Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

woqpow pisze:
quad-core pisze:Narysuj sobie świeczki po cenach bid. Z tego co widać na tick chart cena bid dotarła do 1,33060, więc twoje zlecenie SL na (BID<=1,33060) miało prawo się zrealizować.
Trafne spostrzezenie ale po cenie BID cena też nie dociera do miejsca gdzie zrealizowano zlecenie i gdzie był SL

nie wiem jak się to OHLC włącza ale na świeczkach minimum to 1.33062
no to jest rebus :)
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Dukascopy pisze:Zapraszamy do uczestnictwa w Webinarium na temat naszej platformy JForex, które odbędzie się w czwartek 22 sierpnia o godzinie 20:00 czasu polskiego (18:00 GMT). Więcej informacji można znaleźć w tym miejscu. Pokażemy podstawowe funkcje naszej platformy w wygodnym interaktywnym środowisku i będziecie Państwo mogli zadawać pytania.

Aby wziąć udział w Webinarium wystarczy otworzyć tę stronę w czwartek 22 sierpnia o godzinie 20:00 czasu polskiego. Nie ma obowiązku rejestracji czy logowania się i pytania można zadawać w formie pisemnej (opcjonalnie można używać kamery i mikrofonu).

Jeżeli znają Państwo osoby, które również byłyby zainteresowane Webinarium, proszę przekazać im tą informację.

Jeżeli Państwa konto Demo już wygasło, zapraszam do otwarcia kolejnego.
Wszedłem i nic nie ma poza wiecznym wgrywaniem się ekranu :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

woqpow pisze:
raposo pisze:Proszę o odrobinę cierpliwości... W najbliższym czasie support Dukascopy zamieści wyjaśnienie tego zjawiska.
tylko gdyby się okazało że to jakiś ich błąd i bedzie szansa na przywrócenie tego zlecenia to ja bym chciał jak najszybciej mieć okazje modyfikowania go, bym sobie trochę SL podciągnął.
Zawsze jeśli coś jest nie tak i chcemy złożyć reklamację lub zależy nam na czasie to najlepiej od razu kontaktować się z supportem brokera (najlepiej też zrobić to telefonicznie). Jak tylko polskojęzyczni pracownicy będą mogli to zamieszczą oficjalną odpowiedź na forum.
cytrynek pisze: Wszedłem i nic nie ma poza wiecznym wgrywaniem się ekranu :P
U mnie normalnie działa i jest ponad 30 uczestników. Spróbuj z innej przeglądarki lub pokombinuj z antywirusem/firewallem - prawdopodobnie coś blokuje Ci ładowanie strony do końca.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

raposo pisze:U mnie normalnie działa i jest ponad 30 uczestników. Spróbuj z innej przeglądarki lub pokombinuj z antywirusem/firewallem - prawdopodobnie coś blokuje Ci ładowanie strony do końca.
Próbowałem z chrome, mozillą a nawet IE. Nie działa. Prawdopodobnie przyczyną jest niedawna reinstalacja systemu i brak jakiejś wtyczki (flash i java są zaimpletowane) Dziękuję za informację.

Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Sama Telefision jest oparta na flashu więc polecam spróbować z inną wersją lub ją po prostu zaktualizować.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Dukascopy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dukascopy »

woqpow pisze:tutaj jeszcze blizszy widok, cena ewidentnie wpadla w rejon SL na tick chart, ale nie koniecznie spenetrowała go.

Zrobili mnie w jajo i polecieli do góry beze mnie i jeszcze zrealizowanie po cenie której tak naprawdę nie było w momencie realizacji.

Za takie akcje, (a miałem juz ich kilka) nie lubię tego broka. Niestety trzeba szerzej stawiać SL i liczyć się czasami z dużymi poślizgami.
Sprawa została już wyjaśniona z klientem.
pingwin pisze:Witam

Jakie są warunki by w Dukascopy Bank otrzymać lewar 1:200?

Pozdrawiam

P
Dla kont z kapitałem do 50.000 USD lewar 1:200 jest przyznawany przez dział wsparcia Live bez dodatkowych pytań. Przy większych rachunkach indywidualnie dla każdego przypadku.

