Dukascopy pisze:woqpow pisze:tutaj jeszcze blizszy widok, cena ewidentnie wpadla w rejon SL na tick chart, ale nie koniecznie spenetrowała go.
Zrobili mnie w jajo i polecieli do góry beze mnie i jeszcze zrealizowanie po cenie której tak naprawdę nie było w momencie realizacji.
Za takie akcje, (a miałem juz ich kilka) nie lubię tego broka. Niestety trzeba szerzej stawiać SL i liczyć się czasami z dużymi poślizgami.
Sprawa została już wyjaśniona z klientem.
Można chyba rozwinąc troszkę żeby wiedział każdy kto się interesuje. Ja nie jestem specjalistą w tych sprawach więc napiszę na forum wyjaśnienie jakie dostałem, żeby każdy mógł przeczytać i jeśli ma coś do dodania to chętnie wysłucham. Ogólnie sam jestem ciekawy jak to działa bo dla mnie się to trochę kupy nie trzyma ale co ja tam mogę wiedziec, nie jestem specjalistą a tutaj mówimy o 0,2 pipsa więc nie można mówić o teriach spiskowych. Od razu napiszę też że nie chodzi mi już o żadne przywócenie pozycji.
Zostałem poinformowany że mogła to być prawdopodobnie chwilowa przerwa po mojej stronie i przez to świeczki nie dostały wystarczających danych do narysowania się po mojej stronie platformy. Korzystam z WiFi mam złącze zaledwie 20 Mb/sec i jakiś tam wolniejszy ping mógł wystąpić w to nie wątpie, chociaż ogólnie nigdy nie miałem problemu.
W tym całym wyjaśnieniu interesuje mnie fakt dlaczego w takim razie tick chart zarejestrował tą cene ale świeczki nie zarejstrowały tego zjawiska? Ja myślałem że świeczki są rysowane po cenie z tick chart jeśli to jest ta jedna jedyna słuszna cena. Skoro cena w tick chart jest poprawna to dlaczego nie ma tego na świeczkach?
Zostałem również poinformowany żeby przeładować wykres i faktycznie po restarcie platformy świeczka M1 miała już poprawną wysokość która odzwierciedlała tick chart i po problemie (albo po dowodach

). - przypomiał mi się typowy zabieg korekty wykresów po stronie broka po SL hunting operation
Chciałbym jednak prosić o odpowiedź tutaj jaki jest mechanizm rysowania świeczkek w platformie jforex? czy są rysowane po cenie z tick chart po mojej stronie na platformie Jforex, czy każdy wykres osobno jest sciągany z waszych serwerów? Jeśli faktycznie jest to po cenie tick chart po mojej stronie na Jforex to dlaczego M1 nie było takie jak w tick charcie? A jeśli każdy wykres jest ściągany osobno to dlaczego jak zmieniłem TF na inny którego nie używałem to dalej Low było takie jak na M1 czyli inne niż w tick chart?
Czy ktokolwiek sprawdzał u siebie tą świeczkę wczoraj gdy opisałem problem? raposo ty przeważnie sprawdzasz takie rzeczy od ręki, miałeś czas zerknąć i tym razem u siebie i czy miałeś tak samo jak ja świeczkę M1?