DayTrading: Piątek 23.08.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sie 2013, 00:00

Wzrost
5
17%
Bez zmian
5
17%
Spadek
20
67%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 23.08.2013

Nieprzeczytany post autor: cugan »

dlugi_nick pisze:Zapeklowalem pszenice na full na long w pt i ... Co sądzicie Experty?
http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,142 ... aniec.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

cugan pisze:
pedro pisze: poza tym w niepewnych czasach (a takie teraz mamy) złoto zawsze historycznie było i zawsze będzie 'bezpieczną' przystanią... papier można spalic, zniszczyc itp... za złoto, nawet jak by już niczego na swiecie nie bylo zawsze da sie cos kupic, bo ktos bedzie chcial mi sprzedac za zloto cos ;)
Dokładnie tak wszyscy będą chcieli sprzedać złoto bo czasy niepewne dopiero nadchodzą wiec korzystają z okazji i tą bezpieczna przystań sprzedają a kto je kupi a np SNB bo zamierza zwiększyć rezerwy złota o 100 % .Nie jest natomiast SNB idiotą by kupować złote gówno po 1400 baksów za uncję kupi je po 600 z groszami i będzie zufriden

http://chfwatch.blogspot.com/2013/03/is ... u-chf.html

Kiedy nastąpił kryzys suprise w USA a potem kolejny w Europie trzeba było szukać kasy na rynku na wykup trefnych obligacji.Jednym ze sposobów była wyprzedaż złota z banków .I tak banki szwajcarskie sprzedały kilkaset
ton złota albowiem cena złota rosła i było wielu konsumentów inwestorów którzy chcieli to złoto kupić ( lata 2011-2012).
Teraz tendencja się odmieniła SNB chce uzupełnić sprzedane rezerwy złota z 10% do 20 % bo referendum narodowe to uchwaliło. Dodatkowo tendencja do wzrostu jest słaba albowiem u inwestorów jest brak ogólnie kasy na inwestycje w złoto a zaczyna przeważać tendencja delewarowania czyli redukcji nadmiernego kredytu .Efekt tej sytuacji jest jeden
wyprzedaż " klejnotów rodowych" ( w tym złota) w celu spłaty lub zredukowania pobranych kredytów na rożne dobra.
Nie moja sprawa jest jednak to ,ze ktoś tego nie rozumie i uważa inaczej .To jego problem,niech inwestuje w złoto na spadających nożach przy kierunku spadkowym w trendzie spadkowym
Poniżej zapotrzebowanie na złote monety w celach lokaty kapitału

http://stojeipatrze.blogspot.com/2013/0 ... monet.html
nie zgadzam się z Tobą :) SNB uzupełnia zapasy, bo naród w referendum zdecydowal - cena nie gra roli, chodzi o bezpieczeństwo,
Banki centralne często sprzedają w dołku, a kupują na górce, przynajmniej w ostatnich kilku latach, w ich przypadku złoto nie stanowi inwestycji, nie mają na nim zarabiac... zagadka, po co kupują?... DLA BEZPIECZEŃSTWA, bo wiedzą że banksteronomia, którą sami kreują może pasc, wywalic się pod presją bezrobotnego społeczeńśtwa... i tylko i wyłącznie złoto daje jakiś procent bezpieczeństwa im i możliwośc przetrwania.... już nawet ropa nie jest bezpieczną przestanią, od kiedy Tesla na wall street święci triumfy... ;)

zapotrzebowanie na złote monety spada, bo na co mi blacha w domu jak mogę kontrakt w ciszy i spokoju werandzie zawrzec, przez komputer?... żaden wyznacznik.

wazny punkt to delerwarowanie... i faktycznie, świat się ma delewarowac, ale to jest jak z yeti, wielu o nim mówi a nikt nie widział ;)...

pozdrwiam Ciebie serdecznie, ale w przypadku zlota, nie zgadzam się z tym co piszesz :)

bless,

-- Dodano: 25 sie 2013, 19:53 --

edit.

jackson's hole się skończyło... nadal nic nie wiadomo konkretnie, bo w sumie Drukara Bernanke podejmie w tym zakresie ostatecznie decyzję, ale pewnie jakieś cięcia będą....

