BO & FBO
Re: BO & FBO
Ja wyszedłem z tego audchf na 10+. To nie na moje nerwy. Otworzyłem sell na gbpaud. Czekałem na tę korektę od wczoraj. Poza tym obserwuje eurnzd, zatrzymali się na ładnym ekstremum. Nie wiem czemu nzd tak ostatnio leci ale może czas na jakąś większą korektę?
EDIT: GA na BE.
EDIT: GA na BE.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Ja nie chcę zapeszać ale wszedłem jeszcze dwoma pozycjami w aud/chf i i w gbp/aud to co Ty pokazałeś. W aud/chf ciężko chyba dzisiaj będzie dojść do TP jak dalej ruszą to chyba TP ustawię na maksach wczorajszych gorzej jak ruszą w dół. Ale Idealnie zawrócili w miejscu, które traktował jako ostatnio do zwrotu, jak zobaczyłem że robią to chcę to wszedłem, ale co będzei dalej to się zobaczy.
EDIT: Jak narazie nie najlepiej to wygląda zaraz dane a ja muszę spadać zobaczymy co zrobią wszystko się wyjasnie niedługo
EDIT: Jak narazie nie najlepiej to wygląda zaraz dane a ja muszę spadać zobaczymy co zrobią wszystko się wyjasnie niedługo
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
gbpaud 102 pipsy. Ciekawe czy jeszcze dzisiaj coś zrobią. Audusd chciałem dobrze ale zrobili mi kuku 
EDIT: W załączniku jeszcze taka mała wizja na następny tydzień. Pewnie za daleko sięgam ale nudziło mi się po pracy

EDIT: W załączniku jeszcze taka mała wizja na następny tydzień. Pewnie za daleko sięgam ale nudziło mi się po pracy

Moje wejście..
Na Eur/Usd dalej nie widzę długo terminowych spadków (krótkoterminowo mogą pojawić się male spadki) jednak w sell nie będę wchodził - jeszcze nie potrafię grac w dwie strony- dalej szukam pozycji Długiej.
Przy okazji muszę poćwiczyć trochę cierpliwość
Na Eur/Usd dalej nie widzę długo terminowych spadków (krótkoterminowo mogą pojawić się male spadki) jednak w sell nie będę wchodził - jeszcze nie potrafię grac w dwie strony- dalej szukam pozycji Długiej.
Przy okazji muszę poćwiczyć trochę cierpliwość

Co prawda FBO I BO aktualnie się tylko posiłkuje ... ale wszyscy krzyczą, ze będą spadki a czy nie jest możliwa taka opcja jak na wykresie - jak dla mnie jak najbardziej możliwa - czas pokaże 
Niech nikt się nie sugeruje moimi analizami przy grze - ciągle się uczę
Zresztą jak ktoś moadry powiedział nie ma co analizować trzeba grac co się widzi..

Niech nikt się nie sugeruje moimi analizami przy grze - ciągle się uczę

Zresztą jak ktoś moadry powiedział nie ma co analizować trzeba grac co się widzi..
Witam po weekendzie ładnie bfx wykosiłem widzę że masz fajne podejście do gry i cierpliwość tak dalej 
Trader1 wszystko jest możliwe tak jak piszesz trzeba grać to co się widzie, dla mnie też za wcześnie na spadki ale oczywiście mogą spadać zaraz się biorę za jakieś analizy nowy tydzień nowe trady, tamte wszystkie przed weekendem pozamykałem nie bedę wrzucał bo było trochę tych pozycji ważne że na plusie pozakańczane ale z tego co widziałem wszystko po weekendzie poszło w moim kierunku dalej może na korekcie się podłącze bo analiza obowiązuje dopóki TP nie doszły które sobie wyznaczyłem.
Swoją drogą Trader1 sorki, że Ci to napiszę ale patrzać już któryś raz na Twoje wykresy widzę, żę często chyba grasz bez SL i często jak wchodzisz robią ruch przeciwko Twojemu wejściu, potem wychodzisz na plus ale początkowo masz spory minus. Spróbuj zmienić trochę wejści, albo wejdz np. za poł pozycji potem jak wierzysz w swoją analizę spadną w dół niżej i zrobią to co mają to dorzucisz drugą pozycję po lepszej cenie. Tak moja krótka opinia
Powodzenia wszystkim na biezacy tydzień

