Poszukuję brokera 5-10 lotów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Poszukuję brokera 5-10 lotów

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

raposo pisze:Jak najbardziej. BRE oferuje konta mini (od 500 PLN z mikrolotami) oraz standard (2000 PLN z min. wolumenem 0.1 lota). Najpierw podpisujesz umowę i otwierasz jedno konto, a po jego aktywacji od razu możesz otworzyć drugie bez dodatkowych formalności. Jak będziesz miał wątpliwości to śmiało do mnie pisz.

Wielkie dzięki. Wkrótce się odezwę na PW.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

PTJ
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: PTJ »

Witam serdecznie,
to moj pierwszy post na forum ale w branzy "inwestycyjno-spekulacyjnej" siedze prawie 10lat.
Chcialbym wrocic na FX ale "troszke" wypadlem z obiegu i stad pare pytan odnosnie brokera ktorego moglibyscie mi polecic

Jezeli chodzi o TF zamierzam korzystac z H4, czasem H1 - takze generalnie nastawiac sie na dluzsze ruchy. Unikac tradingu na b.waznych danych - NFP, FOMC, w trakcie czwartkowego ECB etc. Pozycje na poczatku male, wrecz bardzo male.
Moje pytania, oczekiwania i warunki sa mnie wiecej takie:
1/ MM czy STP/ECN?
2/ jest mi obojetne czy polski czy zagraniczny
3/ fajnie jakby posiadal micro-loty ale nie jest to warunek konieczny
4/ koniecznie MT4
5/ pewnosc wyplat
6/ rekwotowania i poslizgi a takze rozlaczenia niemile widziane (choc zdaje sobie sprawe ze tak wyglada ten biznes)
7/ potrzebny tylko do walut (i tylko najbardziej popularne pary (6-7))

Z gory dziekuje za pomoc!

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

PTJ pisze:Witam serdecznie,
to moj pierwszy post na forum ale w branzy "inwestycyjno-spekulacyjnej" siedze prawie 10lat.
Chcialbym wrocic na FX ale "troszke" wypadlem z obiegu i stad pare pytan odnosnie brokera ktorego moglibyscie mi polecic

Jezeli chodzi o TF zamierzam korzystac z H4, czasem H1 - takze generalnie nastawiac sie na dluzsze ruchy. Unikac tradingu na b.waznych danych - NFP, FOMC, w trakcie czwartkowego ECB etc. Pozycje na poczatku male, wrecz bardzo male.
Moje pytania, oczekiwania i warunki sa mnie wiecej takie:
1/ MM czy STP/ECN?
4/ koniecznie MT4
5/ pewnosc wyplat
6/ rekwotowania i poslizgi a takze rozlaczenia niemile widziane (choc zdaje sobie sprawe ze tak wyglada ten biznes)

TUTAJ masz wykaz brokerów, który pozwoli Ci porównać i wybrać cos dla siebie. Z tego co napisałeś wywnioskowałem, że chciałbyś wziąść to co najlepsze z ECN i MM. Tak się nie da :) Poza tym piszesz, że chcesz grać bardzo małymi pozycjami a poniżej zaznaczasz, że mikroloty nie są warunkiem koniecznym. Dla mnie miniloty to są już duże pozycje ale ok dla Ciebie być nie muszą ;) Jeszcze 2 tygodnie temu poleciłbym Ci BRE Forex ECN mini ale proponuję żebys sam zapoznał się z regulaminem ;) Dzisiaj koszystam z Armady, niska prowizja, mikroloty, popularność. Pojawiają się jednak coraz częściej narzekania o zbyt wysokie poslizgi. Gdyby nie MT4 zachęcałbym Cię do Dukascopy EU. Wśród większości brokerów MM znajdziesz oferty z bonusem. Armada (STP/ECN) też daje 50 PLN na start. Poza tym na forum znajdziesz kilku IB, którzy za załozenie konta za ich pośrednictwem oferują niższą prowizję. Szczegóły znajdziesz na wspomnianym już przeze mnie serwisie Comparic.pl oraz Forex Club.
Powodzenia!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

PTJ
Uczestnik
Uczestnik

ok, dziekuje za odp i link!
Pozdrawiam

PS Moze ktos jeszzcze moglby sie podzielic spostrzezeniami gdzie gra i moze polecic?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Model MM zrobił się przestarzały i posiada liczne wady... Jeśli nie grasz na danych to już w ogóle nie widzę sensu, aby chociaż chwilę się nad nim zastanawiać. Resztę wymagań spełnia większość brokerów o dobrej reputacji więc ciężko bardziej uzupełnić wypowiedź cytrynka :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

