PTJ pisze:Witam serdecznie,
to moj pierwszy post na forum ale w branzy "inwestycyjno-spekulacyjnej" siedze prawie 10lat.
Chcialbym wrocic na FX ale "troszke" wypadlem z obiegu i stad pare pytan odnosnie brokera ktorego moglibyscie mi polecic
Jezeli chodzi o TF zamierzam korzystac z H4, czasem H1 - takze generalnie nastawiac sie na dluzsze ruchy. Unikac tradingu na b.waznych danych - NFP, FOMC, w trakcie czwartkowego ECB etc. Pozycje na poczatku male, wrecz bardzo male.
Moje pytania, oczekiwania i warunki sa mnie wiecej takie:
1/ MM czy STP/ECN?
2/ jest mi obojetne czy polski czy zagraniczny
3/ fajnie jakby posiadal micro-loty ale nie jest to warunek konieczny
4/ koniecznie MT4
5/ pewnosc wyplat
6/ rekwotowania i poslizgi a takze rozlaczenia niemile widziane (choc zdaje sobie sprawe ze tak wyglada ten biznes)
7/ potrzebny tylko do walut (i tylko najbardziej popularne pary (6-7))
Z gory dziekuje za pomoc!
TUTAJ masz wykaz brokerów, który pozwoli Ci porównać i wybrać cos dla siebie. Z tego co napisałeś wywnioskowałem, że chciałbyś wziąść to co najlepsze z ECN i MM. Tak się nie da

Poza tym piszesz, że chcesz grać bardzo małymi pozycjami a poniżej zaznaczasz, że mikroloty nie są warunkiem koniecznym. Dla mnie miniloty to są już duże pozycje ale ok dla Ciebie być nie muszą

Jeszcze 2 tygodnie temu poleciłbym Ci
BRE Forex ECN mini ale proponuję żebys sam zapoznał się z regulaminem

Dzisiaj koszystam z
Armady, niska prowizja, mikroloty, popularność. Pojawiają się jednak coraz częściej narzekania o zbyt wysokie poslizgi. Gdyby nie MT4 zachęcałbym Cię do
Dukascopy EU. Wśród większości brokerów MM znajdziesz oferty z bonusem. Armada (STP/ECN) też daje 50 PLN na start. Poza tym na forum znajdziesz kilku IB, którzy za załozenie konta za ich pośrednictwem oferują niższą prowizję. Szczegóły znajdziesz na wspomnianym już przeze mnie serwisie
Comparic.pl oraz
Forex Club.
Powodzenia!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.