Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Post autor: DonForex:-) »

bbq pisze:
DonForex:-) pisze: na zasadzie 2-1-2.

Możesz rozwinąć?

Pzdr.
coś takiego jak w linku http://www.swingcurrency.com/wp-content ... gh-low.png
chodzi o to, żeby świeczka miała po obu stronach co najmniej dwie świeczki z wyższym/mniejszym low/high
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Post autor: Głupol »

Witam

Mam takie pytanie ... w zwiazku z tym ,że mam zagrane kilka pozycji na kilku instrumentach interesowałby mnie wskaznik... kalkulator narzędzie , które pokazywałoby mi zsumowany bilans pozycji i całkowity zaangażowany kapitał , uslizg kapitału i tak dalej , tak jak pokazuja kalkulatory wbudowane na mt 4 ale dotyczą wyłącznie danego instrumentu , jesli zagramy na kilku instrumentach nie mamy mozliwosci szybkiego podgladu na całość swoich pozycji.... dzieki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Zsumowany bilans pozycji w walucie?
Nie wiem też co rozumiesz przez "uślizg kapitału" ale wydaje mi się, że wszystkie interesujące Cię informacje znajdziesz w samym MT4 w terminalu na dole.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Piter80 »

posiadacie moze indyk ktory jednym kliknieciem zamyka wszystkie pozycje?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

http://forexclub.pl/download/wskazniki- ... se-orders/

Wrzuć do katalogu z MT4 -> experts/scripts. W MT4 przypisujesz hotkey w Nawigatorze (rozwijasz z listy -> klik prawym -> skrót klawiszowy) i przy kombinacji klawiszy zamknie Ci wszystkie pozycje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Piter80 »

dzieki :564:

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Post autor: tyler_durden »

Jest mi potrzebny wskaźnik, który pokazuje sesje(nie Market Display Controler). Czy ktoś może takowy podrzucić ?
ciągle głupi ...

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: ADASKO2012 »

Hey wie ktoś jak cofnąć się na wykresie mt4 na h1 eur\usd dalej niz do 06 2012 co trzeba zrobić? z góry dzięki-kiedyś wiedziałem ale zapomniałem.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Post autor: marek8 »

witam,
Pytanie dot. wskaźnika Ichimoku wbudowanego w platformę.

Czy jest jakieś rozwiązanie, żeby mieć ten wskaźnik pod ręką w ulubionych wskaźnikach w dwóch różnych ustawieniach ( czyli jakby dwa oddzielne) , żeby nanosić je na wykres od razu bez zmieniania długości ?

Jak chcę go modyfikować i zapisać go pod inną nazwą np. Ichimoku 2 to jest to niemożliwe, ponieważ jest to chyba wskaźnik bez możliwości ingerencji w kod.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj Marek,

Jest taka opcja. Sam właśnie tak zrobiłem... Otwierasz go w MetaEditorze, zmieniasz parametry, zapisujesz jako właśnie Ichimoku 2, a potem kompilujesz. Kod jest normalnie dostępny więc jest tam pełna dowolność. Jeśli nie chce Ci zapisać pliku to problem może polegać w ustawieniach administratora - uruchom z nimi platformę MT4.

Możesz też zapisać kombinację ustawień przy uruchamianiu wstaźnika (tzw. sety) i załadować ją przy włączaniu Ichimoku (zawsze to trochę szybciej). Możesz również dodać sobie skrót klawiszowy do dodawania Ichimoku do aktywnego wykresu (hot keys -> klik prawym na wskaźnik z zakładki nawigatora).

Jeśli nadal będziesz miał problem ze zmianą paramtrów w kodzie to podeślij mi jak to miałoby wyglądać, a zrobię to za Ciebie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