BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

tak się zastanawiam kiedy aud i nzd przestaną lecieć na łeb, kiedyś chyba musi się to skończyć ale patrzać dzisiaj na wykresy po prostu nie ma jak narazie oznak na to, niedługo dojdą na aud/usd do dolnego ekstremum i pewnie tak się wyjaśni co nie co.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Też się zastanawiam. Jedyne co mi mądrego do głowy przychodzi to, że zbyt dużo ludzi chce teraz kupowac aud. Muszą nas wytłuc :D Tak jak piszesz audusd 50 pipsów do kolejnego ekstremum, na gpbaud też 50. Mam też na oku audchf gdzie brakuje 100 pipsów do zamknięcia luki z przed roku :think: Oprócz tego jeszcze jest opcja, że zawrócą przed tymi wszystkimi poziomami na jakiś danych i polecą bez nas :D A ja na razie nie wchodzę na każdym fbo, chekam na coś solidnego. Wczorajszy trejd na gbpaud zakończony na sl :|

EDIT: Jen tak jakby zawracał. Czekam na jakiś pullback i ładną reakcje na zl...
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 09:41 przez bfx, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja się władowałem buy na usd/jpy tak troszkę mam nadzieję dłużej terminowo może do końca tygodnia ale nie wiem czy wytrzymam :)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Na to samo patrze :D Na razie na demo, na live wejde na pierwszej korekcie. O ile dadzą :D
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Witam Was.
Moje wczorajsze zagranie GBP USD oscyluje na minusie. Naczytałem się wczoraj Thoreza i FX wydał mi się banalnie prosty no i oczywiście dostałem pstryka w nos :D

Co sądzicie o AUD CAD? Cena znajduje się już nisko, trochę profitu do zjedzenia.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wiesz co nie chcę się wypowiadać, niby z H4 bardzo fajnie się zapowiada zrobili FBO i mogą iść do ekstremum natomiast z D1 już tak średnio wygląda, ciężko mi u nich kierunek jasno określić, poza tym aud mnie ostatnio dobija trochę, ale próbuj :)Zobaczymy czy ruszą w górę oby po Twojej myśli, powdzenia :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Dzięki Czerwinek. Poczekam jeszcze na to co zrobią. Nie umiem sobie właśnie radzić z łączeniem interwałów. Wiesz, W1 co innego pokazuje, D1 inaczej a H4 jeszcze co innego nie mówiąc o H1. Niby wiem jak powinna zachowywać się cena na interwale wejścia ale zaglądając wyżej zaczynam mieć problem
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

pozytyw pisze: Co sądzicie o AUD CAD? Cena znajduje się już nisko, trochę profitu do zjedzenia.
Walczę z aud od zeszłego tygodnia. Myślę, że pójdą tak jak myślisz ale jeszcze nie teraz. Liczę, że spadną jeszcze trochę niżej :D Nawet się skusiłem przed chwilą i gram w drugą stronę.
Ujek in 97.444 ale nie liczę na nic wielkiego. Czekam na aż się oddalą i zrobiś większą korektę..
Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

mi przynajmniej coś na edku udało przysaklpować, już dawno nie grałem na tej parze. wejście z waskim SL, w sumie rynek narazie tak chodzi że ciężko coś grać dłużej, co dzień jakiś wystrzał robią i potem zerują profit.

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

czerwinek pisze:w sumie rynek narazie tak chodzi że ciężko coś grać dłużej, co dzień jakiś wystrzał robią i potem zerują profit.
Potwierdzam. Dzisiaj tak dałem d... że jestem mocno zbulwersowany swoją postawą. :oops: :? :shock:

Wczoraj wieczorem - byłem pewny spadków E/U do at least ~1.3348, czyli do mniej więcej ZL z H1 (zagranie na powrót...)

Chciałem skosić pazernie cały wykres z Londynem... ale niestety, nie zawsze jest tak pięknie.

Po zamknięciu na +4 miałem otwierać już Shorty, gdyby nie brakująca w mojej ocenie realizacja poziomu 3384, więc potem wtopa z L'ką no i ze zdenerwowania i frustracji nie dowiozłem 3x S do końca... a szkoda...

+23pips tylko, nie mniej od kilku dni interesuję się tym podejściem. Obserwując wyłącznie cenę a nie indyki... co prawda będąc jeszcze zielonym, nieogranym, jestem pełen optymizmu. :mrgreen:

Dzięki czerwinek za journal. Kibicuję cały czas.

ODPOWIEDZ