Złoty graal
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Re: Złoty graal
oj Midas Midas to nie bylo mile, wiesz o co mi chodzi 

Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Boli mnie po prostu jak z forum, na którym się wychowałem robisz gówno. Rozumiem, że w internecie 1.5-3 lata temu narodził się styl trollowania wszystkiego i wszędzie, ale miałem nadzieję, że tutaj on nie dotrze. Naprawdę nie mógłbyś się zachowywać jak normalny facet? Przecież wystarczy spytać (Oczywiście nie mówię tu, żebyś mnie pytał o cokolwiek, bo przecież ja się nie znam zupełnie na forexie), wyrazić swoją opinię, wrzucić coś od siebie i ludzie wtedy zupełnie inaczej podchodzą do Twojej osoby. A tak to tworzyć dookoła siebie aurę forumowego zera i trolla. A jeśli ja Ci się jakoś naraziłem i tak bardzo mnie nie lubisz to spamuj w tym dzienniku tylko błagam, nie zasyfiaj całego forum, bo się odechciewa czytać nawet tych lepszych tematów...
A co do mojego traidingu... Minął 3 tydzień grania MM, który wydaje mi się,że kiedyś już opisałem ale opiszę jeszcze raz:
SL = 2.5% (6-10 pipsó)
TP zależne od sytuacji, ale staram się celować w 25-30 pipsów
W momencie osiągnięcia 10% zysku gramy następne 2 zlecenia po 5%
Jeśli 1 zlecenie złapie TP gram za 10% zysku do SL'a, jeżeli 2 zlecenie złapie TP gramy za 5% do 2 sl'i,
W razie SL'a gram znowu 2.5%
Mimo wielu błędów, głupot i łamania zasad udało mi się osiągnąć około 6-7% zysku w przeciągu tych 3 tygodni.
Za to gdybym grał zwyczajnie bez zwiększania pozycji zysk byłby w granicach 20-25%.
Tutaj powody mogą być 3:
- Zauważyłem, że mi za bardzo "zależy" żeby złapać TP jak gram za 5%
- Przy tej grze zbyt często zdarzają się 2 sl'e pod rząd
- Nie miałem farta i nie wpadły ani razu 3 tp pod rząd (a nawet 2)
Podsumowując to wszystko plan mam taki - Gram nadal takim MM przez jeszcze 2 tygodnie, jeżeli to się nie sprawdzi i nie wyjdzie chociaż zbliżona wartość do tej przy MM zwykłym to zaniecham takiej gry i wrócę do klasycznego MM.
Pozdrawiam, Midas
Edit.
A co do samego rynku... Patrząc na ejka to szczerze mówiąc widzę ruch prosto do góry (ze względu na w1). Jeżeli pójdą w dół no to najbardziej realnymi miejscami odbicia jest moim zdaniem 129.374, 129 i 129.60. Trzeba obserwować i reagować w tych miejscach
A co do mojego traidingu... Minął 3 tydzień grania MM, który wydaje mi się,że kiedyś już opisałem ale opiszę jeszcze raz:
SL = 2.5% (6-10 pipsó)
TP zależne od sytuacji, ale staram się celować w 25-30 pipsów
W momencie osiągnięcia 10% zysku gramy następne 2 zlecenia po 5%
Jeśli 1 zlecenie złapie TP gram za 10% zysku do SL'a, jeżeli 2 zlecenie złapie TP gramy za 5% do 2 sl'i,
W razie SL'a gram znowu 2.5%
Mimo wielu błędów, głupot i łamania zasad udało mi się osiągnąć około 6-7% zysku w przeciągu tych 3 tygodni.
Za to gdybym grał zwyczajnie bez zwiększania pozycji zysk byłby w granicach 20-25%.
Tutaj powody mogą być 3:
- Zauważyłem, że mi za bardzo "zależy" żeby złapać TP jak gram za 5%
- Przy tej grze zbyt często zdarzają się 2 sl'e pod rząd
- Nie miałem farta i nie wpadły ani razu 3 tp pod rząd (a nawet 2)
Podsumowując to wszystko plan mam taki - Gram nadal takim MM przez jeszcze 2 tygodnie, jeżeli to się nie sprawdzi i nie wyjdzie chociaż zbliżona wartość do tej przy MM zwykłym to zaniecham takiej gry i wrócę do klasycznego MM.
Pozdrawiam, Midas
Edit.
A co do samego rynku... Patrząc na ejka to szczerze mówiąc widzę ruch prosto do góry (ze względu na w1). Jeżeli pójdą w dół no to najbardziej realnymi miejscami odbicia jest moim zdaniem 129.374, 129 i 129.60. Trzeba obserwować i reagować w tych miejscach

