mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Skoro wiesz jak to działa to czemu oczekujesz czegoś innego akurat w tym przypadku? ;)
I nie robię się uszczypliwy jak ktoś zwraca uwagę brokerom z którymi współpracujemy tylko jak ktoś oczekuje rzeczy abstrakcyjnych. Idąc tym tropem, za tydzień możnaby oczekiwać żeby brokerzy wysyłali listem poleconym przeprosiny, że coś nawaliło :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

raposo pisze:Skoro wiesz jak to działa to czemu oczekujesz czegoś innego akurat w tym przypadku? ;)
I nie robię się uszczypliwy jak ktoś zwraca uwagę brokerom z którymi współpracujemy tylko jak ktoś oczekuje rzeczy abstrakcyjnych. Idąc tym tropem, za tydzień możnaby oczekiwać żeby brokerzy wysyłali listem poleconym przeprosiny, że coś nawaliło :).
napisalem tylko ze mogli by powiadomic mailem o takiej awarii ( za dlugo ona trawala aby ja zlekcewazyc, skoro nawet w dniu dzisiejszym - rano walczyli z nia...)

nie oczekuje rzeczy abstrakcyjnych tylko normalnych standardow....

za bardzo wychodzisz w chmury...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

raposo pisze:
zgadza sie byla awaria ale dlaczego nie powiadomiali o awarii tylko siedzieli cicho jak myszy pod miotla....
Czy jakikolwiek broker chwali się od razu na forum lub urządza kampanię, że miał awarie? Nie przesadzajmy ;).
Ogólnie BRE i tak wyjątkowo rzadko wypowiada się na forum jednak myślę, że to dobrze. Lepiej żeby skupiali się na swojej robocie.
Czy jest możliwość dostępu do tych analiz przez HTML, aby łatwo dało się skopiować interesujące nas fragmenty oraz obrazki od razu (bez klikania) w trochę większym rozmiarze? Może by NewsManager w kolejnej wersji BSO umożliwiał wyświetlenie wiadomości w przeglądarce po kliknięciu na odpowiedni przycisk?
Niegłupi pomysł.
Tymczasem możesz pobierać analizy i komentarze bezpośrednio ze strony BRE:
http://breforex.pl/df/Analisys/List/0
http://breforex.pl/komentarze
Dzięki za linki, ale ja miałam na myśli analizy w wykonaniu banków typu Citi, Commerzbank, Barclays, JP Morgan.
One są chyba tylko dla aktywnych klientów rzeczywistych i są dostępne poprzez platformę MT4. Pobieranie i wyświetleniem zajmuje się komponent NewsManager z BRE Smart Orders.
Analizy przychodzą kiedy chcą, czasem kilka dziennie, a czasem brak (chyba).

-- śr 28-08-2013, 18:48 --
andy11 pisze:(...)

poza tym za bardzo jestes spiety jak cos sie napisze nie po twojej mysli na temat brokow z ktorych masz pare grosikow....
to tutaj brokerzy płacą klientom za ewangelizację?

w takim razie zgłaszam się na ewangelistkę, zaraz założę drugiego użytkownika Linda Evangelista ;)

Posiadam rozległą wiedzę nt. różnych metod AT, mogę odgrywać rolę zagubionej nowicjuszki lub wymiatającej ekspertki (w razie potrzeby założę kilka kont na wskazanych forach). W razie potrzeby mogę prowadzić publiczny dziennik lub podpiąć rzeczywiste statystyki z myfxbook.

Warunki:
1. Mogę wychwalać wszystko, pod warunkiem, że będzie zgodne z prawdą.
2. Brokerzy szerzący panikę w dołkach lub euforię na szczytach lub też pod koniec korekty w trendzie nie są dla mnie wiarygodni i dla nich nie będę ewangelizować. Z brokerami zatrudniającymi (celowo lub nie) niezrównoważonych emocjonalnie analityków nie współpracuję! Panikować to ja sama potrafię.
3. Zapłatę przyjmuję w PLN, USD, fizycznym GOLD, obniżonym spreadzie na x/PLN (najlepiej do poziomu EUR/USD) lub w postaci dostępu do kodu źródłowego BSO (nie chce mi się tego wszystkiego dekompilować).

