam pozycję..
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

brawo bfx najwazniejsze to grać swoje ja zmieniłem taktykę jednak na dzisiaj narazie eur/aud i eur/nzd odpuściłem nie chcą spadać to nie ma co się kopać zobaczymy co amerykańce zrobią, siedzę cały czas w usd/jpy i sell gbp/usd nie wiem czy dobrze gbp/usd ale widzę ogólnie sell na gbp/jpy a na ujku up stąd ta decyzja narazie jest OK

ODPOWIEDZ