mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

zax1hr
Bywalec
Bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: zax1hr »

Witam,

Mam pytanie czy na BRE Forex ECN można skalpować, jeżeli tak to jakie są tego warunki i jaki jest minimalny czas trzymania pozycji?

Dzięki za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Można skalpować i nie ma tu żadnych dodatkowych warunków, które trzeba spełnić. Możesz otwierać i zamykać pozycję co sekundę, a brokerowi to będzie nawet na rękę, bo zwiększysz płynność i wygenerujesz większą prowizję z której żyje. Obostrzenia przy skalpowaniu mają miejsce z reguły u brokerów Market Maker, gdzie są stroną transakcji i muszą się sami zabezpieczyć na rynku (a do tego potrzeba chwilę czasu).

BRE jest brokerem ECN (pośrednikiem kojarzącym zlecenia na rynku) więc możesz grać jak tylko chcesz. Automaty, hedging, algotrading, HFT, news trading, scalping... Wszystko mile widziane.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

Nie działa mi wykresik na BRE w realu. Na tablecie nie chodzi, na kompie nie chodzi i na przeglądarce na ich stronie tez nie chodzi. Cóż to może być. Do godziny te same ceny. Wykres nie pracuje.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Była awaria. Od godziny 23 do ~0:30 platforma nie działała

Edit: oczywiście już śmiga
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

kosmowariat pisze:Była awaria. Od godziny 23 do ~0:30 platforma nie działała

Edit: oczywiście już śmiga
zgadza sie byla awaria ale dlaczego nie powiadomiali o awarii tylko siedzieli cicho jak myszy pod miotla....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

@Broker
Dzisiaj dostałam sporą paczkę (3-pak) analiz banków i makro, bogato ilustrowanych. Standardowo szybko robię sobie z tego print screena i jakoś działam.

Czy jest możliwość dostępu do tych analiz przez HTML, aby łatwo dało się skopiować interesujące nas fragmenty oraz obrazki od razu (bez klikania) w trochę większym rozmiarze? Może by NewsManager w kolejnej wersji BSO umożliwiał wyświetlenie wiadomości w przeglądarce po kliknięciu na odpowiedni przycisk?
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zgadza sie byla awaria ale dlaczego nie powiadomiali o awarii tylko siedzieli cicho jak myszy pod miotla....
Czy jakikolwiek broker chwali się od razu na forum lub urządza kampanię, że miał awarie? Nie przesadzajmy ;).
Ogólnie BRE i tak wyjątkowo rzadko wypowiada się na forum jednak myślę, że to dobrze. Lepiej żeby skupiali się na swojej robocie.
Czy jest możliwość dostępu do tych analiz przez HTML, aby łatwo dało się skopiować interesujące nas fragmenty oraz obrazki od razu (bez klikania) w trochę większym rozmiarze? Może by NewsManager w kolejnej wersji BSO umożliwiał wyświetlenie wiadomości w przeglądarce po kliknięciu na odpowiedni przycisk?
Niegłupi pomysł.
Tymczasem możesz pobierać analizy i komentarze bezpośrednio ze strony BRE:
http://breforex.pl/df/Analisys/List/0
http://breforex.pl/komentarze
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

raposo pisze:

Czy jakikolwiek broker chwali się od razu na forum lub urządza kampanię, że miał awarie? Nie przesadzajmy ;).
Ogólnie BRE i tak wyjątkowo rzadko wypowiada się na forum jednak myślę, że to dobrze. Lepiej żeby skupiali się na swojej robocie.
1) po pierwsze nigdzie nie napisalem ze maja sie chwalic na forum....

2) po drugie mogli wyslac maile o awarii ale nie wyslali wiec to juz swiadczy o ich indolencji...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Gdyby brokerzy mieli jeszcze wysyłać maile o awarii to niektórzy by chyba musieli zatrudnić dodatkowe osoby, które zajmowałyby się tylko tym. Popadasz już w skrajności, bo BRE zmieniło warunki dot. mikrolotów.

Wystąpiła awaria? Ucierpiałem? Piszę reklamacje i jeśli wina leżała po stronie brokera to na pewno zostanie rozpatrzona pozytywnie. Tak to działa. Nie ma nic pomiędzy. Nie tylko w BRE ale u każdego brokera FX. Tak było od lat i nic się nie zmieniło. Nie odrywajmy się od rzeczywistości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

raposo pisze:Gdyby brokerzy mieli jeszcze wysyłać maile o awarii to niektórzy by chyba musieli zatrudnić dodatkowe osoby, które zajmowałyby się tylko tym. Popadasz już w skrajności, bo BRE zmieniło warunki dot. mikrolotów.

Wystąpiła awaria? Ucierpiałem? Piszę reklamacje i jeśli wina leżała po stronie brokera to na pewno zostanie rozpatrzona pozytywnie. Tak to działa. Nie ma nic pomiędzy. Nie tylko w BRE ale u każdego brokera FX. Tak było od lat i nic się nie zmieniło. Nie odrywajmy się od rzeczywistości.
nie przesadzaj...
"Popadasz już w skrajności, bo BRE zmieniło warunki dot. mikrolotów" - co mnie zmiana warunkow na mikroloty... dla mnie moga je wogole skasowac... no chyba ze tobie to przeszkadza...

nie musisz tlumaczyc bo ja wiem dokaldnie jak to dziala

poza tym za bardzo jestes spiety jak cos sie napisze nie po twojej mysli na temat brokow z ktorych masz pare grosikow....

ODPOWIEDZ