mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

@BRE
No, dziękuję za ładne wytłumaczenie, wkleiłam wzorek do kajecika na przyszłość.

Ale moje podstępne pytanie zawierało ukrytą sugestię, że skoro w BRE są swapy, a u MM nie ma, to może zamiast spot by dać FUTURES i wszyscy byliby happy.
Trudno efektywnie pracować jeśli trzeba pamiętać, że pozycje intraday w BRE (bo niższy spread), ale dłuższe u MM (bo BRE mi dołoży swapa w nocy).

A swoją drogą, co nowego w BSO bo mi ostatnio 2x się aktualizowało, a zmian na pierwszy rzut oka nie widzę?
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Futures może i fajnie byłoby dołożyć ale to pewnie rzutowałoby na mniejszą dźwignię i kto wie jak z opłatami - tutaj jest jeden dostawca płynności (GFT), który daje dostęp do CFD.

Co do BSO to pewne zmiany widać ale żeby działały dajmy BRE jeszcze chwilę... :) Część klientów na pewno ta nowość ucieszy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

juliasent pisze:@BRE
No, dziękuję za ładne wytłumaczenie, wkleiłam wzorek do kajecika na przyszłość.

Ale moje podstępne pytanie zawierało ukrytą sugestię, że skoro w BRE są swapy, a u MM nie ma, to może zamiast spot by dać FUTURES i wszyscy byliby happy.
Trudno efektywnie pracować jeśli trzeba pamiętać, że pozycje intraday w BRE (bo niższy spread), ale dłuższe u MM (bo BRE mi dołoży swapa w nocy).

A swoją drogą, co nowego w BSO bo mi ostatnio 2x się aktualizowało, a zmian na pierwszy rzut oka nie widzę?
Co do CFD opartych o futures lub spot - zbyt daleko idące wnioski. Rodzaj instrumentu, na którym oparty jest CFD nie zależy od brokera, tym bardziej, że jak zostało wspomniane wcześniej, nasze CFD dostarczane są od jednego z największych MM. Jak sama Pani zauważyła, na tych instrumentach widoczny jest niższy spread. Wybierając instrumenty do naszej oferty braliśmy pod uwagę wszystkie aspekty, w tym koszty wejścia na rynek, wielkość depozytu czy płynność instrumentu.
Jeśli chodzi o BSO, potrzebne były zmiany uwzględniające zmianę kroku wolumenu transakcyjnego z 0.1 na 0.01 na rachunkach standard.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

BRE FX ECN pisze: Jeśli chodzi o BSO, potrzebne były zmiany uwzględniające zmianę kroku wolumenu transakcyjnego z 0.1 na 0.01 na rachunkach standard.

A najmniejsza transakcja to nadal 0,1 lota?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak. Ta zmiana nie zmniejsza min. wolumenu transakcyjnego ale pozwala lepiej zarządzać kapitałem. Jeśli ktoś ma precyzyjny Money Management to teraz nie musi zaokrąglać wartości o 0.1 tylko może użyć wolumenu, który pozwoli mu zoptymalizować zysk/stratę z transakcji zgodnie z jego wytycznymi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

mam pytanie na rachunku demo w BRE orders wyświetla sie spreed rynkowy na większości par walutowych na których gram wynosi on 0-2 pip. w okienku kalkulator spread efektywny wynosi od 3.5 do ponad 4 pipsów o co tu chodzi czy Bre Forex ECN nakładala takie prowizje że ten spread faktycznie tyle wychodzi??? czy to jakiś błąd platformy???

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wrzuć screen, gdzie dokładnie będzie widać daną sytuację to łatwiej będzie coś powiedzieć na ten temat. Stawki prowizyjne są z góry określone i standardowa stawka wynosi 0,0045%. Jak przeliczymy to na pipsy dla EUR/USD to daje nam ok. 1,2 pipsa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Mlody22 pisze:mam pytanie na rachunku demo w BRE orders wyświetla sie spreed rynkowy na większości par walutowych na których gram wynosi on 0-2 pip. w okienku kalkulator spread efektywny wynosi od 3.5 do ponad 4 pipsów o co tu chodzi czy Bre Forex ECN nakładala takie prowizje że ten spread faktycznie tyle wychodzi??? czy to jakiś błąd platformy???
Wszystko zależy jaką wielkością lota inwestujesz. BRE pobiera opłaty "0.0045% (waluty), nie mniej niż 1 PLN za zamkniętą transakcję", więc przy 0,01 lota faktycznie wychodzi około 3,5 pipsa, ale przy 0.03 lota już około 1,5 pips. Na rachunkach demo o ile pamiętam masz minimalną transakcję 0.10 lota, więc spread + prowizja powinna wychodzić około 1,2-1,5pips.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

hej,
platforma zdechła

-- 23 sie 2013, 15:59 --

Panowie, platforma znowu stoi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

kaktus3000 pisze:
Mlody22 pisze:mam pytanie na rachunku demo w BRE orders wyświetla sie spreed rynkowy na większości par walutowych na których gram wynosi on 0-2 pip. w okienku kalkulator spread efektywny wynosi od 3.5 do ponad 4 pipsów o co tu chodzi czy Bre Forex ECN nakładala takie prowizje że ten spread faktycznie tyle wychodzi??? czy to jakiś błąd platformy???
Wszystko zależy jaką wielkością lota inwestujesz. BRE pobiera opłaty "0.0045% (waluty), nie mniej niż 1 PLN za zamkniętą transakcję", więc przy 0,01 lota faktycznie wychodzi około 3,5 pipsa, ale przy 0.03 lota już około 1,5 pips. Na rachunkach demo o ile pamiętam masz minimalną transakcję 0.10 lota, więc spread + prowizja powinna wychodzić około 1,2-1,5pips.
Dzieki za wytłumaczenie.

ODPOWIEDZ