Aby najszybciej zmienić dźwignię na rachunku Live, najlepiej napisać prośbę bezpośrednio na support@dukasacopy.com (Dukascopy Bank) lub na support@dukascopy.eu (Dukascopy Europe). W e-mailu proszę podać swój numer konta lub login.
cytrynek pisze: Wszedłem i nic nie ma poza wiecznym wgrywaniem się ekranu :P
Nagrane Webinarium można zobaczyć w tym miejscu

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Dukascopy pisze:
woqpow pisze:tutaj jeszcze blizszy widok, cena ewidentnie wpadla w rejon SL na tick chart, ale nie koniecznie spenetrowała go.

Zrobili mnie w jajo i polecieli do góry beze mnie i jeszcze zrealizowanie po cenie której tak naprawdę nie było w momencie realizacji.

Za takie akcje, (a miałem juz ich kilka) nie lubię tego broka. Niestety trzeba szerzej stawiać SL i liczyć się czasami z dużymi poślizgami.
Można chyba rozwinąc troszkę żeby wiedział każdy kto się interesuje. Ja nie jestem specjalistą w tych sprawach więc napiszę na forum wyjaśnienie jakie dostałem, żeby każdy mógł przeczytać i jeśli ma coś do dodania to chętnie wysłucham. Ogólnie sam jestem ciekawy jak to działa bo dla mnie się to trochę kupy nie trzyma ale co ja tam mogę wiedziec, nie jestem specjalistą a tutaj mówimy o 0,2 pipsa więc nie można mówić o teriach spiskowych. Od razu napiszę też że nie chodzi mi już o żadne przywócenie pozycji.

Zostałem poinformowany że mogła to być prawdopodobnie chwilowa przerwa po mojej stronie i przez to świeczki nie dostały wystarczających danych do narysowania się po mojej stronie platformy. Korzystam z WiFi mam złącze zaledwie 20 Mb/sec i jakiś tam wolniejszy ping mógł wystąpić w to nie wątpie, chociaż ogólnie nigdy nie miałem problemu.
W tym całym wyjaśnieniu interesuje mnie fakt dlaczego w takim razie tick chart zarejestrował tą cene ale świeczki nie zarejstrowały tego zjawiska? Ja myślałem że świeczki są rysowane po cenie z tick chart jeśli to jest ta jedna jedyna słuszna cena. Skoro cena w tick chart jest poprawna to dlaczego nie ma tego na świeczkach?

Zostałem również poinformowany żeby przeładować wykres i faktycznie po restarcie platformy świeczka M1 miała już poprawną wysokość która odzwierciedlała tick chart i po problemie (albo po dowodach ;)). - przypomiał mi się typowy zabieg korekty wykresów po stronie broka po SL hunting operation ;)

Chciałbym jednak prosić o odpowiedź tutaj jaki jest mechanizm rysowania świeczkek w platformie jforex? czy są rysowane po cenie z tick chart po mojej stronie na platformie Jforex, czy każdy wykres osobno jest sciągany z waszych serwerów? Jeśli faktycznie jest to po cenie tick chart po mojej stronie na Jforex to dlaczego M1 nie było takie jak w tick charcie? A jeśli każdy wykres jest ściągany osobno to dlaczego jak zmieniłem TF na inny którego nie używałem to dalej Low było takie jak na M1 czyli inne niż w tick chart?

Czy ktokolwiek sprawdzał u siebie tą świeczkę wczoraj gdy opisałem problem? raposo ty przeważnie sprawdzasz takie rzeczy od ręki, miałeś czas zerknąć i tym razem u siebie i czy miałeś tak samo jak ja świeczkę M1?

Awatar użytkownika
statik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: statik »

woqpow pisze:
Dukascopy pisze:

Można chyba rozwinąc troszkę żeby wiedział każdy kto się interesuje. Ja nie jestem specjalistą w tych sprawach więc napiszę na forum wyjaśnienie jakie dostałem, żeby każdy mógł przeczytać i jeśli ma coś do dodania to chętnie wysłucham. Ogólnie sam jestem ciekawy jak to działa bo dla mnie się to trochę kupy nie trzyma ale co ja tam mogę wiedziec, nie jestem specjalistą a tutaj mówimy o 0,2 pipsa więc nie można mówić o teriach spiskowych. Od razu napiszę też że nie chodzi mi już o żadne przywócenie pozycji.