PTJ
Uczestnik
Uczestnik

ok, wszystko jasne!:)

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Czy ja wiem czy MM jest taki zły. Jak ktoś gra -> tak ja ja i pozycje utrzymuje dłuższy czas to MM nie jest zły bo posiada często lepsze swapy oraz daje większą pewność, że zlecenie zamknie/otworzy się po cenie jakiej się chce. (na ECN zdarzył mi się spred rozszerzony na 150 pipów). Fakt, że utrudniają jak się zarabia. W Admiralu na złocie kilkanaście razy muszę zamykać pozycję z palca zanim wejdzie ale nie przeszkadza mi to tam zyskiwać bo gram na większe ruchy. Ogólnie mam 15 kont u 6 różnych broków i model MM jakoś mi bardziej pasuje chociaż spready na ECN są kuszące. Natomiast jeśli ktoś wykonuje dużo transakcji na krótki termin to tylko ECN.

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

PTJ pisze: 1/ MM czy STP/ECN?
4/ koniecznie MT4
5/ pewnosc wyplat

Witam,
a może warto rozważyć FXCM - jednego z liderów światowego detalicznego rynku forex?
1. No Deling Desk + STP - działają tak od 2007 roku!
2. Wielka Brytania - nadzór NFA.
3. Minimalna transakcja 1000 jednostek waluty.
4. MT4 jest dostepny. Od pewnego czasu połączony bezpośrednio z system realizacji transakcji FXCM. Wcześniej był wykorzystywany bridge firmy Boston Technologies i synchronizacje z flagową platformą Trading Station, co powodowało sporo problemów.
5. Właściciel (FXCM US) jest notowany na NYSE, broker pod nadzorem NFA - to zapewnia uczciwe traktowanie Klientów i bezpieczeństwo. Nie ma problemów z wypłatami.
6. Brak rekwotowań z definicji modelu NDD. Poślizgi oczywiście się zdarzają - szczególnie przy dużych ruchach na rynku, ale istnieją również Price Improvements - czyli poślizgi dodatnie.
7. Dostępne jest kilkadzisiąt najpłynniejszych par walutowych.
Więcej informacji tutaj: http://forex-nawigator.biz/forum/superf ... 23592.html

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

optimus128 pisze:Czy ja wiem czy MM jest taki zły. Jak ktoś gra -> tak ja ja i pozycje utrzymuje dłuższy czas to MM nie jest zły bo posiada często lepsze swapy oraz daje większą pewność, że zlecenie zamknie/otworzy się po cenie jakiej się chce. (na ECN zdarzył mi się spred rozszerzony na 150 pipów). Fakt, że utrudniają jak się zarabia. W Admiralu na złocie kilkanaście razy muszę zamykać pozycję z palca zanim wejdzie ale nie przeszkadza mi to tam zyskiwać bo gram na większe ruchy. Ogólnie mam 15 kont u 6 różnych broków i model MM jakoś mi bardziej pasuje chociaż spready na ECN są kuszące. Natomiast jeśli ktoś wykonuje dużo transakcji na krótki termin to tylko ECN.
Właśnie... Zazwyczaj wszystko jest 'cacy' póki nie zarabiamy. Jeśli ktoś planuje tracić to faktycznie nie ma to większego znaczenia :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Adrianoforex pisze:
raposo pisze:Jak najbardziej. BRE oferuje konta mini (od 500 PLN z mikrolotami) oraz standard (2000 PLN z min. wolumenem 0.1 lota). Najpierw podpisujesz umowę i otwierasz jedno konto, a po jego aktywacji od razu możesz otworzyć drugie bez dodatkowych formalności. Jak będziesz miał wątpliwości to śmiało do mnie pisz.

Wielkie dzięki. Wkrótce się odezwę na PW.
BRE wprowadziło prowizję minimalną, 1 PLN. Przy 0.01 na edku wychodzi spread efektywny od 3.3 pipsa w górę. Dodatkowo 10 PLN za przelewy poniżej 200 PLN, nawet w obrębie brokrea, tj. między rachunkami fxowymi, Ogólnie chłopaki zaczynają kombinować.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

ODPOWIEDZ