BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Nawet skalp jest możliwy. Zawsze coś. :wink: Rzuci się np. 50 lotów (jak ktoś zamożny) to i 15 pipsiorów cieszy. :P

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ZA 50 lotów to i 5 pipsów by cieszyło tylko skąd to brać :)
Swoja drogą też siedzę w longach na edku i kablu zobaczymy co z tego wyjdzie cel troszkę troszkę wyżej, tylko nie wiem czy tam ruszą teraz czy amerykańce wejdą zesrają się w dół i dopiero up, jest jeszcze kikladziesiąt pipek to wyciągnięcia.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:ZA 50 lotów to i 5 pipsów by cieszyło tylko skąd to brać :)
... cel troszkę troszkę wyżej...
Czyżby Pan celował w ekstremum 1,3400+? :564:

Z pozdrowieniami.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Właśnie po jednej pozycji zamknąłem na edziu i kablu drugie już na Be i czekam zobaczymy cel to 1.3417 a na kablu 1.5750, zobaczymy co z tego będzie

EDIT:
Swoja drogą czuję ze powieniem wyjść ze wszystkich pozycji, bo to jest w 90% tak, jak wyjdę z pozycji to dojdą do TP (przykład z wczoraj) a jak nie wyjdę i trzymam to BE :) i tak często mam. Swoją droga ostatnio jestem zadowolony bardzo ze swoich wejść. Gorzej z prowadzeniem pozycji, tzn mniiej więcej wiem z czego on wynika ale trochę czasu zajmie aby poprawnie to ogarnąć.

EDIT2: powychodziłem jednak z wszystkich pozycji jednak sell nie gram do póki nie dojdą do tych maksów co pisałem wyżej może jak skorekcą trochę to wejdę jeszcze up o ile pozwolą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Ja Siedziałem na Sell polowe pozycji udało mi się zamknąć a druga polowe na BE i chciałem zejść troszkę niżej. Jak dla mnie za wysoko na bui (ogólnie szukam bui) ale najpierw musza spaść tak najlepiej kolo 100 pipsow w dol.
Sell tez już nie wejdę (zbyt mocno ryzykownie jak dla mnie). Pozostaje mi nic innego jak czekać :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja w sell na pewno bym się pakował jak sam pisałeś niedawno jeżeli mają zrobić sell to musze zrobić solidne Fbo i to najlepiej na daily. ja dawałem zrzut tutaj jak widzę edka i pewnie tak się skończy a przynajmniej tak mi się wydaje, Wiadomo że jestesmy już wysoko a coś gracz trzeba :) Ja cały czas widzę up dopóki nie dojdą do TP które na rysunku zaznaczałem jakiś czas temu:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/84940

EDIT:
A swoja droga właśnie luknąłem na sytuację i aż mnie strasznie jak widze jak lecą up i już bez ze mnie. Tak to jest jak chcesz poczekać na korektę i spróbować wejśc ponownie to nie dadzą szansy a jak chcesz aby bez korekty szli do Twojego TP to korektę zrobią. Niby takie to proste a jednak. Ale w kościach czuję że dzisiaj dojdą do 1.3417 a od jutro lub pojutrza może sell zaczną tak aby jakiś PB na W1 zrobić :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Tak jak piszesz... tylko ja pisalem o aktualnej sytuacji .. na sell moim zdaniem jest za wczesnie a na bui za pozno..
Tzn - jak dla mnie nie widze jescze zadnych oznak na dluzsze sell, natomiast napewno jezeli spadna do poziomu okolice 1.3270 bede sie ladowal up.

Z tym, ze cos grac trzeba to bym sie nie zgodzil. Lepiej spokojnie poczekac na swoja okazje niz znow doplacac do depo:)

Edit:
swoja droga jezeli ktos chcialby zagrac agresywnie wlasnie moze pojawic sie opcja na sell (oczywiscie nic nie sugeruje bo jak dla mnie nie jest to dobry setup) (jezeli zamkna sie pod poziomem 3369

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Pograsz jeden z drugim tak trochę dłużej - to podziękują Wam za współpracę u każdego MM! :shock: :shock: :shock:

Obrazek

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Do strefy w1 niedaleko ... ciekawe czy dojda jezeli tak to bede tez szukal S do tego punktu ktory pisalem wyzej

Nie myslalem, ze zis sie tam przebija myslalem, ze spadna nabierajac sil.. Dlatego tez pisalem, ze sell z malym sl jest bardzo ryzkowne bo contra trend

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

a ja durny zamiast rano kliknąć i nic nie robić to siedzę pół dnia i kombinuję :)
Najlepsze jest to że jak człowiek czeka żeby ruszsyli to jakoś wolno to idzie a jak dojdą do maksa to często gęsto walą jeszcze ostro dalej, być może jakieś większe FBO się szykuje a może to BO ale raczej bym stawiał na FBO :)
Narazie do jutra

ODPOWIEDZ