mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

raposo pisze:
Pytanie techniczne: co oznacza komunikat "zlecenie przed inicjalizacją", występuje przy przesuwaniu np. TP na wykresie, i jak często zdarza się to w realu?
Komunikat oznacza, że zlecenie zaraz będzie przesuwane jednak osobiście nigdy się z tym nie spotkałem. Długo widziałeś taki komunikat?
Może nie tyle długo, co dość często,
to jest to to samo okienko co się wyswietla w którymś z rogów ekranu i potwierdza np otwarcie, zamknięcie, czy przesuwanie SL/TP. Czasami jakby się przywieszało [?] i próba przesuniecia SL/TP zwraca komunikat: "zlecenie newykonane, złożone przed inicjalizacją" ... tak coś w ten deseń, moze uda mi się zrobić zrzut to podeślę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ok, czyli to komunikat z BRe Smart Orders. Jak będziesz miał zrzut to podeślij mi go na maila (kontakty na naszej stronie), a zobaczę o co może chodzić i ew. skontaktuję się z BRE.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Moja propozycja dla wszystkich moich brokerów.
Macie w ofercie sporo instrumentów (jedni więcej, drudzy mniej). Jednocześnie instrumenty są pogrupowane w bezsensowny marketingowy sposób (forex1, forex2, emerging55, indices&comm4567, futures55) gdzie mąka jest w jednej grupie z NASDAQ100 i inne bzdury, które może łatwiej wam obsługiwać, ale klientom to przeszkadza.

Zróbcie przysługę swoim klientom i dołączcie do dystrybucji platformy gotowe (i aktualizowane zestawy!) czyli "sets" instrumentów np. Waluty PLN, Waluty JPY, Waluty EUR, Waluty GBP, Waluty AUD, Waluty CAD, Obligacje, Akcje USA, Akcje GB, Akcje IT, Akcje FR, Akcje GPW, Indeksy USA, Indeksy EU, Indeksy Asia, Towary Metale, Towary Agro itp.

Podział jest funkcjonalny i pozwala w łatwy sposób wyszukać odpowiedni instrument na liście Martket Watch. Klienci wrzuci np. Waluty AUD i nie będzie musiał godzinami szukać odpowiedniej pary na liście.

No dobra, BRE ma to najlepiej zrobione, pewnie dlatego, że wystartował później (nie musiał nic dokładać) i nie jest MM (w związku z czym nie musi robić cyrków typu instrumenty FIX - z kropką w nazwie i zwykłe - bez kropki).
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Droga Julio,

Wiesz, że możesz sobie ustawić własne 'sety' z kwotowaniami symboli? :)
Zajmie Ci to mniej pracy niż informatykom wszystkich Twoich brokerów, a już na pewno będzie trzeba krócej na to czekać.

1. Najpierw przygotowujesz sobie interesujące Cię instrumenty do pierwszego seta, dodając i usuwając odpowiednie symbole z listy Market Watch.
2. Klik prawym -> Zestawy -> zapisz zestaw jako... -> np. waluty AUD.
3. robisz tak z kolejnymi zestawami.

Minusem jest to, że nie można usunąć z listy instrumentu, którego wykres masz otwarty w MT4. Więc dodatkowo można sobie zapisać Profile z wybranymi parami walutowymi (np. AUD) i wtedy wszystko ładnie mamy posegregowane. Wystarczy przełączać sobie profile i sety symboli.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zax1hr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zax1hr »

Mam pytanie odnośnie PITu w BRE fx ECN, mianowicie czy wystawiają taki dokument? Konkretnie rozchodzi mi się o PIT8c.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak, kazdy polski dom maklerski ma obowiązek wystawić taki dokument do konca lutego.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

raposo pisze:Droga Julio,

Wiesz, że możesz sobie ustawić własne 'sety' z kwotowaniami symboli? :)
Zajmie Ci to mniej pracy niż informatykom wszystkich Twoich brokerów, a już na pewno będzie trzeba krócej na to czekać.

1. Najpierw przygotowujesz sobie interesujące Cię instrumenty do pierwszego seta, dodając i usuwając odpowiednie symbole z listy Market Watch.
2. Klik prawym -> Zestawy -> zapisz zestaw jako... -> np. waluty AUD.
3. robisz tak z kolejnymi zestawami.

Minusem jest to, że nie można usunąć z listy instrumentu, którego wykres masz otwarty w MT4. Więc dodatkowo można sobie zapisać Profile z wybranymi parami walutowymi (np. AUD) i wtedy wszystko ładnie mamy posegregowane. Wystarczy przełączać sobie profile i sety symboli.
sierotką nie jestem, mam takich setów kilkanaście
robione nie z MT4, ale ze specyfikacji instrumentów
wszystko szybko potem wyfiltrowane z Excela po fragmencie tekstu np. "AUD" lub po grupie (instrumenty mam pogrupowane i posubgrupowane np. towary - agro, towary - metale, waluty - emerging)

do tego mam standaryzację instrumentów między brokerami (np. DAX, DE30,GERMANY30 => DAX), bo była mi potrzebna do wspólnych rozbudowanych statystyk z dziennika sprawy
automatyzuję wszystko, co się da, aby móc skupić się wyłącznie na tradingu

chodziło mi po prostu o dobro innych użytkowników
mniej zaawansowanych w obsłudze MT4 :)

ja sobie prędzej czy później poradzę ze wszystkim, łącznie ze zrobieniem własnego BSO wspólnego dla wszystkich moich brokerów na MT4
a kiedyś to może nawet zrobię crossplatformowy replikator trade'ów (MT4, JForex itd.) połączony z automatycznym wyszukiwaniem najkorzystniejszego (w danym momencie i horyzoncie czasowym - daytrading, swing, position trading) brokera (uwzględniający spread, swap, zmienność, prowizję, przeliczanie wielkości kontraktu między kontraktami i wynikająca z tego rzeczywista dźwignia)

p.s. znając życie informatycy i tak się obijają
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sierotką nie jestem, mam takich setów kilkanaście
W takim razie wybacz :). Właśnie, pojawia się tylko problem jednego właściwego pogrupowania, gdyby broker takie narzucił. Jedni wolą grupować symbole wg par głównych, egzotycznych i jeszcze bardziej egzotycznych, a inni wolą po parze głównej (np. wszystkie z AUD). A znajdzie się taka grupa, która gra na zupełnie niezwiązanych ze sobą instrumentach w celu dywersyfikacji. Stąd ostatecznie najlepiej i tak sobie stworzyć własne sety, bo nigdy wszyscy nie będą zadowoleni ;).
ja sobie prędzej czy później poradzę ze wszystkim, łącznie ze zrobieniem własnego BSO wspólnego dla wszystkich moich brokerów na MT4
a kiedyś to może nawet zrobię crossplatformowy replikator trade'ów (MT4, JForex itd.) połączony z automatycznym wyszukiwaniem najkorzystniejszego (w danym momencie i horyzoncie czasowym - daytrading, swing, position trading) brokera (uwzględniający spread, swap, zmienność, prowizję, przeliczanie wielkości kontraktu między kontraktami i wynikająca z tego rzeczywista dźwignia)
Taka kopiarka jest już w drodze... :) Natomiast druga część pomysłu jest ciekawa... Jeśli coś takiego zrobisz to daj znać jak się spisuje. Chętnie poczytam. Powodzenia!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

XAUUSD nie biega od ok 19. [na demo]

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