Zainteresowanych brokerów proszę o propozycję na priv.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

raposo pisze:Skoro wiesz jak to działa to czemu oczekujesz czegoś innego akurat w tym przypadku? ;)
Raposo z całym szacunkiem nie zgodzę się z Tobą. Jesli nie obowiązkiem to dobrą praktyką powinno być udzielenie przez broka informacji o problemach technicznych nie mówiąc już o przeprosinach niekoniecznie listem poleconym ;) Jeśli inni tego nie robią to wystawiają sobie "laurkę". Głupotą jest podążanie tą drogą. BRE Forex ECN i Sabo, nie idżcie tą drogą ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

cytrynek pisze:
Raposo z całym szacunkiem nie zgodzę się z Tobą. Jesli nie obowiązkiem to dobrą praktyką powinno być udzielenie przez broka informacji o problemach technicznych nie mówiąc już o przeprosinach niekoniecznie listem poleconym ;) Jeśli inni tego nie robią to wystawiają sobie "laurkę". Głupotą jest podążanie tą drogą. BRE Forex ECN i Sabo, nie idżcie tą drogą ;)
Z marketingowego punktu widzenia czasem lepiej niektóre informacje zataić. Zwróć uwagę, że w godzinach wystąpienia awarii mogło z platformy korzystać maksymalnie 2-3% klientów. Wysyłanie informacji do 100% klientów jest anty marketingiem i dużo lepiej nie uświadamiać 97% o tym, że była awaria. Co innego gdyby awaria wystąpiła w godzinach 15-17 i dotyczyła 90% klientów, wówczas brak informacji zadziałałby na niekorzyść brokera.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

z marketingowego punktu widzenia walenie w h*** z klientem nigdy nie jest dobre. Tym bardziej, że to nie jest usługa jednorazowa. Chodzi o $ ich klientów.

Martwi, że coraz więcej tych awarii. Marnym pocieszeniem jest, że większość jest w nocy.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Oczywiście, można by zacząć oczekiwać, aby brokerzy informowali o każdej awarii swoich klientów. Tylko nie rozumiem czemu akurat teraz i akurat w stosunku do BRE zaczęliście tego wymagać ;).

Żaden broker nie informuje o tym swoich klientów i dobrze o tym wiecie. Podobnie z resztą jest w innych branżach. Dostawcy internetu czy prądu nie kontaktują się z klientami mówiąc, żę wtedy i wtedy była awaria. Była to była, klient ucierpiał to składa reklamację :). Od 7 lat nic się tu nie zmieniło :). Ktoś może nagle uważać inaczej, ale cóż... Nic na to nie poradzę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Podniesienie opłat (przy okazji trochę bełkotu o tym, że nie chcą upgradować infrastruktury), coraz częstsze awarie i klienci zaczynają się irytowaćm it's all
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

juliasent pisze:
Dzięki za linki, ale ja miałam na myśli analizy w wykonaniu banków typu Citi, Commerzbank, Barclays, JP Morgan.
One są chyba tylko dla aktywnych klientów rzeczywistych i są dostępne poprzez platformę MT4. Pobieranie i wyświetleniem zajmuje się komponent NewsManager z BRE Smart Orders.
Analizy przychodzą kiedy chcą, czasem kilka dziennie, a czasem brak (chyba).
To ja mam dodatkową uwagę: gdyby można było tam dać mniejsze obrazki i mniejszą wysokość okna [jeszcze się nie dorobiłam na fx wielkiego monitorka ;)]
juliasent pisze: to tutaj brokerzy płacą klientom za ewangelizację?

w takim razie zgłaszam się na ewangelistkę, zaraz założę drugiego użytkownika Linda Evangelista ;)
Posiadam rozległą wiedzę nt. różnych metod AT, mogę odgrywać rolę zagubionej nowicjuszki lub wymiatającej ekspertki (w razie potrzeby założę kilka kont na wskazanych forach). W razie potrzeby mogę prowadzić publiczny dziennik lub podpiąć rzeczywiste statystyki z myfxbook.
a ja wiedzę na razie mam mierną, więc mogę np kłócić się z Lindą E.;)

Pytanie techniczne: co oznacza komunikat "zlecenie przed inicjalizacją", występuje przy przesuwaniu np. TP na wykresie, i jak często zdarza się to w realu?

Jak długo trwa procedura założenia konta od formularza do wizyty kuriera? [jestem chwilowo w rozjazdach]

Za dotychczasowe odpowiedzi dziękuję.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, 15:21 przez Kredka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pytanie techniczne: co oznacza komunikat "zlecenie przed inicjalizacją", występuje przy przesuwaniu np. TP na wykresie, i jak często zdarza się to w realu?
Komunikat oznacza, że zlecenie zaraz będzie przesuwane jednak osobiście nigdy się z tym nie spotkałem. Długo widziałeś taki komunikat?
Jak długo trwa procedura założenia konta od formularza do wizyty kuriera? [jestem chwilowo w rozjazdach]
Od wypełnienia formularza to zazwyczaj 1-2 dni robocze. Mamy czwartek więc jak jutro nadadzą wysyłkę to prawdopodobnie będzie w poniedziałek. Jak nadadzą jeszcze dziś to może być jutro po południu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