Trader1 wszystko jest możliwe tak jak piszesz trzeba grać to co się widzie, dla mnie też za wcześnie na spadki ale oczywiście mogą spadać zaraz się biorę za jakieś analizy nowy tydzień nowe trady, tamte wszystkie przed weekendem pozamykałem nie bedę wrzucał bo było trochę tych pozycji ważne że na plusie pozakańczane ale z tego co widziałem wszystko po weekendzie poszło w moim kierunku dalej może na korekcie się podłącze bo analiza obowiązuje dopóki TP nie doszły które sobie wyznaczyłem.
Swoją drogą Trader1 sorki, że Ci to napiszę ale patrzać już któryś raz na Twoje wykresy widzę, żę często chyba grasz bez SL i często jak wchodzisz robią ruch przeciwko Twojemu wejściu, potem wychodzisz na plus ale początkowo masz spory minus. Spróbuj zmienić trochę wejści, albo wejdz np. za poł pozycji potem jak wierzysz w swoją analizę spadną w dół niżej i zrobią to co mają to dorzucisz drugą pozycję po lepszej cenie. Tak moja krótka opinia

Powodzenia wszystkim na biezacy tydzień

SL mam zawsze tyko go nie widać bo pokazuje M15 a raczej gram z H4 i wyzej dlatego tez takie male pozycje bo M15 tylko robię wejścia
- ze jeszcze nie sa dopracowane to wiem
- cóż wciąż sie uczę
-wciąż brakuje mi wiary
- wciąż brakuje mi cierpliwości
Jeszcze długa droga przedemna ale widzę światełko
A co do analiz to jak widzisz nie szukam Sell raczej mam zaplanowane wejscia - kierunek i potencjalny poziom wejscia to, ze pozniej spadnie jeszcze 50 pipsow to nie znaczy, ze nie mam Sl - mam w miejscu krytycznym gdzie moja analiza nie ma juz racji bytu
Jak potrenuje i zaczne grac jak automat to dolacze jakies inne pary.
- ze jeszcze nie sa dopracowane to wiem
- cóż wciąż sie uczę
-wciąż brakuje mi wiary
- wciąż brakuje mi cierpliwości
Jeszcze długa droga przedemna ale widzę światełko

A co do analiz to jak widzisz nie szukam Sell raczej mam zaplanowane wejscia - kierunek i potencjalny poziom wejscia to, ze pozniej spadnie jeszcze 50 pipsow to nie znaczy, ze nie mam Sl - mam w miejscu krytycznym gdzie moja analiza nie ma juz racji bytu
Jak potrenuje i zaczne grac jak automat to dolacze jakies inne pary.
Witam. Czerwinek po czym stwierdziłeś, że mam fajne podejście do gry? Dopiero się uczę, (od Ciebie) jestem ciekaw co twoim zdaniem robie dobrze
Widzę, że audchf wali tak jak chcieliśmy. Zastanawiałem się czemu tak im to ciężko idzie. Zobaczymy co zrobią na szczytach z czwartku i piątku. Jeśli nie będą chcieli isc up to może zamkną weekendową lukę. Nie wiem czemu większośc luk jest zamykanych ale tak jest

