Dzięki uprzejme. Teraz jest eleganckokris007 pisze:No taki chciałeś, sam napisałeś że ma pokazywać zamknięcie powyżej high dla wzrostowej i odwrotnieleszczu pisze:Dzięki wielkie za poświęcony czas ale obawiam się, ze nie do końca działa tak jak należy.Wszędzie tam gdzie są niebieskie kropki tez mamy BO ale wskaźnik ich niestety nie zaznaczył.
Czyli zrozumiałem że przykładowe zamknięcie po high ale spadkowej nie jest preferowane.
Zresztą mniejsza o to
Pozdrawiam
Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Witam , czy istnieje moze wskaznik ktory po przejchaniu myszka po wykresie od np zakladanego wejscia do zakladanego wyjscia i podaniu oreintacyjnej wielkosci transakcji wyliczy ile kosztowal nas bedzie SL. Przy czym najlepij bylo by zeby pokazywal wartosc na bierzaco przy zmianie pozycji kursora.
-- Dodano: 18 sie 2013, 09:32 --
Witam , czy istnieje moze wskaznik ktory po przejchaniu myszka po wykresie od np zakladanego wejscia do zakladanego wyjscia i podaniu oreintacyjnej wielkosci transakcji wyliczy ile kosztowal nas bedzie SL. Przy czym najlepij bylo by zeby pokazywal wartosc na bierzaco przy zmianie pozycji kursora.
-- Dodano: 18 sie 2013, 09:32 --
Wszystko czego chciałeś http://is.gd/DDd475Trader1 pisze:Witam , czy istnieje moze wskaznik ktory po przejchaniu myszka po wykresie od np zakladanego wejscia do zakladanego wyjscia i podaniu oreintacyjnej wielkosci transakcji wyliczy ile kosztowal nas bedzie SL. Przy czym najlepij bylo by zeby pokazywal wartosc na bierzaco przy zmianie pozycji kursora.
Ostatnio Fantomas nie doczekał się, to może Ty mu teraz nasmarujesz pochwalę na zachęte...
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
Witam,
poszukuję dwóch wskaźników
1. Obrazek VSAc Bar Text signals nazywa się ten wskaźnik, a szukam podobnego który pokazuje tylko tą tabelkę co zaznaczyłem numerem 1 na moim wykresie, a żeby nie pokazywał tego co zaznaczyłem jako numer 2 ze względu iż to dla mnie nieestetycznie wygląda i i tak mi dużo nie pomaga, a informacje z tabelki numer dwa mogą mi się przydać do własnej analizy
2. Poszukuje wskaźnika, który będzie pokazywał mi takie strzałki od transakcji jak na obrazku o nazwie audusdm15
Z góry dziękuje za pomoc
poszukuję dwóch wskaźników
1. Obrazek VSAc Bar Text signals nazywa się ten wskaźnik, a szukam podobnego który pokazuje tylko tą tabelkę co zaznaczyłem numerem 1 na moim wykresie, a żeby nie pokazywał tego co zaznaczyłem jako numer 2 ze względu iż to dla mnie nieestetycznie wygląda i i tak mi dużo nie pomaga, a informacje z tabelki numer dwa mogą mi się przydać do własnej analizy
2. Poszukuje wskaźnika, który będzie pokazywał mi takie strzałki od transakcji jak na obrazku o nazwie audusdm15
Z góry dziękuje za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki właśnie o to mi chodziło. Prośba o pochwale wysłana.bbq pisze:Wszystko czego chciałeś http://is.gd/DDd475Trader1 pisze:Witam , czy istnieje moze wskaznik ktory po przejchaniu myszka po wykresie od np zakladanego wejscia do zakladanego wyjscia i podaniu oreintacyjnej wielkosci transakcji wyliczy ile kosztowal nas bedzie SL. Przy czym najlepij bylo by zeby pokazywal wartosc na bierzaco przy zmianie pozycji kursora.
Ostatnio Fantomas nie doczekał się, to może Ty mu teraz nasmarujesz pochwalę na zachęte...![]()
Pzdr.
Strzałki i linie z zaznaczonymi poziomami wejścia i wyjścia są dodawane do wykresu po wrzuceniu z historii rachunku danej (lub wszystkich) transakcji na wykres. W tym celu wejdź do historii, a następnie przytrzymaj i upuść daną transakcję na wykres lub zrób to z przytrzymanym shiftem aby przerzuciło Ci je wszystkie.w23s92 pisze: 2. Poszukuje wskaźnika, który będzie pokazywał mi takie strzałki od transakcji jak na obrazku o nazwie audusdm15
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Czy ktos z szanownych kolegow zna wskaznik zmieniajacy kolor knota swiec, ale TYLKO knota. Domyslnie MT4 zmienia cale obramowanie swieczki a mi zalezy tylko na cieniach. Przyklad na obrazku z uzyciem "RSI Candle"
Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
Cześć,
Poszukuję dwóch wskaźników.
Pierwszy to zwykłe HIGH/LOW takie jak to: http://codebase.mql4.com/7730 tylko pod mt5.
A drugi, hmm to był taki wskaźnik podobny do PANCA EAGLE oile dobrze pamiętam podawalo sie dwie godziny z których rysował "prostokąt" cena/czas. A na koniec "prostokąta" obliczał potęcjalne poziomy TP, dla buy i sell, w góre i w dół prostokąta. Znakiem charakterystycznym tego wskaźnika były kolory, strefe buy zaznaczał kilkoma odcieniami niebieskiego/blekitnego, a sell chyba czerwona(albo tez niebieska, juz nie pamietam).
Napewno ten wskaźnik kilka lat temu znało całe to forum.
Z góry dziękuje za pomoc.
Poszukuję dwóch wskaźników.
Pierwszy to zwykłe HIGH/LOW takie jak to: http://codebase.mql4.com/7730 tylko pod mt5.
A drugi, hmm to był taki wskaźnik podobny do PANCA EAGLE oile dobrze pamiętam podawalo sie dwie godziny z których rysował "prostokąt" cena/czas. A na koniec "prostokąta" obliczał potęcjalne poziomy TP, dla buy i sell, w góre i w dół prostokąta. Znakiem charakterystycznym tego wskaźnika były kolory, strefe buy zaznaczał kilkoma odcieniami niebieskiego/blekitnego, a sell chyba czerwona(albo tez niebieska, juz nie pamietam).
Napewno ten wskaźnik kilka lat temu znało całe to forum.
Z góry dziękuje za pomoc.
Teoretyczne pytanie - czy można zrobić tzw. shading tła w MT4. Np. górny layer i dolny, żeby się ładnie rozmywało.
Przykłady w załączniku.
Thx.
Przykłady w załączniku.
Thx.
Pzdr.Ral1n pisze:Teoretyczne pytanie - czy można zrobić tzw. shading tła w MT4. Np. górny layer i dolny, żeby się ładnie rozmywało.
Przykłady w załączniku.
Thx.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein