BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Dzięki :D
Obserwuje wiele par bo myślę, że cały forex to jeden wspólny organizm :D który kosi z kasy na parach gdzie jest najwięcej do wzięcia. W screenie volumen 8 podstawowych walut. Jak widac, wszystkie robią oddech w tym samym momencie nie zależnie od godzin otwarcia sesji... To taki mój puls forex.
Obrazek
Zacząłem tydzień od browara :oops: Nie piszę nic więcej bo faja :D
gbpaud czekam na sygnał na sell a w między czasie gram korektę :roll:
Obrazek

EDIT: NZD chyba zmienia kierunek. Patrzę na eurnzd, ładnie zawrócili na szczytach z D1. Jak wrócą po zl i dadzą sygnał do sell to wchodzę. Jeśli do tego euro jednak zechce leciec w dół to może byc okacja na 500 pips :think:
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

jak na GBP/AUd zrobili by teraz jakieś małe fajne FBO to dobre miejsce na sell mogłoby być
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

jak narazie pięknie poszli po danych tak jak chciałem, na aud/chf zrobili to bardzo fajnie ale jeszcze lepiej na gbp/aud, zrobili zaledwie fbo o 0,1 pipsa, mam nadzieję, że wszędzie przynajmnije do TP1 dojdzie

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

czerwinek pisze:... EDIT:
I daję jeszcze przykład jak ja bym chciał umieć grać. Czyli wchodzimy po FBO i wychodzimy ( i tutaj jest problem albo trzymamy do TP1 albo wychodzimy jak widzimy, że zawracają i to bym chciał się nauczyć), potem robia korektę i ponownie na FBO dokładamy i dzięki takiej grze możemy na jednym ruchu zarobić dużo więcej. Tylko jak wykrywać te korekty i kiedy zawrócą, staram się obserwować może coś uda się wymyślić, ale taka gra byłaby piękna, ahh.. :)
Czasami jest tak, że zanim pojadą w górę - muszą zejść w dół. Dzisiejsza sesja londyńska była jaka dla mnie interesująca.

1. Po otwarciu rynku widać potencjalny zjazd w kierunku ZL z H1 na 1.3358 ale zanim to zrobili sygnalizowali że lecimy UP od 9.00 (X - miejsca longów). 3x L jak dla mnie z powodu wideł - nie wiem jak to nazwać ale chodzi o wicki coraz niższe przy korpusach zamykających się wysoko.
2. 12.00 - lunch i pierwszy opór 1.3377 i tu już można zrobić 2/3 close (trudno, czasem i 8-10 pipek jest chyba w porządku zabrać). Potem znowu 13.25 - trzecie widły i potencjał do spadków - tutaj powiozło do ZL z H1. Czyli na tym etapie rozumiesz generalnie co robią i po co. :P

3. Czwarta L'ka na FBO (bezpośrednie odbicie od ZL z FBO na M5), piąta dołożona jak już wiadomo, że będzie góra. Cel BO z M5 na 1.3380.

4. Godzina 14.30 jest również bardzo ważna, bo wtedy ponownie zaczyna się coś dziać.

Może warto zatem zejść na niższy interwał i doszukać się S/R na tych małych, posądzanych o szum interwałach, hmmm? 8)

Czerwinek, świetnie Ci idzie - ale teraz musisz być jak Piranha :lol: :lol: - koś cały wykres - i po roku, dwóch daj sobie spokój z forexem. Całe życie się w to bawić nie wypada! :564:

Obrazek

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Fajnie! Zastanawiałem się czy wszedłeś gbpaud. Też to mam :D Zawaliłem eurnzd :/ zawachałem sie i nie wszedłem a chwile potem było już za późno. A było by już prawie 100 pipek.. Przeleciałem szybko pary z nzd i udało mi się jeszcze załapac na na nzdusd. Podobna sytuacja. Na razie 40+.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

siedze siedzę w tym GBP/AUD, kurcze tylko wkurzają mnie jak zawsze do TP brakło kilka pispów, mam nadzieję że ruszą po małej korekcie, nie wiem czemu ale nie mam siły często gęsto wychodzić sam z palca, mimo że należałoby :) a jak już dojdą do mojego TP kiedyś to potem patrzę i jeszcze zesrają się ze 100-200pipsów beze mnie :)

bfx próbowałeś wchodzić w eur/nzd?

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

bfx próbowałeś wchodzić w eur/nzd?
napisałem post wcześniej. Chciałem, obserwowałem ale brakło mi chyba wiary.. A gbpaud chyba się dopiero rozgrzewa. Ja mam tp 2x dalej a jak będą chcieli tam leciec to może nawet go przesune na 1.70500 :D Chyba za dużo chce.. :o

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

nie no spoko tylko trzeba być cieprliwym ja wolałbym wyjśc i poźniej znowu dołożyć :)
Aktualnie siedzę a aud/jpy jeszcze i aud/chf ta para mnie szczególnie dobija mam nadzieję że walka z nią zakończy się wkońcu sukcesem.
Spadam pewnie do jutro pozycje z koma będę nadzorował
EDIT:
GBP/AUD patrzę że robi to co mnie najbardziej wkurza :) :(

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Audusd zaraz da znac co się stanie a aud. Tak mi się wydaje. Ale natrzaskałeś na audchf :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Zamknąłem obie pozycje. Zaraz mogą byc okazje do ponownego wejścia.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