Widzę, że audchf wali tak jak chcieliśmy. Zastanawiałem się czemu tak im to ciężko idzie. Zobaczymy co zrobią na szczytach z czwartku i piątku. Jeśli nie będą chcieli isc up to może zamkną weekendową lukę. Nie wiem czemu większośc luk jest zamykanych ale tak jest

to co wypatrzyłeś na aud/chfi gbp/aud to ogólnie bardzo dobre trejdy dodatkowo widzę ze nie pchałeś się na siłe w gpb/aud tylko ładne czekanie na korektę i próba wejścia, niby tak mało ale do tego naprawdę trzeba mieć cierpliwość. Z drugiej strony fajnie że wiele par obserwujesz bo ja też nie wszystko ogrania,. Widzę że w Armadzie grasz tam mają fajne spready na wielu parach wiec to pozwala na granie na wielu parach.
Ja dzisiaj wszedłem w aud/chf ale mniejszą pozycją, bo tak "wiem" że będą szli up do góry z drugiej strony nie wiadomo czy będą robić korektę. I tak jeżeli zawrócą to dołożę po lepszej cenie, jeżeli nie to mam nadzieję że mniejsza pozycje dojdzie TP1. Bo TP2 jest wyżej na BO z D1 ale tam gdzie jest TP1 może być korekta bo to jest ekstremum. Dodatkowo jak nie będą szli dłużej po mojej myśli to wyjdę z ręki albo jak zrobią ciekawy układ to wejdę ponownie tak jak pisałem wcześniej. Ogólnie początkowo R:R jest bardzo kiepski ale ogólnie nie ma to dla mnie znaczenia.
Ja dzisiaj wszedłem w aud/chf ale mniejszą pozycją, bo tak "wiem" że będą szli up do góry z drugiej strony nie wiadomo czy będą robić korektę. I tak jeżeli zawrócą to dołożę po lepszej cenie, jeżeli nie to mam nadzieję że mniejsza pozycje dojdzie TP1. Bo TP2 jest wyżej na BO z D1 ale tam gdzie jest TP1 może być korekta bo to jest ekstremum. Dodatkowo jak nie będą szli dłużej po mojej myśli to wyjdę z ręki albo jak zrobią ciekawy układ to wejdę ponownie tak jak pisałem wcześniej. Ogólnie początkowo R:R jest bardzo kiepski ale ogólnie nie ma to dla mnie znaczenia.
I jeszcze po krótkiej analizie wszedłem a cad/jpy, zobaczcie jak fajnie chodzą , ciagle FBO i dążenie do BO z D1. Nie wiem czy nie pospieszyłem się z wejściem wyraźnego sygnału nie dali, ale SL 9 pipsów więc wg mnie warto mogą w tym miejscu gdzie wszedłem jeszcze raz zrobić FBO i wtedy do góry pójdą. Zobaczymy co z tego będzie, chociaż wejście przeciwko W1 i D1 bo z tych interwałów bardziej widzę down ale gram to co widzę i teraz widzę krótki up. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
EDIT:
I daję jeszcze przykład jak ja bym chciał umieć grać. Czyli wchodzimy po FBO i wychodzimy ( i tutaj jest problem albo trzymamy do TP1 albo wychodzimy jak widzimy, że zawracają i to bym chciał się nauczyć), potem robia korektę i ponownie na FBO dokładamy i dzięki takiej grze możemy na jednym ruchu zarobić dużo więcej. Tylko jak wykrywać te korekty i kiedy zawrócą, staram się obserwować może coś uda się wymyślić, ale taka gra byłaby piękna, ahh..
EDIt:CAD/JPY SL, ale i tak myślę że pójdą up przynajmniej do BO z D1
EDIT:
I daję jeszcze przykład jak ja bym chciał umieć grać. Czyli wchodzimy po FBO i wychodzimy ( i tutaj jest problem albo trzymamy do TP1 albo wychodzimy jak widzimy, że zawracają i to bym chciał się nauczyć), potem robia korektę i ponownie na FBO dokładamy i dzięki takiej grze możemy na jednym ruchu zarobić dużo więcej. Tylko jak wykrywać te korekty i kiedy zawrócą, staram się obserwować może coś uda się wymyślić, ale taka gra byłaby piękna, ahh..

EDIt:CAD/JPY SL, ale i tak myślę że pójdą up przynajmniej do BO z D1