Zostałem poinformowany że mogła to być prawdopodobnie chwilowa przerwa po mojej stronie i przez to świeczki nie dostały wystarczających danych do narysowania się po mojej stronie platformy. Korzystam z WiFi mam złącze zaledwie 20 Mb/sec i jakiś tam wolniejszy ping mógł wystąpić w to nie wątpie, chociaż ogólnie nigdy nie miałem problemu.
W tym całym wyjaśnieniu interesuje mnie fakt dlaczego w takim razie tick chart zarejestrował tą cene ale świeczki nie zarejstrowały tego zjawiska? Ja myślałem że świeczki są rysowane po cenie z tick chart jeśli to jest ta jedna jedyna słuszna cena. Skoro cena w tick chart jest poprawna to dlaczego nie ma tego na świeczkach?

Zostałem również poinformowany żeby przeładować wykres i faktycznie po restarcie platformy świeczka M1 miała już poprawną wysokość która odzwierciedlała tick chart i po problemie (albo po dowodach ;)). - przypomiał mi się typowy zabieg korekty wykresów po stronie broka po SL hunting operation ;)

Chciałbym jednak prosić o odpowiedź tutaj jaki jest mechanizm rysowania świeczkek w platformie jforex? czy są rysowane po cenie z tick chart po mojej stronie na platformie Jforex, czy każdy wykres osobno jest sciągany z waszych serwerów? Jeśli faktycznie jest to po cenie tick chart po mojej stronie na Jforex to dlaczego M1 nie było takie jak w tick charcie? A jeśli każdy wykres jest ściągany osobno to dlaczego jak zmieniłem TF na inny którego nie używałem to dalej Low było takie jak na M1 czyli inne niż w tick chart?

Czy ktokolwiek sprawdzał u siebie tą świeczkę wczoraj gdy opisałem problem? raposo ty przeważnie sprawdzasz takie rzeczy od ręki, miałeś czas zerknąć i tym razem u siebie i czy miałeś tak samo jak ja świeczkę M1?

Moim zdaniem problemy tego typu należy rozpatrywać w kategorii długo terminowej.
Jeżeli zlecenia są wycinane przez rynek o 0.2 czy nawet 0.1 pipsa niestety trzeba mieć świadomość że ze statystycznego punktu widzenia jest to normalne i może się raz na jakiś czas zdarzyć.
Jeżeli zaś takie sytuację występują nadmiernie często i z zarabiającego tradera staliśmy się tracącym to wtedy można by się zastanawiać nad uczciwością brokera.
Myślę że dukascopy jest pod tym względem uczciwe.

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

statik pisze:
Moim zdaniem problemy tego typu należy rozpatrywać w kategorii długo terminowej.
Jeżeli zlecenia są wycinane przez rynek o 0.2 czy nawet 0.1 pipsa niestety trzeba mieć świadomość że ze statystycznego punktu widzenia jest to normalne i może się raz na jakiś czas zdarzyć.
Jeżeli zaś takie sytuację występują nadmiernie często i z zarabiającego tradera staliśmy się tracącym to wtedy można by się zastanawiać nad uczciwością brokera.
Myślę że dukascopy jest pod tym względem uczciwe.
Nie podważam uczciwości brokera, staram się jedynie zrozumieć ten przypadek. Z teori spiskowych jedyne co miałoby dla mnie sens to, to że moje zlecenie było w większym worku który był aktywowany i tyle. No ale przecież cena z Tick Chart pokazuje że cena była w poziome mojego SL więc pozostaje zaakcepotwać że SL był słusznie aktywowany. Teraz tylko pytanie dlaczego świeczki tego nie pokazały live a dopiero po przeładowaniu.

Piszę to bo Dukas cały czas stara się udoskonalać platformę, może im to pomoże w rozwiązaniu jakiegoś błędu jeśli takowy istnieje.

Inne niedbałości z Jforex to:
1) brak przycisku COFNIJ. Jeśli niechcąco przestawie lub usunę obiekt na wykresie to muszę go później sam poprawiać zamiast cliknąć Ctr+z.
2) Jeśli długo platforma pracuje uruchomiona to pod koniec dnia wariuje i nie da się np. SL przestawiać manualnie przez click and drag, tylko trzeba to robić przez wklepywanie cyferek, restart pomaga.

Awatar użytkownika
statik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: statik »

Też chętnie posłucham odpowiedzi pracownika Dukascopy w jaki sposób są rysowane świeczki.

ODPOWIEDZ