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/3ab7d0dc ... z2d0JpGDEl
http://www.foxbusiness.com/business-lea ... kson-hole/
http://www.reuters.com/article/2013/08/ ... 0B20130823

i coś o uj'ku w kontekscie jh
http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... 9ca8e80d6e
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

pedro pisze: Banki centralne często sprzedają w dołku, a kupują na górce, przynajmniej w ostatnich kilku latach, w ich przypadku złoto nie stanowi inwestycji, nie mają na nim zarabiac... zagadka, po co kupują?... DLA BEZPIECZEŃSTWA, bo wiedzą że banksteronomia, którą sami kreują może pasc, wywalic się pod presją bezrobotnego społeczeńśtwa... i tylko i wyłącznie złoto daje jakiś procent bezpieczeństwa im i możliwośc przetrwania.... już nawet ropa nie jest bezpieczną przestanią, od kiedy Tesla na wall street święci triumfy... ;)

zapotrzebowanie na złote monety spada, bo na co mi blacha w domu jak mogę kontrakt w ciszy i spokoju werandzie zawrzec, przez komputer?... żaden wyznacznik.

wazny punkt to delerwarowanie... i faktycznie, świat się ma delewarowac, ale to jest jak z yeti, wielu o nim mówi a nikt nie widział ;)...
bless,
Obawiam się ,ze mocno się mylisz Poniżej masz poziom inwestowania w złoto w tym roku w SNB .Wyraźnie widać ,ze spada jak na razie.Takze Twoje teorie o bezpieczeństwie nie maja miejsca.Po drugie powodem pierwszym do spadku na złocie było właśnie złoto papierowe gdzieś tam zapisane jako istniejące i to właśnie spadło .Dlatego dziś wszystkie banki chcą złoto mieć u siebie w swoim depozycie a nie na papierku i czynią starania by je przenieś do swoich skarbców

Obrazek
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

art2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: art2000 »

Otwarcie na edku 1,3380 :)

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

art2000 pisze:Otwarcie na edku 1,3380 :)
byłem ciekawy jak na Syrię dolec zareaguje ale chyba nic...
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

jurekszczurek pisze:
art2000 pisze:Otwarcie na edku 1,3380 :)
byłem ciekawy jak na Syrię dolec zareaguje ale chyba nic...
Dla USA sytuacja w Syrii jest patowa a nawet im pasuje .
Obama to cienias nie ma co liczyć na zmiany z tego powodu

art2000
Bywalec
Bywalec

Bardziej chyba mogą zareagować na wypowiedz Pani z World Banku. Ale najbardziej wierzę w spadek zakupu nowych mieszkań z 490 tyś. na 390 :) Taki kis a tu tyle mld dolców wpompowanych :) Mam ostatnio wrażenie że zamiast pompować w "ich" gospodarkę tz. w banki jakby te samą kasę wydali na zakup i rozdanie nowych mieszkań na free czy nie mieliby dużo lepszych rezultatów.

archog
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: archog »

art2000 pisze:Bardziej chyba mogą zareagować na wypowiedz Pani z World Banku. Ale najbardziej wierzę w spadek zakupu nowych mieszkań z 490 tyś. na 390 :) Taki kis a tu tyle mld dolców wpompowanych :) Mam ostatnio wrażenie że zamiast pompować w "ich" gospodarkę tz. w banki jakby te samą kasę wydali na zakup i rozdanie nowych mieszkań na free czy nie mieliby dużo lepszych rezultatów.
Ale ta kasa nie dociera do tych "Kowalskich" którzy mogliby te mieszkania kupować.

Konkretnie zdziałać coś to może kongres, a nie FED, FED może tylko zwijać i rozwijać drukowanie bo tylko taką maszynę mają na zakładzie.

A ci amerykanie, co koczują po lasach, bo banki przejęły ich domy, to raczej nie mają powrotu do dobrobytu...
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

art2000
Bywalec
Bywalec

No właśnie cały największy obecny przekręt "kryzysu 2008" polega na tym iż cała kasa trafia do banków a Ci bawią się na całego, stąd hossa na surowcach, giełdzie przy spadających PKB od 2008 roku PKB USA urósł o może góra 6-7% max. a giełda o 120% coś tu nie hallo niby jesteśmy na historycznych szczytach a jednak dopiero niby mamy zacząć wzrost w realnym świecie a i ten rozpęd idzie jak żółw. Coś czuję w kościach że jak to kiedyś walnie to 1929 to będzie mały pikuś.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

:idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany