DayTrading: Piątek 23.08.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sie 2013, 00:00

Wzrost
5
17%
Bez zmian
5
17%
Spadek
20
67%

Liczba głosów: 30

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.08.2013

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Witam wszystkich,
kontynuując temat złota, chciałem wszystkim przedstawić mój punkt widzenia na ruch ceny,
przedstawiam 4 wykresy i prosze o uwagi które bedą mi bardzo pomocne i miłe ze wzledu na zainteresowanie tematem złota!

-- Dodano: 24 sie 2013, 14:49 --

..... cd. wykres h4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/70620 ... olski.html

Gorsza perspektywa polskiego ratingu

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

No i prognoza dla Edka

Obrazek
pedro pisze:
cugan pisze:
Butterfly pisze:Moim skromnym zdaniem złoto nie pójdzie wyżej niż 1437.
Złoto będzie ch.... warte :!:
zależy w jakiej perspektywie patrzysz ;)

chyba się zaczyna gorączka z kierunkiem na nowe szczyty, w perspektywie lipiec/sierpien 2014 ;)

to jako ciekawostke daje, ;)
http://www.zerohedge.com/news/2013-08-2 ... -more-gold
http://przeglad-finansowy.blogspot.com/ ... -zota.html
http://forsal.pl/artykuly/701921,buffet ... uncje.html
Tomasz196407 pisze:Witam wszystkich,
kontynuując temat złota, chciałem wszystkim przedstawić mój punkt widzenia na ruch ceny,
przedstawiam 4 wykresy i prosze o uwagi które bedą mi bardzo pomocne i miłe ze wzledu na zainteresowanie tematem złota!

-- Dodano: 24 sie 2013, 14:49 --

..... cd. wykres h4
Opinia w załącznikach
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Buffet i Barkshire nigdy nie inwestowali w złoto... ich złotem są tory kolejowe, ostatnio keczup ale przede wszystkim sam Warren...

nbp nie kupuje złoto, nom,.... sam przyznasz, że to słaby argument :))

z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że Twoje argumenty są nietrafione... nie odnoszę się do wykresów, chociaz nadal podtrzymuje ze GOLD UP, nie bez korekt ofkors, ale ogolnie UP... dlaczego?

z S&P juz pieniadze odplywaja, w bondy nie pojda, bo juz wiecej sie na nich zarobic nie da, a złoto stosunkowo tanie, poza tym w niepewnych czasach (a takie teraz mamy) złoto zawsze historycznie było i zawsze będzie 'bezpieczną' przystanią... papier można spalic, zniszczyc itp... za złoto, nawet jak by już niczego na swiecie nie bylo zawsze da sie cos kupic, bo ktos bedzie chcial mi sprzedac za zloto cos ;)

best regards! ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

pedro pisze: poza tym w niepewnych czasach (a takie teraz mamy) złoto zawsze historycznie było i zawsze będzie 'bezpieczną' przystanią... papier można spalic, zniszczyc itp... za złoto, nawet jak by już niczego na swiecie nie bylo zawsze da sie cos kupic, bo ktos bedzie chcial mi sprzedac za zloto cos ;)
Dokładnie tak wszyscy będą chcieli sprzedać złoto bo czasy niepewne dopiero nadchodzą wiec korzystają z okazji i tą bezpieczna przystań sprzedają a kto je kupi a np SNB bo zamierza zwiększyć rezerwy złota o 100 % .Nie jest natomiast SNB idiotą by kupować złote gówno po 1400 baksów za uncję kupi je po 600 z groszami i będzie zufriden

http://chfwatch.blogspot.com/2013/03/is ... u-chf.html

Kiedy nastąpił kryzys suprise w USA a potem kolejny w Europie trzeba było szukać kasy na rynku na wykup trefnych obligacji.Jednym ze sposobów była wyprzedaż złota z banków .I tak banki szwajcarskie sprzedały kilkaset
ton złota albowiem cena złota rosła i było wielu konsumentów inwestorów którzy chcieli to złoto kupić ( lata 2011-2012).
Teraz tendencja się odmieniła SNB chce uzupełnić sprzedane rezerwy złota z 10% do 20 % bo referendum narodowe to uchwaliło. Dodatkowo tendencja do wzrostu jest słaba albowiem u inwestorów jest brak ogólnie kasy na inwestycje w złoto a zaczyna przeważać tendencja delewarowania czyli redukcji nadmiernego kredytu .Efekt tej sytuacji jest jeden
wyprzedaż " klejnotów rodowych" ( w tym złota) w celu spłaty lub zredukowania pobranych kredytów na rożne dobra.
Nie moja sprawa jest jednak to ,ze ktoś tego nie rozumie i uważa inaczej .To jego problem,niech inwestuje w złoto na spadających nożach przy kierunku spadkowym w trendzie spadkowym
Poniżej zapotrzebowanie na złote monety w celach lokaty kapitału

http://stojeipatrze.blogspot.com/2013/0 ... monet.html
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Witam,
dziękuje Cuganowi i Pedro,
sa dla miłe uwagi szczególnie ja rozpatruje AT, nie odnosze sie do informacji typu SOROSH i inni inwestorzy co robią ze złotem,
mozna znalezsc informacje rownoznaczne dt np kupna złota,
jednak swieczki wszystko pokazują, oczywiscie zobaczymy co rynek zrobi, Miłej niedzieli :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

FGOLD_T:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

:idea:

dlugi_nick
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dlugi_nick »

Zapeklowalem pszenice na full na long w pt i ... Co sądzicie Experty?

Zablokowany