Midas, a czego ty się spodziewałeś po kimś kto ma Waldusia w avatarze 

Co widzisz na W1 co wskazuje do góry? Patrze i nie widzęMidas pisze: A co do samego rynku... Patrząc na ejka to szczerze mówiąc widzę ruch prosto do góry (ze względu na w1). Jeżeli pójdą w dół no to najbardziej realnymi miejscami odbicia jest moim zdaniem 129.374, 129 i 129.60. Trzeba obserwować i reagować w tych miejscach

EDIT: Muszę się gdzieś pochwalic

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Bieda straszna na tym rynku, w poniedziałek zaliczyłem chyba łącznie koło -3 albo 4 pipsów, wtorek i dzisiaj bez żadnej pozycji. Chciałem zagrywać ejka na up 130.42 ale odbili na pierwsze dotknięcie strasznie gwałtownie.
Pozdro
Pozdro
Jedna pozycja dziś tylko.
Ejek +30
Pozdro
Ejek +30
Pozdro
A nie mówiłem, że będzie upbfx pisze:Co widzisz na W1 co wskazuje do góry? Patrze i nie widzę

Dla mnie na górę wskazywał piękny układ na h4 (fbo do 128, impuls, cofka, potężny ruch) i potem to, że zamknęli w1 w ten sposób. Zobacz, że na h4 za każdym razem jak odbijali od sr'a i był ruch w dół, to praktycznie od razu kontrowali do góry równie mocno (chodzi mi o okolice 130.42-75).
Bardzo mało gry było w tym tygodniu. Poniedziałek -4p, wtorek bez gry, środa bez gry, czwartek +30, piątek bez gry czyli koło 25 pipsów na plus.
Co do czwartku jeszcze.. Mam nadzieję, że kiedyś się nauczę wykorzystywać takie zajebiste dni jak ten. Były 2 piękne setupy ( z czego pierwszy to 9.5/10 a drugi 9/10

Swoją drogą to mam wrażenie, że ejek chodzi bardzo od RN'a do RN'a i z własnej obserwacji (możliwe, że błędnej) zauważyłem, że zdecydowanie bardziej respektuje RN'y niż np. poczciwy Edward.
Mam jeszcze pytanie do czytających.. Czy Waszym zdaniem okres wakacyjny jest trudniejszy do gry?
Pozdrawiam i życzę udanego weekendu,
Midas
Dzięki Midas! Teraz wszystko jasne. Miłego łikendu 

Bardziej leniwy jestem ;P co może wpływać na decyzje.Mam jeszcze pytanie do czytających.. Czy Waszym zdaniem okres wakacyjny jest trudniejszy do gry?
Bfx:Co widzisz na W1 co wskazuje do góry? Patrze i nie widzę
Podobnie jak Midas, widzę Ejka na UP, lecz nie z perspektywy H4... ;]
Wejdź na W1, i zobacz: trójkąt, który wyrysował się po fladze... ;]
I co najważniejsze sądzę, że ruch UP się już rozpoczął 2 tyg. temu co trochę ubolewam, bo ejkiem się nie interesowałem xD
Ale po czym można stwierdzić, że to już wybicie będzie z tej formacji w przyszłym tyg.?
Zaobserwowałem ostatnimi czasy, że jak chcą się wybić, to pierw jest ostry ruch w dół, a następnie UP.
Tak na oko do zgarnięcia 600 pips
Wracam po latach przerwy....
Dzięki devport! Pomogliście bardzo! 
EDIT: Rzuci ktoś z was okiem na moje bazgroły?
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/85686

EDIT: Rzuci ktoś z was okiem na moje bazgroły?

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/85686